Még 2000-ben fedezték fel a könyvet de titokban tartották a létezését. A könyv Barnabás evangéliumát –Jézus egyik tanítványa– tartalmazza, és azt állítja Jézus nem a kereszten halt meg, sőt még csak nem is volt Isten fia csak egy próféta volt. Arról is ír, hogy Jézus élve távozott a mennyekbe, és Iskarióti Júdás került a keresztre helyette. Egy Török lap szerint a Bibliát egy csempészbandától kobozták el egy rajtaütéses akciósorozat során.

Feltöltő: Mézike
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

98 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
@verum: Na látod ez is érdekes. Azt hiszem ma már senki se tudja az igazat. A bibliát másolták, fordították. Sokszor, sokan saját belátásuk szerint.
Nehéz elhinni hogy máig az eredeti szöveg maradt fenn.
Ezt is nevezhetjük hamisításnak. nem gondolod?
Én hiszek egy teremtőben, hiszem azt is hogy valaki eljött, vagy eljön a földre. Ugye a zsidók szerint az nem Jézus volt...
De nézzünk már szét. Mivé lett az egyház?
Isten nem akart nagy gazdag templomokat. Nem akart mindenáron téríteni, nem akart csillogást.
Most mi van? Az ő nevében papok élősködnek rajtunk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mézike
Na ez nem semmi.
Mindig mondtam hogy a bibliát is emberek írták.
verum
"Szeretteim, ne higyjetek minden léleknek, hanem próbáljátok meg a lelkeket, ha Istentől vannak-é; mert sok hamis próféta jött ki a világba."
Mézike
@verum: Szerinted ez hamis próféta?
verum
@Mézike: "Erről ismerjétek meg az Isten Lelkét: valamely lélek Jézust testben megjelent Krisztusnak vallja, az Istentől van;
És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke, a melyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már."
pbalage
a világ legnagyobb átverése, 325 óta nyomják ezt a hülyeséget és mittudomén hány milliárd ember bevette még azt is, hogy szűz mária szent volt, nem pedig csak jól átverte a palánkon józsefet.
A világ legnagyobb átverése címre az az eset is simán pályázhat.
Mézike
@verum: Barnabás lett volna az antikrisztus?
verum
@Mézike: - először is, nem antikrisztusról beszél az idézet, hanem arról, hogy az antikrisztus lelke van abban, aki tagadja, hogy Jézus a Krisztus.
Másodszor Barnabás levele hamis, ezt már korábban megállapították.
Jézus idejében is voltak ilyen hamisítványok.
"Kérünk pedig titeket, atyámfiai, a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére és a mi ő hozzá leendő egybegyűlésünkre nézve,
Hogy ne tántoríttassatok el egyhamar a ti értelmetektől, se ne háboríttassatok meg, se lélek által, se beszéd által, se nékünk tulajdonított levél által, mintha itt volna már a Krisztusnak ama napja.
Ne csaljon meg titeket senki semmiképen. Mert nem jön az el addig, mígnem bekövetkezik elébb a szakadás, és megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia..."
verum
@Mézike: - de nem kell elhinni semmit. Mindenkinek legyen hite, vagy hitetlensége szerint.
Anna Mária
@pbalage: És akkó mostan kereszténynek köll lenni, ha törik, ha szakad! :)))
Feraj49
Na b...+ ! Haragos petike,meg a semmilyen zsótika vajon olvasta-e ? Esetleg el vannak foglalva a további bolt bezárásokkal ?
Equilibrium
@verum: Ha lehet, ne itt a Propelleren térítsed a hitet!
verum
@Equilibrium: - miért, tagadni lehet? A cikk témája vallási, tehát jogos a pro- és kontra.
Mézike
@verum: Na látod ez is érdekes. Azt hiszem ma már senki se tudja az igazat. A bibliát másolták, fordították. Sokszor, sokan saját belátásuk szerint.
Nehéz elhinni hogy máig az eredeti szöveg maradt fenn.
Ezt is nevezhetjük hamisításnak. nem gondolod?
Én hiszek egy teremtőben, hiszem azt is hogy valaki eljött, vagy eljön a földre. Ugye a zsidók szerint az nem Jézus volt...
De nézzünk már szét. Mivé lett az egyház?
Isten nem akart nagy gazdag templomokat. Nem akart mindenáron téríteni, nem akart csillogást.
Most mi van? Az ő nevében papok élősködnek rajtunk.
verum
@Mézike: - hosszú téma ez és valóban nem itt és nem ennek a cikknek a témája. Ha érdekel, magánban folytathatjuk, de itt valóban túl sokan vagyunk ehhez.
