Mint azt korábban megírtuk, egy körzeti megbízott szolgálati fegyverével lelőtt egy férfit, amikor az egy baltával a kezében támadóan lépett fel. Sérülései annyira súlyosak voltak, hogy az orvosi ellátás ellenére is belehalt sérüléseibe.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

varirmag
Az hogy embereknek nincs semmilyen végzettségük és munkájuk ,és az egész életüket munkanélkül segélyből élik le, szomorú és érthetetlen.
De mindig megdöbbenek azon az igénytelenségen ,koszosságon ami a képen is látható.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
36
A képek és azokon az állapotok, az emberek arca, igen elgondolkodtató...
Ahogyan nő a nincstelenség, a mentális leépülés, az ösztön életmód, ez mindennapos sztori. Tegnap a halálraégett két gyerekről adtak hírt. Érdemes azokat az életkörülményeket is megnézni. Én nem veszem egy kalap alá a cigányságot, de azért sokan megemberelhetnék magukat közülük.
(Az USA-ban, nem csak egy rendőr lőtt volna rá.)
Csizmás Kond
Az, hogy egyszer lőtt és a " sérülései " valahogy nem passzol...
tökölődő
Hát ez se norvég cserediák volt... Miért van az hogy a képeket látva a rendőrnek hiszek és el is tudom képzelni a szitut. Talán rásszistá lennék? Vállalom.
világlátó
A négy rendőr elleni menekülő futás után lelőni bárkit is erősen vitatható. Négy rendőr egy ember ellen. Hogy baltával támadott volna egyszerre négy rendőr ellen, ez nagyon nem életszerű.
A képek pedig ne késztessenek senkit minősítésre, ítélet alkotásra főleg ne ragadtassák magukat. Ez a mai magyar nemzeti cigány sors, életvitel és lakáskultura.
Nem másutt, itthon Magyarországon ilyen a cigánysors. Van ahol kicsit jobb, de van ahol még ettől is rosszabb. Farkas Flórián és a lungodrom persze ezt nem akarja látni, ő a Gellért hegy oldalában vásárolt luxus irodaházból kívánja kormányozni nem cigány alkalmazottaival a cigány szövetkezeteket.Majd egyszer, ha majd az EU. felkarolja a közel egymilliós magyar cigányság ügyét, megoldja lakáshelyzetét, felruházásukat, oktatásukat, nekik való munkával és jövedelemmel ellátásukat, szociális problémáik végleges megoldásával. Csak azért, hogy nekünk ne mutogathassanak ilyen csúnya képeket, amelyektől fanyalognunk és viszolyognunk kell. Még egyszer, ez Magyarországon van.
csa-csa
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
miazavalami
Aztán mennyit fizetett a blikk a családnak a fotóért?
varirmag
Az hogy embereknek nincs semmilyen végzettségük és munkájuk ,és az egész életüket munkanélkül segélyből élik le, szomorú és érthetetlen.
De mindig megdöbbenek azon az igénytelenségen ,koszosságon ami a képen is látható.
tökölődő
@világlátó: a nekik való munkán azért mosolyognom kell. Az első, amit el lehetne velük végeztetni, hogy legalább az otthonuknak nevezett leprafészket takarítanák ki. Legalább egy icipicit...
világlátó
@tökölődő: Megértem jogos háborgásodat. Ezzel nem is lehet vitatkozni.Hogy ennek melyek az okai, itt most erre nincs idő és elég hely.Ötleteim vannak, de ezek nem igazán számíthatnak elfogadásra. Az ellenkezés a velük való szorosabb együttműködésre a házimunkában, az udvar és kert rendbetételében, a részükre biztosított és előkészített termőföld területek megmunkálásában, stb. érthető, mert ma még ott sem tartunk, hogy a rendbetett, termővé tett házkörüli környezetük rendben is maradjon. Visszaesik néhány hét alatt az " eredeti " állapotába.
