Tíz százalékkal több zsírt fogyaszt naponta a magyar lakosság, mint amennyi az ajánlott mennyiség - és mi a helyzet a növényi olajokkal?
Forrás:
eletmod.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
21 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Meg még azt sem értem,hogy miért van beszabályozva,hogy napi 90g zsírt ehet valaki.
A másik meg az aszt hiszem 455,vagy 475 Forintos tej.Elolvastam,hogy miért annyi.Azért annyi,mert a laktóz szét van benne bontva glükózzá,meg fruktózzá,ezért édesebb is kicsit és a laktóz érzékenyek is fogyaszthatják(??!! WTF?!)
Bocsánat ha rosszul írtam a fruktóz,glükóz,laktóz,meg iyleneket,nem vagyok annyira képben,de így emlékszem rá :) És csak érdekességképpen írtam ide. :)
Szerintem arra kell törekedni, hogy természetes, minél kevesebb előállítási és módosítási fázison átesett élelmiszereket fogyasszunk, és lehetőleg kiegyensúlyozottan. Mellesleg, ami engem illet, én jobban megbízom a közönséges sertészsírban, amit a disznó a bőre alatt hordott, mint a 15 sajtolási, szűrési, finomítási műveleten átesett napraforgóolaj, illetve szívesebben fogyasztok a tehén tőgyéből származó tejszínből köpült vajat, mint növényi zsírokból összetákolt, mesterséges margarint.
Új hozzászólás