Mézike
@verum: De hiszen hol máshol lehetne erről beszélni. Egyházi téma..
De nekem privátba is jó...
verum
@Mézike: - no jó,folytathatjuk itt is. De ez nem egyházi téma, hanem a hit témája.
Isten egyháza szellemi egyház, nem fizikai vallási közösségeké. A Bibliában Isten üzen és hittel lehet olvasni, megtudni belőle az igazságot. Hatalmas összhang van benne.
Akiben van nyitottság, akiben van igazságérzet, az hamar ráérez. Ha nem is ért mindent, de arra bizonyosan, hogy melyik magyarázat igaz és melyik hamis. Ennek ellenére senki nem lehet mentes a tévedéstől, hiszen a teljes igazságot ember most ezen a Földön nem tudhatja meg. De sokat meg lehet tudni.
A hit bizalom és hűség - enélkül csak vallás, vagy hazudása a hitnek. A legjobb még, ha őszintén, de hitetlen marad. A hit nem elhatározás kérdése, adomány.
Nehéz dolgok ezek, elsőre túlontúl is.
De tényleg nem amolyan térítésképpen mondom mindent, inkább csak arra szeretnék utalni, hogy nálam, szerintem hogy és miért van.
Mézike
@verum: Én azt hiszem , hogy a jó és a gonosz mindannyiunkban benne lakik. Az hogy életünket melyik irányítja mi döntjük el.
Mikor lejövünk a földre megkapjuk az esélyt , csak aztán valaki tud vele élni valaki nem.
A papok zöme hazug hitvány népség.
Ez az oka hogy az emberek nem járnak templomba, mert ott hazug mise van.
Nem pedig mint sokan hiszik hogy a kommunizmusban üldözték az egyházat...
verum
@Mézike: - azt hisszük, hogy mi döntünk. Hányszor, de hányszor van, hogy tudjuk a jót, szeretnénk is, de mégis a rosszat tesszük.
Ismétlem, ez nagyon messzire vezet, bármit is válaszolnék. Maradjunk annyiban, hogy aki keres, az talál. :-)
verum
@Mézike: - priviben küldtem neked egy linket. Ha tényleg érdekel a téma,ha tényleg fontosnak tartod, ha tényleg keresel, akkor olvasd végig.
Ha nem, akkor sincs semmi baj.
JAJMÁR
@Mézike: 15:41 Röviden - nem szöveghű - részlet Dr. Popper Péter előadásából:
' Az Édentől Keletre regény leképezi Káin és Ábel történetet, de a modern Amerikában játszódik. Egy terhes prostituált nőt bever a vihar egy gazdálkodóhoz, aki ott megszüli ikergyermekeit, de a nő, ahogy teheti megszökik, és prostituáltként él tovább, létrehozza saját nyilvános házát a közelben. A két gyerek felnő, mindkettő tudja, ki az anyja, de az egyik, ezen valahogy túlteszi magát, végiggondolja, hogy felelős-e ő, az anyja erkölcséért, és úgy gondolja, hogy nem, és felszabadítja magát ez alól a bűntudat alól, és szabad, független ember lesz, aki a saját erkölcséért felelős. A szabadságot választotta. Ő az Ábel.
A másik, aki a Káin, viszont úgy gondolja, hogy rányomja egész életére a bélyegét, hogy neki egy züllött, prostituált anyja volt, és minden bajért, kudarcért őt okolja, mert amíg az Ábel sikeres, addig a Káin mindenben kudarcot vall, és nem tud szabadulni anyja erkölcstelen múltjától, úgy érzi, rajta is bélyeg van ez az ő múltja is. Sikertelen, kudarcos ember.
A család szolgája, egy kínai, szelíd ember, aki figyeli a Káin gyötrődését, egy alkalommal egy hatalmas pofont lekever neki, és ráordít: "Meddig lesz így, meddig okolod még a saját sorsodért anyádat, mindörökké? Miért nem szabadulsz már meg ettől, és éled a saját életedet?"

Ez a szolga egyébként egy filozófus, és jól ismeri a Bibliát, a Káin és Ábel történeténél ezt olvassa: "Körülvesz téged a bűnök tengere, de te, uralkodjál rajta" aztán a kezébe kerül egy másik Bibla, egy másik fordítás, ahol ezt olvassa: "Körülvesz téged a bünök tengere, de te, uralkodni fogsz rajta"
itt elgondolkodik a filozófus, hiszen az egyik utasítás, a másik jóslás, és ki tudja, melyik az igaz?
