A magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra kikapott az Európa-bajnok Portugália vendégeként világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

Bernd Storck szövetségi kapitány csapatának nagyon megcsappant a kijutási esélye a 2018-as, oroszországi vb-re, mert a pótselejtezőt érő második helyen álló riválisa ötpontos előnyre tett szert, míg a csoportelső Svájc öt fordulót követően továbbra is százszázalékos.

A magyarok a mostani kudarccal továbbra is nyeretlenek Portugália ellen, négy döntetlen mellett ez volt a nyolcadik vereségük, ráadásul sorozatban harmadszor kaptak ki 3-0-ra Portugáliában, ahol 1956 óta gólt sem szereztek.

A magyar válogatott legközelebb június 5-én Oroszországot fogadja barátságos mérkőzésen, majd négy nappal később Andorra vendége lesz vb-selejtezőn.

Vb-selejtező, B csoport, 5. forduló:

Portugália-Magyarország 3-0 (2-0)

---------------------------------

Lisszabon, Estádio da Luz, 57 816 néző, v.: Szymon Marciniak (lengyel)

gólszerzők: Silva (32.), Ronaldo (38., 65.)

sárga lap: Dzsudzsák (61.), Gera (76.), Kádár (83.)

Portugália:

-----------

Rui Patrício – Cérdic, Pepe, José Fonte, Raphael Guerreiro – Joao Mário (Joao Moutinho, 83.), William Carvalho, André Gomes (Pizzi, 86.) – Ricardo Quaresma, André Silva (Bernardo Silva, 67.), Cristiano Ronaldo

Magyarország:

-------------

Gulácsi Péter – Bese Barnabás, Kádár Tamás, Vinícius Paulo, Lang Ádám (Lovrencsics Gergő, a szünetben), Korhut Mihály – Dzsudzsák Balázs, Nagy Ádám, Gera Zoltán (Pintér Ádám, 86.), Gyurcsó Ádám (Kalmár Zsolt, 69.)- Szalai Ádám

I. félidő:

----------

32. perc: Ronaldo indította a tizenhatos bal oldalán Guerreirót, aki a magyar védők mögött tökéletesen passzolt középre, a hosszú oldalon érkező André Silvának öt méterről könnyű dolga volt, csak a kapuba kellett passzolnia (1-0).

38. perc: Gomes készítette le a labdát lövésre Ronaldónak, aki 17 méterről nem hibázta el a jobb alsó sarkot (2-0).

II. félidő:

-----------

65. perc: A tizenhatos előterében bal oldalról végezhetett el szabadrúgást Ronaldo, aki hajszálpontosan kilőtte a bal alsó sarkot (3-0).

Jó hangulat uralkodott a Fény Stadionjában a mérkőzés előtt, a hazai drukkerek kifeszítettek egy 12-es számú portugál mezt, míg a magyar szurkolók "Fehér Miklós, sosem feledünk" drapéria mögött bíztatták kedvenceiket.

A találkozó óvatos futballal kezdődött, egyik csapat sem esett neki a másiknak. Ha már a pályán látottak nem szórakoztatták a publikumot, akkor az mexikói hullámzással szórakoztatta saját magát. Az első negyedóra egyetlen izgalmas szituációja az volt, amikor Cristiano Ronaldo 24 méterről szabadrúgáshoz készülődhetett, de lövése a sorfalról szögletre vágódott.

Később sem fokozódott az iram, a portugálok technikai fölénye mindössze abban nyilvánult meg, hogy játékosai kevesebb hibával járatták a labdát. Az első komoly lehetőségre a félidő derekáig kellett várni, amikor a Real Madrid aranylabdás támadója öt méterről fejelhetett, de egy méterrel eltévesztette a jobb sarkot. A magyarok továbbra sem tudták befejezni akcióikat, míg a portugálok következő alkalommal már nem hibáztak: Guerreiro bal oldali beadásáról a teljes magyar védelem lemaradt, így André Silvának könnyű dolga volt.

Bernd Storck csapatát érezhetően megfogta a bekapott találat, még kevesebb ideig tudta megtartani a labdát, ráadásul Cristiano Ronaldo is megmutatta klasszisát, amikor 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. A szünetig hátralévő időben sok dolga volt a magyar védelemnek, s bár akadtak hibái, megúszta újabb gól nélkül, de az Európa-bajnok így is megnyugtató előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

A folytatásban az első pillanattól érezhető volt, hogy a hazaiak már nem erőltetik annyira a támadásokat. A magyar akciók is valamelyest bátrabbak voltak, de komoly helyzet így sem alakult ki Rui Patrício kapuja előtt. A szórványos portugál megindulások viszont továbbra is góllal kecsegtettek, de mind a magyar védelem, mind Gulácsi magabiztos volt ebben a periódusban.