Ez az út hosszú és még több türelmet kíván. Talán kistelepüléseken, ha a többség egy része segítőjévé tudna válni a cigány kisebbségnek, ebben következetes tudna maradni, a meggyőzés és a kényszerítés együttes és helyes alkalmazásával el lehetne jutni oda, hogy az asszimiláció erőltetése helyett a két kultúra normális együttélése felé mozdulhatnánk el. A cigány emberek fejében, kitaszítottságuk érzetében kellene előbb rendet tenni. Ott erednek a " stabil " cigány sors mai és holnapi problémái, amit ha tetszik ez, ha nem , mi a többség tartunk ebben a " stabilitásban " a helytelen cigány kérdést javító átgondolatlan törvényeinkkel, a rossz segélyezési politikánkkal, az alantas és számító választási csűrcsavarjainkkal, mert a lungodrom szavazataira szükségünk van. Tudunk ebben vitatkozni, de az előítéletek erősebbek minden meggyőző érvnél. Az én véleményem meg csak EGY vélemény.
Nem kötelező ilyen szutyokban élni, ezért a mocsokért nem lehet az államot, a kormányt, az önkormányzatokat direkt módon felelőssé tenni. De a közkutakat sem szabad elzárni a cigány lakosság elől.Talán tisztasági fürdőket is lehetne építeni, felügyelettel, nehogy szétszedjék, de ahol megfürödhetnek, ruháikat, ágynemüiket kimoshatnák. Néhány tipustervet ki kell dolgozni erre, mert a személyi higiénia az első lépés a piszokból való kilábaláshoz. Az országos tiszti főorvosi hivatal és a családsegítő szolgálatok, stb. stb. szervezetek dolga is megfogalmazható!
tökölődő
@világlátó: Lehet, hogy te szociológus vagy de én nem vagyok az. Bennem vannak előítéletek a cigányok iránt. Én sok éven keresztül voltam ökölvívó-edző. Nagyon sok kis apró cigánygyerekkel foglalkoztam. Hidd el én voltam a legboldogabb, amikor a velem versenyre járó idősebb gyerekek megkövetelték az újaktól, hogy büdösen nem lehet eljönni velünk, meg hogy az ágyból, ha felkel a gyerek, nem hagyja vetetlenül, nem minden kötőszava a köcsög, meg a bazdmeg és hasonlók. Sok gyerek elfogadta az alapvető higiéniával és viselkedési formával kapcsolatos elvárásaimat. Különben nem jöhettek volna szanaszéjjel az országban versenyekre a csapattal. Néhány gyerek meg is maradt tisztának trágármentesnek, rendszeretőnek. De azt nem tudhatom meg, hogy a ráhatásom nélkül nem lettek-e volna ugyanilyenek. Voltak nyilván olyanok is, akik visszacigányosodtak , bűnözők lettek és még az utcán sem köszöntek évek múlva.
világlátó
@tökölődő: nem vagyok szociológus. Pedagógiai és közgazdasági végzettségem van. Humanista optimista álláspontom van, még akkor is, ha én is látom ahogy Te is, visszacigányosodnak mindazok, akiknek elengedik a kezét, értelmetlen erőfeszítésnek tartják a velük való küszködést, megsértődnek a hálátlanság miatt, feladják az együttműködést, mert a pártoltak, a segítettek visszaesnek, lemondanak a további együttműködésről, sőt durva, bántó magatartással ellöknek minket maguktól.Ismert és általános jelenség ez, a cigány belterjesség a szegregált közösségek jellemzője ez. Ha megsértődünk, lemondunk a jóindulatú együttműködésről, ha nem próbálkozunk más, újabb módszerekkel, akkor az addig végzett erőfeszítés is kárba veszett. Felváltja a harag, a lemondás, a sikertelenség okozta bosszankodás és az elzárkózás a velük való együttműködésről. Az ok egyszerű : amíg a bőrén nem érzi hogy a juttatásokért neki is tenni kell, ha nem tudja, hogy az együttélésnek alapvető feltételei vannak, amíg nem érzi a érte vállalt felelősséget és a segítő gondoskodás melegét, de főleg őszinteségét, addig még sokszor küld el a francba, és közli Veled hogy köcsög vagy.
Ezt nagyon kevesen képesek elviselni. Érthető, megérthető. Mégis , ez a megoldás útja.
miazavalami
@világlátó: Ez a cigány kultúra.
