Frissítés: közben kiderült, hogy mindez álhír volt.

Álhír volt, hogy a horvát válogatott hátrányos helyzetű gyerekeknek adja a teljes pénzjutalmat

- írta meg a 444.hu.

Az EFE spanyol hírügynökség a Dnevno horvát portálra hivatkozva írta meg, hogy Igor Premuzic az igazi szerzője a levélnek, amit Zlatko Dalić szövetségi kapitány nevében írt, és amiben a teljes csapat és stáb elküldte a fenébe a horvát politikai elitet az országban tapasztalható állapotokért, illetve bejelentette, hogy hátrányos helyzetű gyerekeknek adja a teljes pénzjutalmat.

Az eredeti cikket, amiről kiderült, hogy álhír, mi is megosztottuk korábban. A hibáért elnézést kérünk.

A fotó alatt olvasható a korábbi, átvett cikkünk erről, amiről azóta kiderült, hogy álhír:Álhír volt, hogy jótékony célra ajánlotta fel pénzjutalmát a horvát válogatott a foci vébé után, és hogy nem kérnek a politikusok köszöneteiből

Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Hátrányos helyzetű gyerekeknek ajánlotta fel a világbajnokságon döntős horvát labdarúgó-válogatott a teljes pénzjutalmát.

A Zlatko Dalic szövetségi kapitány, valamint a játékosok és a teljes stáb által a nemzeti együttes Facebook-oldalán közzétett nyilvános levélben felhívták a figyelmet az ország nehéz helyzetére, s reményüket fejezték ki, hogy ezzel a gesztussal legalább néhány gyerek nyarát szebbé tudják tenni.

Horvátország az Európai Unió legszegényebb tagállama, amely húsz éve nyögi a délszláv háború örökségét. Sok gyermek nem tud iskolába járni, az idősek a létminimumon élnek, az egészségügy összeomlóban, a vezetés pedig korrupt

- írták a hazai helyzetről a horvát válogatott tagjai.

Hozzátették, az országot nem a megfelelő emberek vezetik, éppen ezért nem kérnek a politikusok köszönetnyilvánításaiból, és azt szeretnék, hogy tartsák magukat távol a nemzeti csapat sikerétől.

"Ez a torna megmutatta, hogy a labdarúgásban mindenki egyenlő esélyekkel indul. Egy tehetséges generáció egyéniségei igazi csapattá formálódtak, mert alárendelték magukat a közös érdeknek" – fogalmaztak a válogatott tagjai.

Sok gyermek van, aki még nem látta a horvát tengerpartot, pedig mindenki megérdemelné, hogy legalább egy hetet eltöltsön ott

- írták közleményükben. Kiemelték, sok gyerek éhezik, mert a szüleiknek nincs munkájuk, így nem tudnak mit letenni az asztalra.

A horvát válogatott döntős szereplésével 28 millió dollárt (7,7 milliárd forintot) keresett a világbajnokságon.

A vasárnapi döntőben a francia csapat 4-2-re nyert.

Forrás: MTI, 444.hu

Itthon - 2019. March 21., 21:23
Véget ért a Hankook-sztrájk

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tulipan
EZ óriási! Nálam ŐK nyerték ezzel a VB-,t pedig én a franciákat szeretem!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
"Hozzátették, az országot nem a megfelelő emberek vezetik, éppen ezért nem kérnek a politikusok köszönetnyilvánításaiból, és azt szeretnék, hogy tartsák magukat távol a nemzeti csapat sikerétől." Kár, hogy O.V. erről tudomást sem vesz...kicsit a magyarok sikere is a horvát válogatott sikere...valami hasonlót regélt...
Yoda69
Rendkivul nemes gesztus. Gratulalok a donteshez.
Nalunk ez a penz is orban es slepp offshore szamlaira vandorolt volna.
Clavigo
Ezt ,,,akár üzenhették volna nemzethhüünk " Teliszart Lábszárvédőjének" is..,,,,,ha már a vb. ezüst a mi sikerünk is,,a mi kutyánk kölyke,,,,meg a közös foci-kultúra,,,ecetera,ecetera..
Hellcat
Hozzátették, az országot nem a megfelelő emberek vezetik, éppen ezért nem kérnek a politikusok köszönetnyilvánításaiból, és azt szeretnék, hogy tartsák magukat távol a nemzeti csapat sikerétől...ó ha tudnák, hogy még a vitya is ráugrott a sikerülkre :D:D:D Azért az elnökasszonyukkal szerintem kivételt tesznek :)
papa.49
Gratulálok a döntésükhöz, az indokláshoz MÉG INKÁBB !!!
papa.49
Ennek fényében kell értékelni a csutigörény sikerbevonzó nyilatkozatát, a horvát csapat még a saját politikusaikra se tart igényt, hát még inkább kevésbé a csutigörényre !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. March 21., 17:13
Palvin Barbara angyal lett