Ezért elmegy tudóshoz, bölcshöz, akik megtanulnak csak azért héberül, hogy a Bibliát elolvashassák eredeti nyelven, és a választ erre az ellentétre megadják.
JAJMÁR
17:08 folytatás: A válasz pedig: az Úr nem azt mondja, hogy körülvesz téged a bűnök tengere, és te uralkodjál rajta, és nem azt, hogy uralkodni fogsz rajta, hanem azt, hogy "megadom neked a lehetőséget, hogy uralkodjál rajta"
mert elutasíthatja, elfogadhatja, megteheti, elkerülheti, az ember dönt mindig. Van egy alaptudása arról, hogy mi a helyes, mi a rossz, morálisan mi az elfogadható, és mi nem. A választáson van a hangsúly.

Bocs, hogy ilyen hosszú lett, - csak gondoltam, nem tudod megnézni , de belinkelem ezt az előadást egyébként, mert fönt van a neten és
Szuper ! Akár vallásos valaki, akár nem, többet ér, mint a Szabadonébredők cikke! :)
www.youtube.com/watch?v=B4ww7MqUoiI&list=PLpoOF4ctX32GwV2XJH-L0MFWOITiov22V
Mézike
@JAJMÁR: Köszönöm :-) Nem tudom meghallgatni, mert nagyothalló vagyok. Olvastad z édentől keletre c. könyvet? Az a kínai vérben és mocsokban, illetve a legnagyobb bűnben született.
Egyébként én is azt mondtam hogy amikor megszületünk a földre bennünk van a választás lehetősége. Csak én a jóra és a gonoszra vezettem vissza ami szerintem mindenkiben ott lakik.
KERKA
MInden történelmi eseményt lehet cáfolni valamivel, hogy az nem is úgy volt. Mielőtt még a keresztre feszítésről beszélünk, előtte azt kell tisztázni, hogy létezett-e Jézus, vagy sem?.
Mivel Pál apostol levelei erre konkrét utalást nyújtanak, és a görög írások is megemlítik Jézust, úgy mint prófétát, akkor fogadjuk el, hogy létezett.
Én a magam részéről elhiszem, hogy létezett, mégpedig olyan megvilágításban, hogy a személyisége, tanítása megelőzte a korát, sok valós és valótlan állítás , néha misztikum övezi.
A korán jött hősök bukásra vannak ítélve. Az akkori társadalom nem képes elfogadni az ő téziseit. Mivel egyisten hitet hírdetett, ez teljesen ellentmond az akkori római és görög többisten dicsőitésnek.
Üldözték a kereszténységet, több követőjét akkor keresztre feszítették, a (kereszt a szimbóluma a vallásnak) így elképzelhető, hogy Jézust is ilyen halállal büntették.
Ő többszörösen veszélyeztette a fennálló rendet, mert tanaival a zsidó egyháznak is ellentmondott, ha tehát a kereszténységet átveszik a zsidók, akkor alapjaiban rendül meg a zsidó uralkodó+ főpapság szövetsége.
A keresztre feszítés technikájának a leírása nagyon is valós volt abban az időben. A többi hozzáköltött történések már a keresztény egyház kitalálmányai.
picike
@Mézike: igen emberek apostolok irták Isten ihletésére
Mézike
@picike: Isten és a múzsa ugyanaz lenne?
KERKA
@picike: A 4 evangelista. Márk, Máté, Lukács, és János.
picike
@Mézike: Isten =Isten Ember / Fölötte van a Mindenható Isten mindennek felett
a muzsa az lehetsz te is valakinek aki imádva szeret tégedet de azt nem mondhatja mert imádni csak a Mindenhatót szabad ezért a muzsája leszel neki a kedvence
Mézike
@picike: A múzsa is ihletni szokott.
Mézike
@KERKA: Akkoriban a keresztre feszítés mindennapos büntetés volt. Ha jól tudom.
picike
@Mézike: te hány éves vagy ? a muzsa az szerelem
picike
Ihlet=természet fölöttitől származó tudomány irás
Mézike
@picike: Éééén! Hát nézzél rám. nem látszik?
Igaz kicsit rendezetlen a hajam , de hírtelen nőtt meg a fülem. :-)
...homlokon csókolt a múzsa..., nem ismered ezt a kifejezést?
Néha engem úgy homlokon csókol hogy majd hanyatt esek
A múzsa az a valaki aki ihletet ad, íróknak , költőknek, de van múzsája a zenének , táncnak, ... ők görög istenek.
hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%BAzs%C3%A1k
picike
@Mézike: miket irsz te hujeséget na én megyek én nem ezt irtam neked hahahh menj a kabaréba oda jó lesz ez
Mézike
@picike: sajna te is azon kevesek közé tartozol akiknek nincsen humorérzékük...
