Orbán Viktor is méltatta a 40 éves Rubik-kockát, a magyar szellem szimbólumának nevezve. "Rubik 70, kocka 40. Dupla büszkeség." – ezzel a szöveggel osztotta meg a Facebookon a következő videót.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Bizony a Rubik-kocka is egy kommunista gondolat volt mert abban az időben még nem menekült külföldre a szürke állomány és volt ipari termelés is és nem kapirgálás az árokparton.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Bizony a Rubik-kocka is egy kommunista gondolat volt mert abban az időben még nem menekült külföldre a szürke állomány és volt ipari termelés is és nem kapirgálás az árokparton.
human
Igen Viktor. Ilyen találmányokra nem számíthatunk a jövőben, mert egysíkú gondolkodásra fogod nevelni a jövendő generációt.
análisdrabális
Te csúti! Miért vagy akkora tahó hogy mindig mások eredményeivel dicsekszel? Ja, mert te az ipari méretű hazudozáson, és lopáson kívül semmit sem tudsz felmutatni.
tavaszi
@Dr. Felipe: öléggé szelektív az emlékezeted. Külföldön hamarabb lett sikere ,mint az országban. volt is anno botrány emiatt ...még Vitrai is foglalkozott vele. Most is amerikában van a nagy ünnepség...és Áder is oda utazik. Kérdem én mi a fészkesfenéér nem magyarországon van a nagy ünneplés??? ezt akár a kormánytól is kérdezhetmém...teszem hozzá...naivul.
Senara
@Dr. Felipe: Emlékmű csak azért is !!! hiába tiltakoznak ,Ornán most jó pontot szeretne szerezni , mert nem mehet el szó nélkül mellette . ezért született meg Facebookon közzé tett videó . hu.metapedia.org/wiki/Zsid%C3%B3k_a_magyar_k%C3%B6z%C3%A9letben_(m-z)#R Miért nem itthon ünneplik szerintem ezért !
varrólány
Sosem tudtam kirakni, de lehet jobb így ha nincs minden a helyén, legalább mindig lehet törekedni hogy teljes színkép legyen (az életben is)
postamester
"... "Rubik 70, kocka 40. Dupla büszkeség." ...
Számtan viki-módra :)
Mert 40+40= 80...és nem 70...:)
Dupla náluk csak a szavazatoknál van...
eberti
Most legfeljebb olyan kockát találnának fel,amelyiket akárhogy forgatják,mindig a:narancssárga jöjjön ki...
Csizmás Kond
Rubik Ernő nem szándékosan találta fel a kockát , hanem mint mérnök ember egy három dimenziós meghatározást akart alkotni egy elképzeléséhez, amiből végül megalkotta a játékot.
Eladhatta volna külföldön, kimehetett volna külföldre, sőt pályázhatott volna Nobel díjra mert volt aki némi vacak újságcikk összeollózásáért azt kapott, de ő nem tette, tehát elismerést megbecsülést és tiszteletet érdemel.
Ha valaki méltatja a munkáját azt épp ezen szempontok miatt nem szbad megróni és csak azt venni szempontként hogy a méltató valakinek nem szimpatikus.
...méltathatta volna Gyurcsány vagy Mesterházi akár Bajnai de nem tették...
Dr. Felipe
@tavaszi: Agymosott birka! Rubik Ernő itthon alkotta meg a Rubik-kockát méghozzá a szocializmusban. Ennyi.
A pávatáncos megint idegen tollakkal dicsekszik amihez semmi köze. Bolseviktor elvtárs még véletlenül sem tudott volna ilyet alkotni mert a párttitkár apja hülyére verte ami most is meglátszik rajta.
bencemacska
@Dr. Felipe: Mi az hogy alkotni! Szerintem kirakni sem tudja, ha megfeszül, akkor sem!!!
pictor
Orbán talán 2/3-os segítséggel ki tudná rakni egy hét alatt!:))
soljanka
@human: "nevelni"??? Inkább idomítani.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 16:56 A Rubik kocka Rubik Ernő szellemi terméke. Rubik Ernőt illeti a dicséret. Érdekes, amint egy magyar sikert ér el, jön valaki, és az egész népnek tulajdonítja. Ugyanakkor, ha dicstelen dolgot tesz egy magyar, az természetesen már nem is magyar.
Egyébként méltán lehetünk büszkék, hogy Rubik Ernő magyar, és Ő találta fel a rubik kockát. De nem kell ez a ragacsos szöveg, hogy a magyar szellem szimbóluma !
human
@dragonfly: Ő maga is részt vesz a nevelésben. Mintát mutat. Hogy lehet törvényesíteni a sikkasztást és így stadiont emelni a házunk mellé. Azt fogják látni a fiatalok, hogy a kétkezi melóst le kell nézni és kihasználni, de az annak munkájából jól megélhet a főnöke.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Na és szerinted melyik népnek kellett volna tulajdonítani ?
JAJMÁR
@Csizmás Kond:Rubik Ernőnek kell tulajdonítani,aki egy magyar állampolgár!
Ez hogy tetszik: A relativitáselmélet a német szellem szimbóluma ... stb. ?
Aki Én
Orbán is olyan mint a Rubik-kocka. Hungarikum és kurva nehéz kirakni...
csa-csa
@Csizmás Kond: "Eladhatta volna külföldön, kimehetett volna külföldre, sőt pályázhatott volna Nobel díjra mert volt aki némi vacak újságcikk összeollózásáért azt kapott, de ő nem tette,.."