Kérdezem én. Miért nem azok a cigányok fogják meg a cigánygyerekek kezét akikre felnézhetnének?
papa.49
@miazavalami: Mert azok már szégyellik ezeket, persze van kivétel aki segíteni akar a társain, de azt meg jó esetben csak leugatják...
világlátó
@miazavalami: Mert őket a saját fajtájuk megtagadójának tartják. Nehéz ügy, belülről kellene ezt látni és megérteni, nem kívülről. Eddig a többség csak kívülről látja őket és meggondolatlanul általánosít, ítélkezik, mintha joga lenne erre. Ez évszázadok óta így van, ezért nem hibáztatok én senkit. De ! Csak együtt és egy közösen elfogadott hosszútávú terv szerint tudunk itt ebben végre rendet tenni.Nélkülük nem megy. Ki fog alakulni azok köre, akik közülük való, akire felnéznek és elfogadják a tanácsaikat.
Csak türelem és tisztességes hozzáállás kell mindkét fél részéről. Nem pedig az odalökött segély, aminek a nagyobbik részét mi, a nem cigányok, kisebbik részét meg a díszcigányok lopják el.@papa.49: Bizony így van ahogy látod.
miazavalami
@világlátó: És mégis mennyi türelem kell még? Mond ezt azoknak akiket kirabolnak, megverek, ...
Pestabának' van igaza. Vissza kell állítani a Vajda rendszert. De nem ami most van. Egyébként a vajdájuk is elismeri a cigány bűnözést. Akkor miről beszélünk?
világlátó
@miazavalami: A másik lehetőség a totális kiírtás? Ezt akarod? Vagy minden cigány szabálysértőt vagy bűnözőt börtönbe zárni? Ezt akarod? Hát légyszíves írd le nekünk mit javasolsz! Itt nincsenek szélső változatok, itt csak a megoldás lehetzőségeiről lehet és kell beszélni. Attila külön lovasosztagokat tartott szolgálatban a távoltartásukra. Aztán ahogy beesteledett bejöttek a magyarok táboraiba, ők hozták a legszebb ruhákat, fegyvereket, lószerszámokat , szolgáltatták a zenét és a leányaikat. Akkor most nincs türelem? Ezer éve velünk élnek, csak éppen mi megfosztottuk őket a megélfhetésük lehetőségétől. Ugyan kinek kell ma a fateknő, a fa tömegcikkek, a szögkovács és a többi cigány mesterek terméke? Az ő egyik maradék megélhetési forrása az antik bútorok , hagyatékok kereskedelme, amíg volt a lókupeckedés, a zene. Ma sem az antikvitás, sem a lóvásárok, sem a zene nem kell. Mivé legyen a cigányember? Még a kukás autóról is elküldték, mert kell az állás a nem cigánynak.
Ki veszi fel őket minden felkészültség és kézügyesség nélkül? Még napszámba sem kell, mert azt gondoljuk, jobb ha nem látja mi mindenünk van, még akár visszajön egy
szép hajnalon, aztán kipakolnak a házból minden mozdíthatót. Akkor mi legyen velük?
Nem lehet úgy gondolkodni, mintha nem lennének itt közel egy millióan.Akik esti kocsmai boxpartnernek nézik őket, lehet rosszul járnak, mert a szükség, a sok szabadidő, a hazai box klubok eredményes működése következményeként a velük szemben állókat rendszerint ügyesebben leterítik. Ez az élet.Így volt ez mindig is, ma is.
Nem örülünk ennek, mert a garázdaság, az agresszió alapindítéka a kitaszítottság, a kirekesztettség, a teljes pénztelenség és a megalázottság. Az agresszió , a rablás a tolvajlás nem fog megszűnni azáltal, hogy újabb börtönöket építünk. Aki ezt nem látja be, az csak a kút szélére sz@rik , nem mellé, aztán belepiszkálja a kútba. Ezt teszik már a kormányaink időtlen idők óta. Ez így nem jó de egyre drágább. Nem ez a megoldás.
miazavalami
@világlátó: Hol írtam olyat hogy ki kell öket írtani?
