Az eddig leginkább viccnek nevezhető vagyonnyilatkozati rendszert alaposan megreformálná a kormányzat – írja a Blikk.

A pár nappal ezelőtt közreadott Nemzeti Korrupcióellenes Program egységes, könnyen összehasonlítható, elektronikus bevallást javasol bevezetésre, amelyből szúrópróbaszerűen többet is ellenőriznének a hatóságok.

A Blikk megereste az Igazságügyi Minisztériumot, hogy mikor tehetik meg vagyonnyilatkozatukat az új, szigorúbb rendszer szerint a politikusok és kormánytisztviselők, de onnan későbbre ígértek választ. A tervben feltüntetett határidők alapján azonban aligha lehet azzal számolni, hogy jövő év elején már új típusú bevallást tehetnek a képviselők, ugyanis az év végére kell a tárcáknak megteremteniük az új rendszer előfeltételeit. A végrehajtás tervezett határideje 2016 decembere.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bretagne
@Senara: Ez az öregember borzalom. Ő is mindent vizsgál, ami az ellenzékkel kapcsolatos. De Rogán és Szíjjártó vagyonnyilatkozata rendben volt - mondta ez az álkeresztény.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemjoezigy
Akkor ez megint a parasztvakítás, a nesze semmi fogd meg jól kategóriájába tartozó elterelő bejelentés volt.
És itt még nem is említettük a kritériumokat, a szigorításokat. De az úgyse lesz, ismerve ezeket az aljas férgeket, amik minden év elején megszavazzák maguknak a juttatásaik megemelését. Függetlenül a 'munkájuk' 'eredményességétől'.
kkalman
@volvós: Az említetteket nem kell tisztába tenni a vizsgálat előtt. Ők törvényileg már tiszták lesznek, és az ellenőrzés sem náluk lesz. Az mindig az ellenzék "dicsősége" lesz, hogy állja a vizsgálatokat.
Desischado
Parasztvakítás, semmi egyéb! Így próbálnak "kimosakodni"!
bakegya
Amire a cölöpről a teknős csakkk rénézett,akkor még nem mondott semmit,csakkk folyatta a nyálát-az csakkk és csakkk is DEFORMÁLÓDOTT.
1989-ig visszakotorhatnák az ügyleteit-a látensen tartottakat is mindenképpen.(a pereputtyal együtt)
kukac50
Büntetni kellene azokat a képviselőket akik nem pontosan töltik ki a vagyonnyilatkozatukat, úgy ahogy az egyszerű embereket szokta büntetni a NAV.
papa.49
@kukac50: Rendes demokráciában így is szokott történni, nálunk a ,,fejlett orbánisztánban,, vannak kivételek, ugye ez az új társadalmi berendezkedés...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.