A Hosszú Katinka által kirobbantott úszóbotrány kapcsán csütörtökön lemondott posztjáról Kiss László szövetségi kapitány. Most a leghíresebb tanítvány, Egerszegi Krisztina szólalt meg az ügyben a Nemzeti Sportban:

Féltem őt. Laci bácsit tényleg a víz, az uszoda élteti, nem bírja sokáig ezek nélkül, hiszen nekem először 2000-ben mondta, hogy még azt az olimpiát végigcsinálja, aztán elköszön a kapitányi tisztségtől, végül mégis maradt.

Nem tudom, hogy vissza lehet-e még fordítani ezt a folyamatot... Talán. De én mellette állok, amit ő dönt, az lesz a jó döntés, és azt elfogadom.

Hosszú-botrány: Egerszegi Krisztina Kiss Lászlóért aggódik

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Nem értek az úszáshoz, de!!! Én úgy gondolom hogy az edző van a SPORTOLÓÉRT ÉS NEM FORDÍTVA!!!Az ilyen kaliberű sportolókat meg kellene becsülni!!!Egyébként is, az úszósport körül már elég sok botrány kipattant!!!/molesztálás stb./
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
Lehet, hogy ennek a közjátéknak köszönhetően rádöbben az Úszószövetség, hogy sokkal jobb eredményeket érhetnének el az Olimpián és később is, ha Hosszú javaslatait elfogadják, mert nála bejött, azóta sokkal jobbak az eredményei amióta használja azokat a lehetőségeket amit más országok sportolói is.
Persze ha csak az orvosi szoba kulcsát adják oda neki időnként, meg egy kis promóciós pénzt, az nem fogja megrefolmálni a magyar úszósportot.
human
Nekem az az érzésem, hogy ez az úszószövetség is úgy működik, mint a paralimpikonok szövetsége. Néhány bebetonozott vezető jól él, leosztják a pénzeket oda ahova kell és ami marad abból kapnak a sportolók is valamit.
varirmag
Aggódik,hiszen Kiss L volt aki a gyerekekből világklasszis úszókat nevelt !!!
Egerszegi Krisztina ( és sokan mások pl.Cseh László ! )
nemcsak nagyszerű úszók hanem nagyszerű emberek is !
Hosszú Katinka rendkivüli tehetség, de a viselkedése visszataszító volt.
Sanyi2015
@human: Az is tedd hozzá, hogy Gyárfás meg a baloldal mellett...
Sanyi2015
@coni: Lehet, de halkan jegyzem meg, ehhez milliárdok kellenének. Viszont amikor arról van szó hogy többet adjanak a költségvetésből a sportnak, akkor ugyanazok akik most kiállnak mellette, pont az ellenkezőjét követelik!
human
@Sanyi2015: Mikor? Orbán kiszes, Csintalan meg MSZP-s volt. Változnak a szelek.
human
@Sanyi2015: Nekem is úgy rémlik, hogy köze volt a bal oldalhoz, de már rég nem láttam ott.
wagabund
@human: 10.54...