Minden kormány, minden ország próbálkozik de egyiknek se sikerült őket beilleszteni a társadalomba, mert a többség nem is kar beilleszkedni.
világlátó
@miazavalami: Nem is vádoltalak ezzel, csak a lehetőségeket próbáltam vázolni a mai általános vélekedést olvasva, hallva. Sokan idétlenkednek a hitleri félmunkával. Ez tűrhetetlen, magad is láthatod. Megoldást kell találni és közösen, velük együtt. Nincs ennek alternatívája. A beilleszkedésnek két oldala van. Az egyik a fogadó fél a másik a beilleszkedni vágyó fél. Mindkettővel hiba van, ami az évszázadok, de az utóbbi évtizedek hibái miatt most már valóban nehezen megy. A két kultúra elférne egymás mellett, ha mindkét kultúra figyelembe venné a másik kultúráját. Nem ez történik.
miazavalami
@világlátó: De itt nincs beilleszkedni vágyó fél. Sajnos. a cigányság zöme nem óhajt a mi normáink szerint élni. és ezt összekeverik a saját mentlitásukkal, ami a neveltetésükből adódik.
világlátó
@miazavalami: Jól látod, erről van szó. Akkor végre történjék már meg az országos politika változása is ez ügyben. Más kultúra, más hagyományok, más hozzáállás a fizikai munkához, a földműveléshez, állat tartáshoz, a lakhatáshoz, lakáskultúrához, oktatáshoz és még sorolhatnám. Sajnos mindig lesznek ellenérdekeltek. Az egyik oldalról majd gettóznak, a másik oldalról rasszistáznak. Pedig ha a két oldal végre egyszer időt szakítana a helyzet tisztességes megértéséhez, talán közösen ezekkel és a cigányság alkalmas és érdemes vezetőivel, a vajdákkal, a polgárjogi személyiségeivel, a cigány értelmiséggel, a cigány intelligenciával, híres cigány dinasztiák mai tagjaival, akkor előbbre léphetnénk. Ez is sok pénzbe fog kerülni, de nem több pénzbe mint napjainkban, ami pedig terméketlen talajra hull, vagyis elpocsékolják, ellopják, haszontalan dolgokra költik. Hogy a kiválasztott " védnököket " hogy fogadják majd el, az a " védnökökön " is múlik. De erre szükség van, mert minden ráfordítás csak szigorú kontroll mellett működhet. Ha az egyetemi rektorok nyakára ráültették a pénzügy felett erős kontrollt gyakorló kormányhivatalnokokat, akkor talán nem lesz szentségtörés és megalázás, ha a cigány programok menedzsmentjét is ellenőrzi valaki.Ez az egyéni véleményem, amit nem olvastam sehol másutt. Nem biztos hogy képes a vitákban helytállni. Biztosan van sok jó ötlet, csak történjen már valami rendes rendezés.
miazavalami
@világlátó: Mondjuk mi. De mit várunk akkor ha még a saját környezetüket sem tartják rendbe? Nem kötelező a szegényeknek piszkosnak lenni. Vannak magyar szegény családok is szép számmal, mégse veszi körül őket a mocsok.
Ezt nem tudom megérteni.
világlátó
@miazavalami: Ez valóban kivédhetetlen.
Nincs pénzük a szemetes kukára, a szemétszállítás költségeire.Ruha, cipő sem telik úgy ahogy kell, nemhogy szemetes kukára - mondhatnám.
Ha azt írom ide hogy ez is része a türelmes formálgatásuknak, talán hihető, talán nem. Egy idő után már nem nagyon érdekli őket a ház körüli rendteremtés sem. Budapesten a Hungária körúttal párhuzamos kis utca a Hős utca. Van/volt ott egy tömbház, többségében nagyon lerobbant családok laktak ott, talán nem is cigány családok. Igénytelen lumpenproletár , munka nélküli, sok gyermekes családok. Szemét, bűz , kutya, macska, rühes, beteg állatok. Szörnyű volt. 500 méterre a főváros egyik legforgalmasabb útkereszteződésétől. Miskolc Avas lakótelep szélén még iszonyatosabb. Miért? Mert már semmi nem érdekli őket, mnár nincs értelme semminek, élnek egyik napról a másikra. Talán ez a néma, vagy már nem is néma tüntetés az ország legkiszolgáltatottabbak részéről. Mi itt azt kérjük számon, csináljanak rendet maguk körül, mert ha nem, nem kapják meg a családi pótlékot! Ez aztán a rendteremtés magyar útja. A sok hülye hivatalnok közül egy nagyon okos kitalálta. Vegyük el a gyerekek etetését szolgáló pénzt a családtól mert szemétdombon laknak.