MÉGIS KÜLHONBAN ÜNNEPLIK!!
Tulipánfa
Bizony a magyar szellem további érvényesüléséhez nagy segítség lenne, ha az ország vezetője a haverok felé irányított pénzcsatornákat elzárná, és a foci helyett a jövőben oktatás, a képzés, a kutatás támogatása válna kiemelt feladattá.
human
@Tulipánfa: Igazad van mert bányászható nyersanyagunk nincs ezért igazi iparunk sem lehet. Az összeszerelő gépsorokat ne nevezzük iparnak.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: A relatívitás elméletet Einstein egy szintén német fizikus elméletei alapján dolgozta ki tehát ha úgy tetszik akát s német szellem szimbóluma is lehet.
amúgy ezzel a megemlítéssel nem Rubik Ernő tudását akarta kisebíteni, hanem azt, hogy egy olyan közegbe fejlődött ahol ki tudta fejleszteni a képességeit.
csa-csa
@pictor: hogy jön ide az Orbán!!!
legalább ebből hagyjátok ki a politikát!
ez egy fantasztikus játék és nem több!

Aki én! Neked is mondom!
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Angela Merkel soha nem mondana ilyet!
Sajnálom, hogy nem érted. Persze, hogy nem a Rubik Ernő érdemeit akarta kisebbíteni, azt hogy is lehetne, csak az ő érdemei alá nekem nincs kedvem bebújni, még akkor sem, ha az OV is odabújik..
Nem azért, mintha nem lennék nagyon büszke rá, hogy egy magyar ember ennyire ötletes és okos, és arra is, hogy a honfitársam, de hát ebben ki is merül a rubik kocka ügyben az én érdemem. Szerintem a Tied is. Erről van szó!

Mo. sajnos nem az a közeg, és nem is volt az, ahol a feltalálók érdemeit szeretik elismerni, és az útját egyengetni. Az már igaz, hogy "teher alatt nő a pálma", és aki ennek ellenére sikeres lesz, az tényleg nagyon tud.
lajospapa
Rubik teljesítménye lóf... A felcsúti Mészáros teljesítménye! Az a valami!
dömdödöm
áder asszonta csdak 1 oldalt tud kirakni ,az pedig a jobbik :-)
hetöndöe
Milyen szerencse,hogy egyesek túlfűtött nacionalizmusuk okán döngetik itt a bádogkeménységű übermagyar mellüket,máskor meg büdöszsidóznak.
Szegény Rubik Ernő is csak ilyenkor magyar,mikor büszkélkedni kell vele,máskor büdös zsidó.
Ugye cicamica!
cupofcoffee
Igen, de az nem az orbáni magyar szellem szimbóluma, hanem a Rubik Ernőé!

Mi az orbáni magyar szellem szimbóluma?
Azonosítsuk "A" kérdés által:
Kérdés az orbáni magyar szellem szimbólumáról az orbáni magyar szellem szimbólumától (szimbolikáját tekintve: fideszszavazjó): (a kérdést hagyjuk, mert mindegy - a kérdés egy fideszszavazjónak), tehát a válasz a lényegben: "Ööö, rezsicsökkenés... vagy mi a metán, ami profán, de csakis a békemeneteléseségileg utánilag. - vagy nem."
Ööö...
Ojan jó itten élni. Ojan sokat köszönhetünk nektek, proletárok. (amikor még nem voltak proletárok i. e. 2000-ben, akkor is sokat köszönhetet nektek a világ. Proletáranarhisták.
Ja, jobboldali surmók és "tavaszi" (faszi) nem ti vagytok a proletárok ellen, hanem TI VAGYTOK AZOK -vonulós, egyenbeöltözött, kirekesztő barmok! -. ez most csalódás nektek? Ééés? Senkit nem érdekel!
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Mondhatnám úgy is, hogy hazugságon fogtalak...valaha büszkének érezted magad (és ezt te mondtad) a magyarországi sikerekért...pedig az is csak valaki érdeme volt ...
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 7:44 Nem! Nem valaha éreztem magam büszkének, ha egy honfitársam sikereket ér el, ha nem mindig, most is. Előző hsz.-ben is írtam.

Csupán nem keverem az egészséges hazaszeretetet a nacival! Minél több feltaláló, Nobel díjas, tudós embert ad a világnak az ország, annál büszkébb vagyok, csak éppen nem gondolom, hogy erre minden magyar képes, mert "mi olyanok vagyunk". Nem baj, ha nem érted, én feladom, mert már úgy érzem magam, mint ez a cicus a képen, :)

fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/s403x403/10154132_807623765916892_5439081151077681817_n.jpg
qxy
@pictor: az ablakba" " " NEM HISZEM HOGY LENNE HOZZÁ ESZE.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.