A linket azért nézd meg az nem "hülyeség".
picike
@Mézike: sajnálom én a te eszedet engemet te ne oktassál ki
Mézike
@picike: A fő cím? Az hogy egy 1500 éves biblia szerint Jézust nem feszítették keresztre?
picike
@Mézike: a meglelt irat szerint feltételezések többet nem irhatok erről
csapnivalo
Sci-fi-t minden időben írtak. Van, amelyik fennmaradt, van amelyik nem, vagy csak később került elő. A XX. század leghíresebb ilyen sci-fi-jét a Scientológus egyház alapítója írta. Na, ennyire kell komolyan venni az összes vallást, ami egy könyvet imád.
Mézike
@csapnivalo: Hoppá! És annak mi a címe?
Mézike
@picike: De az ellenkezőjét se lehet bizonyítani.
picike
@Mézike: oh Istenem az emberek élnek halnak elég bizonyiték
Mézike
@picike: Épp hogy nem az!
Mert honnan tudod hogy a beígért mennyország, vagy pokol vár a halál után? Hiszen senki sem jón vissza hogy megmondja.
picike
@Mézike: amikor istem megtérésre hiv ez természet fölötti elhivás aminek a hallandó nem tud ellen állni
Mézike
@picike: a halál és a születés természetes, nem természetfölötti.
ami közte van az amiről nem tudunk semmit.
Az egyik vallás azt mondja, csak egy életed van a másik pedig azt hogy több.
JAJMÁR
@Mézike: 20:01 Gondoltam, hogy nem fogod tudni meghallgatni, ezért írtam ilyen hosszan, de azért reménykedtem.
Olvastam a hozzászólásaidat, a legtöbbel egyet is értek, és eszembe jutott ez az előadás Dr.Popper Pétertől,

Az, hogy egy ember vallásos lesz-e, és hogy milyen vallású, szerintem nagyban függ a neveltetésétől, de kell még a hatodik, vagy hetedik érzék is, hiszen a hit nem racionális. (Ezt én mondom, nem a Popper Péter :))
Bizonyosat szerintem soha nem fog tudni az ember, de hát ha pontos tényeken alapulna, akkor már nem is lenne hit. Lehet, hogy a Biblia történetei valósak, vagy a képzelet szüleményei, esetleg a kettő ötvözete? Esetleg nem a kereszténység, hanem egy másik hit az igazi? Vagy ez mindegy is, mert nem ez a lényeg, hanem maga a hit?
Mindig lesznek igazolások és kételkedések is, de ha kicsit filozofikus szemszögből van vizsgálva egy-egy bibliai részlet, akkor mind, máig ható életbölcsességet és tanulságot, sokszor útmutatást is ad.
(Ez általában jellemző az összes vallásra.)
A hit igénye eredendően kódolva van az emberbe. Nem hinném, hogy hosszabb ideig lehet nélküle élni, de mindig lesznek akik nem hisznek.
silber13
@Mézike: Hülye, hatásvadász cím, mert Vatikán véletlenül sem "őrjöng "! Csak vihog a szánalmas erőlködéseken!
picike
@JAJMÁR: a vallásba bele születünk az őseink miatt ez nem kivánság müsor hanem bölcs dolog abban maradni a szent biblia
szerint is
Csizmás Kond
Ja, hogy kétezerben fedezték fel...de kicsoda ?
Vizual
@Csizmás Kond: Okos kérdés, ezért lájkoltam. Te tényleg ennyire...
Csizmás Kond
@Vizual: ...mert gondoltam azért mégsem egy határőr aki elkobozta...:)
darwin
@picike: Nem kívánságműsor?De az.
Mi történik,ha az egyik ősünk hívő,a másik ateista?A gyerek választhat,hogy mit akar.Ennyi.
Vizual
@Csizmás Kond: Értve és figyelmesen kell elolvasni. Ha megy a dolog ...
Vizual
@JAJMÁR: Én nem vagyok vallásos, de azt mondom, hogy bármit is ír az a könyv ennyire már nem lehet ezt a vallást és az Isten hitet megváltoztatni. Emlékszem pár éve szavahihető valláskutatok Judást nem árulónak mondták, hanem Jézus segítőjének a simliben. Kár ezen filózni. Ez sem rendítette meg a Vatikánt sem az Istenhitet.
Csizmás Kond
@Vizual: ...akkor miért nem teszed úgy ?
