Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) átalakította a Nemzetek Ligája osztályait, melynek nyomán a magyar válogatott a harmadik vonalból a másodikba került.

Hirtelen szintet lépett a magyar foci – nem játszani tanultak meg, átalakították a Nemzetek Ligája rendszerét

Az UEFA honlapjának keddi beszámolója szerint az A, B és C osztály mezőnye egyaránt 16 csapatos lesz a sorozat 2020/21-es idényében, míg korábban az első két osztályban csak 12-12 nemzeti együttes, a harmadikban pedig 15 szerepelt.

A változtatás azt jelenti, hogy az élvonaltól búcsúzó Németország, Izland, Horvátország és Lengyelország mégis a legjobbak között maradhat, és szintén nem esett ki a második vonalból Szlovákia, Törökország, Írország és Észak-Írország. A C osztályból feljutott négy csoportgyőztesen túl pedig a csoportmásodikok, így Magyarország is a második vonalba kerülnek át. A C osztályt a D-ből töltik fel úgy, hogy a legalsó ligában csak a sorozat első, 2018/19-es idényének hét leggyengébb csapata marad.

Az első három osztályban így négy darab négycsapatos csoportot alakítanak majd ki jövő március 3-án, az amszterdami sorsoláson, a D-ben pedig egy három- és egy négytagú csoport lesz. A csoportküzdelmeket jövő ősszel rendezik úgy, hogy szeptemberben, októberben és novemberben is egy-egy dupla fordulóra kerül sor. Az A osztály négy csoportgyőztese 2021 júniusában küzd meg egymással a négyes fináléban.

A Nemzetek Ligája osztályai (az UEFA honlapja alapján):

A osztály:

Portugália, Hollandia, Anglia, Svájc, Belgium, Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Bosznia-Hercegovina, Ukrajna, Dánia, Svédország, Horvátország, Lengyelország, Németország, Izland

B osztály:

Oroszország, Ausztria, Wales, Csehország, Skócia, Norvégia, Szerbia, Finnország, Szlovákia, Törökország, Írország, Észak-Írország, Bulgária, Izrael, MAGYARORSZÁG, Románia

C osztály:

Görögország, Albánia, Montenegró, Georgia, Észak-Macedónia, Koszovó, Fehéroroszország, Ciprus, Észtország, Szlovénia, Litvánia, Luxemburg, Örményország, Azerbajdzsán, Kazahsztán, Moldova

D osztály:

Gibraltár, Feröer-szigetek, Lettország, Liechtenstein, Andorra, Málta, San Marino

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Pegero: nektek semmi. Pont az ilyen hülyéknek találták ki.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gauntlet
Minek? Az ugye megvan hogy a C-ben lévő Montenegró simán vert minket?
simmering73
Ez is csak arra volt jó, hogy a ruha biztos legyen. A B osztályban gyakorlatilag mindegyik oda-vissza elverheti a nemzethy csapatot.
kereső
Mennyit fizetett ezért a "nemzet uzsorása" ( csányi) , az UEFA potentátjainak? Tudjuk, hogy korruptak.
cikicakk55
Szerintem ezt a csuti maradóna ( direkt kis betű) úgy fogja kommunikálni,hogy olyan sokat fejlődött a Magyar foci,hála a Puskás akadémiának,hogy egy osztállyal feljebb került a Magyar válogatott. Nem értek a focihoz,fogalmam sincs milyen tudásúak a többi csapatok,De Orbán melldöngetős mozdulatai ismerem már. Az is az Ő diadala,amihez semmi köze.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.