asszem ez a legtalálóbb megközelítés...
DR Eric CARTMEN
@Sanyi2015: Gyárfás MINDEN rendszerben megtalálta a szájához illő talpat !
Eriksson
Valószínűleg Katinka és párja a szponzori pénzeket kérné számon a szövetségen. Ám kérdem én. Katinka a MÚSZ, és az általuk biztosított lehetőségek nélkül hogy tudott volna azzá lenni, akivé lett, ahol éppen most tart?
Mangu
@Eriksson: A lehetőségek alapvetően biztosítottak - bárhol van víz ahol lehet úszni, az úszó felhívja magára a figyelmet és van szponzor, aki finanszírozza a tovább fejlődéshez szükséges ráfordításokat és nem a saját zsebére dolgozik. Ma a sport világ így működik - nem karitatív szervezetek, hanem erősen eredmény érdekeltek (imaege, profit), hogy jobban értsd FIFA, UEFA, UCI, NBA, stb. A MUSZ-t meg mi (állami költségvetésből - adófizetői pénzből) finanszírozzuk pont azért, hogy a tehetségeket felkarolják, tovább fejlődésüket biztosítsák. Nem egy Hosszú Katinka van e kis országban és többek között ezekért szólt elsősorban, mert nem szabad megelégedni egy-két sztár úszóval, többet kell törődni az utánpótlással. Egy régi példa - Makrayék több generáció tornászt elzártak a fejlődés, továbblépés lehetőségétől, mivel őket futtatták, míg mozogni tudtak.
Eriksson
@Mangu: Egy biztos, az úszószövetség felkarolja a tehetségeket. Bizonyíték rá az a sok-sok arany, meg mindenféle színű érem, amely évtizedek óta az egyik legsikeresebb Magyar sportággá teszi az úszást.
Mangu
@Eriksson: Bocs a pontosításért, de karolgatja, mert 40 klasszist már nem tud menedzselni és Katinkának ez a baja. A vezetők ebből a pár úszóból nagyon jól megélnek. De beszélhetnénk más sportágakról is, ahol hasonló sikerek születnek. Nagyon gyenge a "háttér" tevékenység. Ma már a szülők menedzselik, finanszírozzák tehetséges gyermeke-iket, hogy fejlődjenek, mert a szövetségek erre képtelenek és a lényeg, alkalmatlanok.
A foci akadémiák nem tartoznak e körbe, remélem tudod, hogy miért.
Eriksson
@Mangu: Szerintem Katinkának egészen más baja van, az utóbbi néhány nap történéseit figyelve. Inkább úgy tűnik, hogy magánéleti okok motiválják. Sajnos eléggé durvul a helyzet, ebből már senki nem fog jól kijönni.
Eriksson
@Bercifiu: Ez egy nagyon jó kérdés. Szerinted?
dr. prédikátor
Nem értek az úszáshoz, de!!! Én úgy gondolom hogy az edző van a SPORTOLÓÉRT ÉS NEM FORDÍTVA!!!Az ilyen kaliberű sportolókat meg kellene becsülni!!!Egyébként is, az úszósport körül már elég sok botrány kipattant!!!/molesztálás stb./
KERKA
@dr. prédikátor: Rózsa Norbi körül sem volt minden tiszta. !
Gyuri Géderről
Drága Egerszegi Krisztina "Egérke"!
Valamikor egy ország volt büszke Rád, köztük én is. Mert egy ország segített azzá lenni ami lettél mint sportoló.
Már csak a fidesz büszke Rád, mert azzá lettél ami vagy.
zöldszem
Köszönet Kiss Lászlónak az eddigi eredményeiért, más véleményét is el kellene fogadni, hátha még jobb eredményeket tudnának elérni, nem kell görcsösen ragaszkodni az elmúlt dolgokhoz, minden más véleményt elutasítani. Alkalmazkodni az "új időkhöz". Attól, hogy valaki idős nem biztos, hogy mindig igaza van, csak lehet, hogy régebben él tévedésben.
75 éves, élvezze a nyugdíját!
kutyahűség
Úristen, ez a buta nő ... Jól van már Egérke, az a hajó rég elment. Jobb lett volna hallgatni. Kiss László eredményeit respektáljuk de vegyük már észre, hogy 75 éves, örökké ő sem él, nem pótolhatatlan, és lehet az is, hogy Hosszúnak igaza van.
nusika
@Bercifiu: ...így igaz! Legyen sportterület,képviselő vagy politikus, nem engedném, hogy vezető pozíciót betöltsön. Vannak fiatalabb tehetséges emberek, kik jobban megfelelnek...az ilyen kórú emberek, én sem vagyok fiatal, élvezzék a nyugdíjas éveiket is !!