Voltak szemétgyűjtő akciók az erdőkben, utak mentén a tilosban leborított szemét összegyűjtésére. Ugye emlékezel erre? Építési törmelék, irodai nyomtatvány halmaz, autó karosszéria darabok stb. Talán a cigányok hordták oda a sötétség leple alatt furgonokkal, kisteherautókkal? Sok önkéntes összeszedte, a szemét telepekre elszállíttatta. Talán ha a cigányokkal együtt lapáttal, gereblyével, seprővel szerveznének egy - egy napot havonta, elindulhatna valami fejlődés. Lassan, de biztosan. Ha a közmunkások nem a csapadékelvezető árkot kapirgálnák hétről hétre, hanem a cigányok utcájában, udvarában, hatósági , tisztiorvosi felügyelettel és jogkörrel összegyűjtenék a felhalmozódott szemetet, lehet, hónapról hónapra változna a helyzet.Lehet hogy ezt folyamatában kell...
miazavalami
@világlátó: Na ebben van valami.
Arra is rá kell vezetni őket, hogy ne szüljenek annyi gyereket. csak amennyiről gondoskodni tudnak. A lányok legtöbbször 14- 15 évesen szűlnek...
világlátó
@miazavalami: Ebben is van valami. 2025 - 2030 -ra választhatsz, vagy iszlám vallású, vagy cigány származású állampolgáraik élnek majd itt is, ahogy Európában mindenütt.
A keresztény őshonos európai polgárság reprodukciós képessége kicsiny töredéke a már Európában élő muszlim lakosság reprodukciós képességének 1 : a 8 hoz. Talán akkor inkább a magyar cigányság, főleg ha addig rendbe tesszük az együttélésünket, elfogadva saját kultúrájukat, szokásaikat.
" Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának " Mondta Kodály Zoltán
Én ebben és itt látom a megoldás kulcsát. Hagyjuk hogy az a cigány kultúra, amit most a lakás- és életvitel kultúrában kifogásolunk- joggal, elpárologjon. Az újabb nemzedékek már más gazdasági, társadalmi, szociális, humanitárius alapokon teremtsenek új lakás- és életvitel kultúrát maguknak. Látom magam is az angliából hazatérő cigány fiatalokat, láttam őket akkor is amikor kiutaztak. Óriási a változás, előnyükre.Ezt látom igazolva , amikor a Kodály idézetet előtaláltam.
miazavalami
@világlátó: Ha egy cigánygyerek kimegy dolgozni bárhova rögtön hazajön. nem a kultúrájuk része a munka. Közmunkásként pedig azt szokták meg hogy elég egy kicsit mocorogni ha a hátuknál áll a főnök. Nézd meg Kanada hazapaterolta a Miskolciakat, Vagy Sárközy a románokat.
világlátó
@miazavalami: Természetesen én is látom, hallom, tudom, ők maguk is sokat beszélnek erről. Akik rendszeresen kijárnak, már ők is elhatárolódnak azoktól, akik nem képesek, nem is hajlandók változtatni. A közmunkásokat is látom. Alig pár óra, aztán már nem látni őket. Kanada is, Svédország is. Nagy Britannia még nem, de ott is jelentős szigorítások történtek. Vannak sokan, akik rendesen dolgoznak, rendesen keresnek is. Ott nem nézik le őket, mert ott sok az indiai, pakisztáni, az arabok, afrikaiak is, Sokan azok közül még talán soha nem is végeztek kétkezi munkát, de mára már a szalagon dolgoznak.
miazavalami
@világlátó: Ha mind hajlandó lenne kimenni dolgozni azt hiszem megszünne a cigány probléma az országban. De amig megélnek segélyből cs. pótlékból, közmunkából...minek mennének?
világlátó
@miazavalami: Igen, ez a mai helyzet rövid lényege.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.