Az unió hivatalos lapjában pénteken megjelent az új Bozsik stadion építésére vonatkozó ajánlati felhívás. A dokumentum szerint a megrendelő egy UEFA "Category 4" – azaz legmagasabb kategóriás – létesítményt építtetne, a munkálatok elvégzésére 420 naptári nap áll rendelkezésre – vette észre az Index.

A stadion kapacitása minimum 8 000 fő, ami egyben a negyedik kategória megkövetelt minimuma is. Kategóriája alapján az új Bozsik stadionban elvileg bármilyen meccset meg lehet majd rendezni, a nemzetközi kupák döntőjét leszámítva.

Luxusstadiont akarnak Budapestre

kép: honvedfc.hu

Az UEFA előírása szerint a legmagasabb besoroláshoz 500 VIP férőhely kell, miközben ugye az egész stadion 8 000-es. A VIP vendégek ellátására egy legalább 400 négyzetméteres, egybefüggő helységnek kell rendelkezésre állnia, és 150 parkolóhelynek, miközben a telken biztosított parkolók száma a kiírás szerint 438 db.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Egy fáraóval jobban jártunk volna! Az csak egy pitamist építettet magának!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@mariaberta: Igazad van, de ebben a hírben említett stadion szerintem már az olimpiának szól, mert 5-6 hasonló kategóriás létesítményre szükség lesz a világesemény megrendezéséhez.
nezelodo
Ha meg nem teszik a nemzet ellenségeinek, dafke kettőt építtetek...
telegdilaci
És azt mondják nincs diktatúra,akkor ez a stadion építési,elmebaj mi?a gyagyás senkit nem kérdez meg semmiről egy személyben eldönti és ha bele pusztul az Ország akkor is meg csinálja! kibicnek semmi nem drága! én mint adófizető állampolgár ellenzem,az Olimpia megrendezését,még ahol meg rendezték,eddig mindig ráfizetéses volt,senki nem gondol arra,azokat a létesítményeket,fent is kell tartani,bár egy gyűjtő tábornak el tudnám képzelni,a jelenlegi korrupt politikusokat,be lehet zárni börtön helyett,mivel annyian vannak hogy nincs annyi hely a börtönökben hogy el férjenek!
Grafix69
Szerintem meg kell egy ilyen stadion. És még lovardát és istállókat is építenek hozzá , mert az nem lehet ,hogy Semilyen Zsóltika ne tudjon belovagolni a Fradi - Vasa meccsre ,így legalább mind 820 néző láthatja az igazi nagy Nemzeti Magyar Magyart. Meg ott lehetne megtartani a március 15. ünnepséget és akkor nem kell másnak szónokolni csak a birkáknak akik jegyet kaptak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.