Rendkívüli lépéssel készül az esti Fradi-meccsre Szijjártó Péter.

Megindult a fradisták különvonata Leverkusenbe, Szijjártó Péter hét konzult rendelt ki a meccs miatt

Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

Hét magyar konzul is jelen lesz csütörtökön a Bayer Leverkusen-Ferencváros futballmeccs helyszínén Németországban, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak a magyar szurkolóknak – közölte a tárca tájékoztatása szerint szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Ismételten egy európai kupa egyenes kieséses szakaszában lép pályára egy magyar futballcsapat. Ez a bravúr most a Ferencvárosnak sikerült. A Külgazdasági és Külügyminisztériumnak a szükséges lépéseket meg kell tennie, amikor nagy létszámú magyar állampolgár utazik egy külföldi helyszínre

- tájékoztatott a miniszter.

A tárcavezető tudatta, hogy előreláthatólag körülbelül 2300 magyar drukker utazik az Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésére Leverkusenbe, egy részük egyéni szervezésben, egy részük charterjárattal, míg a legtöbben, nagyjából ezren egy tizennégy vasúti kocsiból álló különvonattal.

A kiemelt konzuli jelenlét érdekében a németországi képviseleteinkről, Berlinből, Stuttgartból, Düsseldorfból és Münchenből összesen hét konzult rendeltem Leverkusenbe

- jelentette be.

"Két konzul a stadionban fog ügyeletet tartani. Két konzul a pályaudvaron fogja várni az odaérkező magyarokat, két konzul pedig a repülőtéren lesz, és ők majd a szurkolók által a stadionba jutáshoz használt útvonalon is ott lesznek, hogyha valakinek esetleg problémája lesz, akkor segíteni tudjanak. A hetedik konzulunk pedig arra készül fel, hogy az esetlegesen pótlásra szoruló iratokat pótolja" – tájékoztatott.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy most is lesz egy különleges ügyeleti telefonszám. "Ha valaki esetleg bajba kerül, és fizikai közelségében nem tud kapcsolatot teremteni konzuli képviselővel, akkor a +49 1575 420 38 71 telefonszámot hívja kérem, és akkor a konzuli ügyeletünk minden lehetséges támogatást és segítséget meg fog adni" – mondta.

Ez a konzuli ügyelet egészen a mérkőzést követő nap hajnaláig élni fog, tekintettel a visszautazási időpontokra.

"A külügyminisztérium természetesen kapcsolatban van mind a Ferencváros, mind a Bayer Leverkusen illetékeseivel, kapcsolatban vagyunk a magyarokkal utazó rendőrökkel, illetve a németországi rendőrökkel is annak érdekében, hogy a lehetséges atrocitásokat el tudjuk kerülni" – húzta alá a miniszter.

"Sok sikert kívánunk a Ferencváros labdarúgóinak, és jó szurkolást és sok örömet a Ferencváros szurkolóinak!" – fogalmazott.

Szijjártó Péter szerdán két Facebook-posztot is közzétett a mérkőzéssel kapcsolatban. Az első egy videó volt, amelynek elején azt mondta: „a magyar futballszurkolók szinte egy emberként várták” ezt a meccset.

Előreláthatólag 2300 honfitársunk fog szorítani és szurkolni a Ferencváros sikeréért

– mondta Szijjártó Péter.

A külügyminiszter későbbi, esti posztban már azt írta, hogy

A keménymag megindult Budapestről, a németországi magyar konzulok pedig már Leverkusenben várják a szurkolók érkezését.

"A hét rendkívüli jelleggel kirendelt kollégánkból kettő a pályaudvaron fogadja majd a különjáratot és a különleges ügyeleti telefonszámot is élesítettük: +4915754203871"

Hajrá, Ferencváros!

– írta a poszt végén Szijjártó Péter.