A fokozatosan ismét egyre nagyobb fölényben futballozó portugálok Ronaldo szabadrúgásból szerzett góljával tették magabiztossá sikerüket. A Real sztárja a két csapat 3-3-ra végződött Eb-csoportmeccsén is duplázott. Ezt követően nem maradt nyitott kérdés, mindkét gárda a hármas sípszót várta, bár a hazaiaknak akadt még egy-két – kihasználatlanul maradt – lehetőségük. Persze küzdelem volt a pályán, de alapvetően érezhető volt, hogy formalitás a mérkőzés hátralévő része, mert a magyar válogatott a 90 perc során egyáltalán nem jelentett veszélyt a portugál kapura.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Ennek most Gyurcsány vagy Brüsszel az oka?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cefi
Ennek most Gyurcsány vagy Brüsszel az oka?
Cefi
@yazo64: Vagy csak túltolták a zselét a fiúk.
karma1
Nemzeti gyasz fog kovetkezni: es hullani fognak a fejek,... Elsokent az osszes takaritono ropul a soprujen Felcsutrol a stadionbol,...Mit mondjak, MEGERDEMLIK!...:o))))
Equus
ez igazából győzelem volt. Csak a hülyék tekintik vereségnek és a libsibolsik. Megmutatták a fiúk az igazi magyar virtust. 90 percig kibírták a pályán összeesés nélkül. Visszafogták magukat, mert magasztos gondolkodásukban, amit Brüsszel nem is tud követni, tudják, h nem a gólok száma fontos, hanem a nemzeti elegancia. Csak dicséret illeti őket és 100 millió Ft jutalom azért a játékért, amit az egész keresztény világ érző szívvel figyelemmel kísért.

Holnap hálaadó istentisztelet lesz az ország összes templomában a magyarok védőszentjének, szűz Marisnak és 5 Ft-tal emeljük a benzin árát.
Gondolkodj magyar
Igen, nagy szégyen. De a szégyen az,hogy senki nem meri kimondani,hogy megélhetési foci es megélhetési focisták nem rúghatnak labdába..persze gőg,vállvetegetés az van.. teljesítmény nélkül is horribilis összegeket kapnak. Nekik épitik szép milliárdokból a stadionokat is. Abból is sokan meggazdagodnak már. Kinek a pénzeből? Kik? Tudjuk. Persze kórhazra pl. nincs pénz. Ne légy beteg,ne kerülj kórházba! A körülmények balkániak, a rendszer embertelen, csak egy darab embernek szamítasz. Ez csak egy példa. Addig nem is fog változni semmi sem,amig honfitársaink többségének nem az számit,amit tapasztal,hanem amit az aktuális politika manipulatívan elhitet vele.
szaboria1
Érdeked régen a kevés pénzért is szívből fociztak élvezett volt nézni. Ma meg a milliókért egy nagy sz...rt tesznek a fociért. Ja amikor nem igazi szakemberek az irányítók mit is várunk.
RonaGyuri
@szaboria1: ezt azért nem jól látod. Régen a focival (és néhány más sporttal) kiemelkedő életet lehetett elérni, ma meg elég ha egy TV műsorban időnként elfingod (bocs) magadat! =))
Levendula
Még több stadiont! Még több stadiont!
simmering73
Komoly feladata lesz a magyar válogatottnak a vb idején. Libákat kell kergetniük az új stadionokban.
justhpeter
Semmi meglepő nem volt ebben. Ahogy a korábbiakban sem. Korábban egy ideig a holland mintát követtük, mindenhol holland edzőkkel. Most a német mintát követjük, mindenhol német edzőkkel. Saját tempó, saját játékintelligencia ?
lusta
A vereséget elemezve jó pár alaphibát lehetett észrevenni. Mindezek elemzése kimeríti a hozzászólás lehetőségét, ezért csak röviden jelezném az okokat.
Az első és legfontosabb, hogy a főszponzor a vöröscsillagos Heineken volt. A második, hogy az aranylábú gyerekeinknek hiányzott a sorosbérenc felcsúti kis tolvaj zsebcézár, aki g..i és besúgó, személyes támogatása.
namihami
@Equus: És ne felejtsd el hozzátenni, hogy:
NEM A GYŐZELEM, HANEM A RÉSZVÉTEL A FONTOS!
A mi fiaink ennek is ismét fényes bizonyítékát adták.
Rockxy
Egy olyan habitusú fociedző kéne a fiúknak, mint a Katinka férje, és akkor most hathárom lenne a javunkra.
Viszont a kisnyugdíjasaink a farhátat akkor is csak néha tudnák megvenni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.