zöldszem
@kutyahűség: " és lehet az is, hogy Hosszúnak igaza van."
Érdekes, hogy miért pont most akartak 12 misit adni...
Nekem kicsit: Ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni...
soljanka
Gyurta Dani edzőjét lealkoholistázták, hazaküldték.
Cseh Laci épp tavaly váltotta le régi edzőjét.
Katinka azóta sikeres, mióta a férje edzi.
Biztos, hogy minden rendben van abban a szövetségben???
Mangu
@Eriksson: Lehet találgatni, vélelmezni, az igazat sohasem fogjuk megtudni. Mire fől kínálták meg suttyomban 12 millával, amit nyilvánosan visszadobott? Az új edzési módszere forradalmi a hazai körökben, nem értik, nincsenek felkészülve rá, elzárkóznak. Ilyen produktumra egyedül ő képes jelenleg - több számban eredményesen úszni egy napon, majd másnap is, mintha nem történt volna semmi. Risztov Éva sztorira emlékszel? Miért is ment el Debrecenbe? Mindenhol vannak viták, egyet nem értések, de a média ebből "botrányt" csinált, hangulatot kelt.
Eriksson
@Mangu: Nem tudom, hogy miért éppen közvetlenül az olimpia előtt kell ezt borítani, amikor mindenkinek az volna az érdeke, hogy a felkészülésre koncentráljon?
Még azt is el tudom képzelni, hogy ez egy provokáció Katinka részéről, mert érdemben nem is hajlandó tárgyalni, csak a sajtón keresztül üzenget. Félő, hogy most az jön, hogy Katinka "besértődik a mostoha bánásmód miatt", és elhúz Amerikába. És úgy gondolja, hogy meg is van rá minden oka.
Eriksson
@Mangu: Amit Risztov végigszenvedett, s ahogy újra talpra állt, az nem mindennapi eset. Az ő kálváriája három embernek is sok lett volna.
Katinka őhozzá képest...
Mangu
@Eriksson: Mert most volt itt az ideje és okot adtak rá azzal a 12 millás papírral, őt provokálták, mert ha aláírja bezárult a csapda. Kinek ajánlottak még pénzt, ha nem is ennyit.
Cseh Laci is elismert, eredményes úszó, f@sza gyerek, ő mennyit kapott?
@Eriksson: Miért ment Debrecenbe, tudod?
Eriksson
@Mangu: Úgy rémlik, hogy volt valami nézeteltérése az úszószövetséggel, emiatt Debrecenbe igazolt át. De az is lehet, hogy másképpen volt.
Mangu
@Eriksson: Na látod, nagyon gyenge az emberek rövid és középtávú emlékezete, a múlttal kapcsolatban (melyről nem lehetnek személyes ismereteik) pedig folyik a hülyítés a mindenkori politikai hatalmak nézetei szerint. Napjaink meg a média agymosásával telített. Nehezen lehet itt normális véleményt kialakítani.
Eriksson
@Mangu: Nagyon igaz amit írsz. Az ember ezt is hallja, azt is hallja, gyakran egymásnak homlokegyenest ellentmondó híreket. Ha nem személyes az érintettség, nem is lehet eldönteni mi az igazság. Mégis képesek vagyunk mi emberek akár egymás torkának esni, mert mindent jobban akarunk tudni, mint mások.
Mangu
@Eriksson: Teljesen így igaz, ahogy írod. A vélemény nyilvánítások pont ezt igazolják. Tán idővel, lassan a többség rájön, hogy hogyan manipulálják őket pillanatnyi pénzemberi érde-keket kiszolgáló "politikusok" és az "irányított média" és megelégelik. Talán.
Eriksson
@Mangu: Abban semmi ráció nincs, éppen az a lényeg, hogy megosztott legyen a közvélemény.
Így bármi disznóság véghezvihető, a saját hívei úgyis megvédik a manipulátorokat, még ha ezerszer nem igazságos, akkor is kitolják az ellenfél szemét.
ittott
@Eriksson: és ott élt a SZERELME. Egy politikus felesége. ...
Eriksson
@ittott: Úgy tudom, még most is ott él. De, hogy még mindig a szerelme-e? Ki tudja?
Eriksson
@ittott: Megérdemlik a jókívánságokat kitartásukért. :)))
advocat
2 év után nem kellene egy másik cikket? Vagy már csak erre futja?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.