Forrás: Index, MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
egy is elég lenne, max kettő. de hét? innen látszik az elmebetegség !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
röhejesek-..." kemény mag " , azt mennek szurkolni egy falka majomnak...fehér embert visztek a meccsre?...
csak úgy....
minden lehetséges szociális támogatást elvettek a magyaroktól, de ezeket a bugrisokat támogatják!
"A kiemelt konzuli jelenlét érdekében a németországi képviseleteinkről, Berlinből, Stuttgartból, Düsseldorfból és Münchenből összesen hét konzult rendeltem Leverkusenbe" kész röhej...
jesz
...oszt a német rendőrök, tömegoszlatók tudják-e majd, melyik rongáló, randalírozó, verekedő a magyar tisztességes b-közép szurkoló, és melyik a végre kibontakozható migráns?...
Gauntlet
egy is elég lenne, max kettő. de hét? innen látszik az elmebetegség !
Gauntlet
@jesz: és tudni fogják e melyik a konzul közülük ! FONTOS !
Giovanni Alba
Kapus
D. DIBUSZ
Védők
17
E. CIVIC
21
E. BOTKA
3
S. MMAEE
31
H. WINGO
4
M. KNOESTER
KÖZÉPPÁLYÁSOK
10
T. NGUEN
16
K. ZACHARIASSEN
19
B. VECSEI
20
A. TRAORE
CSATÁROK
8
R. MMAEE
EDZŐK
S. CHERCHESOV
A szurkolók visznek-e banánt, vagy vesznek helyben? Huhogás lesz-e, vagy megtörik a hagyományt?
Ez egy reklám a stadionépítések és a "fociakadémiák" érdekében? Hol vannak a tehetséges hazai labdakergetők?
Milyen rigmusok lesznek a meccsen? Sutba dobva a kövéri intelem, miszerint mindenki a szülőhelyén legyen sikeres?
www.eurosport.hu/labdarugas/uefa-europa-liga/2022-2023/live-bayer-04-leverkusen-ferencvaros_mtc1371805/live-lineup.shtml
namihami
Ha nem a fradi""szurkolók""ról lenne szó, nem is érthetnénk, hogy minek kell egyáltalán vagy mi lehet a szerepe ennyi konzulnak! De, mivel ezek az ""igazmagyar"" gyerekek már bizonyítottak, ezért a németek rendőrökkek készülnek! És nem héttel!
Gondolom, néhány ""szurkoló"" hosszabb bennlakást fog nyerni a német igazságügyi szervezettől! Jó helyen lesznek, meg is tarthatnák őket.
nemkati
"..nem ment simán az utazás, mivel a zöld-fehérekről készült videók és képek alapján a német hatóság úgy vélte, nem biztonságos beengedni az FTC híveit az országba. A portál nem sokkal később azt is tudatta, hogy két órát kellett várni, mire biztosították a németeket, hogy nem jelentenek veszélyt Németországra a Fradi drukkerei."

Óriási mozgósítás itthon is és Leverkusenben is, csak amiatt, hogy fradi ultrák mennek szurkolni. Ez ma a football. Vagy nem is tudom, minek kéne nevezni. Mindenesetre mindkét ország tisztában van vele, hogyha nem biztosítják ezeket a szurkolókat, akkor a foci iránti szeretetből (nem?) szétkapnák Leverkusent.
drrotf
Üzent is Szíjgyártó a németeknek hogy bővítsék a letartóztattotak számára kijelölt helyeket, és már tiltakozott a magyarok üldözése , letartóztatásai miatt?Felszólított már valakiket ,hogy az ilyen , szabályt szegő magyarokat is tisztelni kell?Ha nem akkor még a meccs előtt megteheti!
Giovanni Alba
@Maccska: ma, 10:54
De ez egy magyar klubcsapat, "a nemzet büszkesége", zöld-fehér, és nem kávékeverék barna sasok
Néro2
Mondjuk ha szétverik a pofájukat nem bánom. Mindenhová csak törni zúzni járnak.
Nem szurkolók ezek csorda.
csak úgy....
@Maccska: de hitler nem fogott kezet a fekete gyöztesekkel, ellenben az ami elnökkel!
mint cigány te sem mehettél be akárhova a 30 as években, ezt tudnod kéne te mindettudó!
Emmersson71
Eddig egy gólt kaptak, egy kapufát lőttek a négereink.
Jön a második félidő...
csak úgy....
@Emmersson71: bayer 04 leverkusen 2-0 ferencváros
2forint a meleg lángos kikapott a ferencváros,avagy nagy hühó semmiért!
verőce21
@csak úgy...: Te egy pszichopata állat...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.