Tíz százalékkal több zsírt fogyaszt naponta a magyar lakosság, mint amennyi az ajánlott mennyiség - és mi a helyzet a növényi olajokkal?

Forrás: eletmod.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Népeledel a zsíros kenyér,paprikával,vagy hagymával mert lassan már megint nem jut másra!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Feraj49
Népeledel a zsíros kenyér,paprikával,vagy hagymával mert lassan már megint nem jut másra!
varrólány
@Feraj49: De állítólag egészségesebb mint az olaj. Meg olajos kenyeret nem szívesen ennék.
Don Marcus Hibiscus
Egyébként ezeket hogyan számolják ki? Mert tényleg az országot átfogó péniszméret,étkezési szokások,meg az ehhez hasonló,egész országot lefedő statisztikákat hogy csinálják?Mert nem ismerek olyat,aki valaha is mondta volna,hogy "hú képzeld,jött egy ilyen valami statisztika izé és kérdezgette napi hány mikrogramm zsírt eszek...".És persze engem sem kérdezett a kutya sem.Bár lehet csak a mi utcánkat hagyták ki,mert az új aszfaltutak helyett mi csak a régire kaptunk ilyen aszfaltkavicsot,amit már az út közepére seprek szinte,hogy ne verje szét a kaszát...:)

Meg még azt sem értem,hogy miért van beszabályozva,hogy napi 90g zsírt ehet valaki.
qxy
és az miért nem szabály hogy ennyi pénz lófasz az embereknek?Vagy tényleg úgy gondolkodnak, Bocsánat, fejelnek.mint Mária Terézia annak idején? Kérdezte Miért kiabál a nép az utcán? Mire a válasz Mert nincs kenyerük. - - Jó jó akkor miért nem esznek kalácsot? Nem szeretik? Ehetnénk mi lazacot is fürj tojással mert finom. De jobban szeretjük a zsíros deszkát.
zsolti
és ki ajánlja? régen zsírt ettek zsírral, mégis ugyanaddig éltek az emberek mint most.
silber13
@varrólány: pedig a MOL fékolajos kenyér sem rossz! Friss zöldpaprikával, paradicsommal, aztán a végén leöblíteni egy pohár ízesített MOL ablakmosó folyadékkal! Mennyei!!
varrólány
@silber13: Nem drága ez Te ? Furcsa egy ízlésed van!:-))
silber13
@varrólány: hát még ha elárulom, hogy kifejezetten imádom a tehénben pasztörizált tejet és desszertként a pálpusztais somlóit!
Don Marcus Hibiscus
Ha már szóba jött a tej,akkor szeretném szóba hozni a 3,5 %-os tejet,amit a boltban árulnak. :) Jó kis átverés az is.Anyámnak,meg apámnak tehenész a szakmája és anyám azt mondta mikor hazavittem a tejet és kérdeztem,hogy nem e baj,hogy 3,5-öset hoztam,mert az 1.5-ösre sok a panasz,hogy vizes nagyon(mert én vagyok a futár :) ),na erre azt mondta(jól kiröhögött közben),hogy ugyan mindegy melyiket viszem,mert 3,5%-os tehéntej nem nagyon van.A tehenészetekben a legkiválóbb ,meg mittudomén milyen tehén is csak 3,2%-os maximumot ad.de az tényleg ritka jó tehén.Szóval Ő a 2,8-asban is kételkedik és elmondta,hogy mezei zsírral nyomatják fel a százalékot,mert a lefejt tejből még jön le zsírszázalék.
A másik meg az aszt hiszem 455,vagy 475 Forintos tej.Elolvastam,hogy miért annyi.Azért annyi,mert a laktóz szét van benne bontva glükózzá,meg fruktózzá,ezért édesebb is kicsit és a laktóz érzékenyek is fogyaszthatják(??!! WTF?!)
Bocsánat ha rosszul írtam a fruktóz,glükóz,laktóz,meg iyleneket,nem vagyok annyira képben,de így emlékszem rá :) És csak érdekességképpen írtam ide. :)
genyó kapitány
@Don Marcus Hibiscus: A nyers tehéntej zsírtartalma (takarmány és tehénfüggő) 3.8%.
Zsoel
Amúgy ha valamivel, hát a táplálkozással kapcsolatos tudományos kutatások eredményeire nem érdemes adni. Úgyis mindenről megállapítják, hogy egészségtelen, aztán két év múlva "kiderül", hogy mégsem. Ezt eljátszották már a tojással, a tejjel, a vajjal, a sertéshússal, a ...
Szerintem arra kell törekedni, hogy természetes, minél kevesebb előállítási és módosítási fázison átesett élelmiszereket fogyasszunk, és lehetőleg kiegyensúlyozottan. Mellesleg, ami engem illet, én jobban megbízom a közönséges sertészsírban, amit a disznó a bőre alatt hordott, mint a 15 sajtolási, szűrési, finomítási műveleten átesett napraforgóolaj, illetve szívesebben fogyasztok a tehén tőgyéből származó tejszínből köpült vajat, mint növényi zsírokból összetákolt, mesterséges margarint.
csikknorisz
@Don Marcus Hibiscus: Azért is hülyeség, mert nem vagyunk egyformák. Nem lehet egy sablont húzni mindenkire. Testalkatra sem, meg azért nehogy már ugyanannyi bevitelre legyen szüksége mindenből a légkondis irodában ülőnek, meg a malteres talicskát tologatónak.
Don Marcus Hibiscus
@csikknorisz: Igen,ezt én sem értem.Főleg,hogy egy 175 centis 85 kilós testépítő a nők lapja,meg ezek szerint kórosan el van hízva,hiába 6% a testsúlya. :):):)
Don Marcus Hibiscus
Vagyis utolsó mondat utolsó szava nem testsúlya akart lenni,hanem testzsírja.
Levendula
És ami még ennél is fontosabb: kevesebb kaviárt és libamájat eszünk, mint a felső 10 ezer...
Január
@Don Marcus Hibiscus: Tudod statisztika is van a világon - s annak számítási módszerei, amelyekkel sok mindent lehet vizsgálni és megtudni az országról -, és ezekhez az adatokhoz nem szükséges mindenkit megkérdezni.
Don Marcus Hibiscus
@Január: Szerintem nem valós az tuti :) Mert ha úgy vesszük,hogy van 10 millió ember az országban,akkor ha meg kérdeznek mondjuk 100 ezret belőle,akkor minden megkérdezettre jut 100,akit "képvisel". Viszont például attól,hogy mondjuk a 100 ezer emberből mondjuk 80 ezer a nő,attól még nem lesz nyolc millió nő és 2 millió férfi az országban.De szerintem inkább csak 100 embert kérdeznek,max talán 1000-et.És 1000 embernél már egy ember véleménye,vagy szokása,vagy betegsége,vagy testi adottsága nem egyet ér,hanem 1001-et.És éppen ezért szerintem a nagy része az "országot átfogó statisztikáknak" közel sem pontos.
Január
@Don Marcus Hibiscus: Nem véletlenszerűen választják ki a megkérdezettek körét, hanem úgy, hogy reprezentálja a lakosság összetételét, és innen kezdődik a vizsgálat már az összetétel kiválasztásától. Egyébként, a vizsgálati módszereket tőlem okosabbak találták ki, hátha szerencséd lesz és pont ide téved az, aki ilyesmivel foglalkozik és vele meg lehet konkrétan beszélni.
Don Marcus Hibiscus
@Január: Köszi :) Amúgy egy pillanatig sem gondoltam,hogy Te vagy a "bűnös" :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.