...és nincs ilyen könyv.
Freewolf
Olyan trendi alázni a keresztényeket!
varrólány
Az igazat csak az tudja aki akkor élt , na és van olyan ? Nincs! Ki mit hogyan értelmez vagy miben hisz az már annyira személyfüggő .
Mézike
@JAJMÁR: Akik nem hisznek azon kevesek közé tartoznak akik elfogadják hogy a lélek meghal, elmúlik a testtel együtt a halál pillanatában.
JAJMÁR
@Mézike: 16:49 Igen. Vagyis nekik az a meggyőződésük.
A lélek? Ja, az a szerv, amelyik a szív és az agy között van valahol, bár még senki sem látta :)
Vizual
A lélek létezik. 21 gr. Ezt már sok helyen megírták. Ez a 21 gr.-i levegőt vélik annak ami akkor távozik a tüdőből ha meghal valaki és a tüdő összeesik. Ennyi.
Vizual
A könyv létezik, Csak az a kérdés, hogy hamis-e? Mint annyi más ami a Bibliában szerepel. Egykutya.
Csizmás Kond
Na gyerekek kezdjük a hamisítással :
A hamisítás az amikor valamit lemásolnak ugyanúgy...legyen az festmény, szöveg, anyag, ékszer, vagy akármi...idáig érhető ?
Tovább a Biblia nem hamisítvány hanem egy olyan, régebbi hasonló írás másolt és átdolgozott másolata amit az előző formájában azért nem tudtak megőrizni mert a fejlődés hozta változások érhetetlené tették azt a fajta irodalmat, szóval lemásolták átdolgozták és megszületett a biblia amit a keletkezése után több száz évvel kezdtek csak úgy nevezni.
Az ó egyistenvallás megreformálásval, vagyis a kereszténység megszületésével a biblia kibővül, vagyis hozzáillesztik az újtestamentumot ...hát ez a biblia.
Azok az írások, amik ezen kívül léteznek azok nem a biblia része és ami nem a része azok nem befolyásolják azt. Az ilyent, hogy 1500 éves biblia meg csak a nagyon beszürkült agytekervénnyel rendelkező egyedek tudják felfogni, mint azt a roppant butaság is, hogy minden más irományt egy hamis bibliaként próbálnak kezelni.
Mézike
@JAJMÁR: na ilyen megközelítését sem hallottam még a lélek fogalmának.:-)
JAJMÁR
@Csizmás Kond: A Biblia = könyvek, könyvtekercseket jelent. 66 könyv íródott, és ezt csak jóval később, Kr. után kb. 200 évvel rakták össze, tehát lehetnek olyan írások, könyvek, amiket fel sem fedeztek, és nem tettek hozzá.
Úgy olvasom fönt, hogy a Barnabás szerint, Jézus nem Isten fia volt, de azt állítja, hogy "élve távozott a mennybe", mert nem őt feszítették keresztre. - írja ezt a Barnabás, de valahogy nekem a "Barabás" jut eszembe róla :))) Érdekes.

Vallástól, hittől függetlenül, a Biblia = a könyvek könyve! Felbecsülhetetlen érték, még ha az idők végezetéig is vitatkozik rajta az emberiség.
Vizual
@Mézike: ...mert nincs lélek. Neked csak úgy, érthetően.
Vizual
@Csizmás Kond: Mit tudunk Barnabás evangéliumáról?

A török kormány először 1986-ban adott hírt Barnabás evangéliumának felfedezéséről, így nem új dokumentummal van dolgunk. A teológusoknak volt lehetőségük átgondolni az irat jelentőségét, és kritikával illetni a vele kapcsolatos szenzációhajhász állításokat. Maga az irat egy bőr kódex – pergamenre arany tintával írt dokumentum, mely terjedelmét tekintve kb. olyan hosszú, mint a négy bibliai evangélium együttvéve. A török szakértők által elvégzett C14-es kormeghatározás alapján a Kr. u. 500 körüli időkre datálták. A keresztény teológia tekintetében legfontosabb problémák, melyeket felvet, a következők:
1.Jézus nem a Messiás, sem nem Isten vagy Isten Fia.
2.Nem Jézust, hanem Júdást feszítették keresztre.
3.Megjövendöli az eljövendő Messiást, akit Mohamednek hívnak.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Azért Kond mert Barnabás Evangéliumáról van szó. Amit szintén megtalálsz a keresőkben, mielőtt megint hülyeségeket írsz.
Mézike
@Vizual: dehogy nincs!
Akkor neked mid van?
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Ez így igaz.
Azt is mondják, hogy a biblia egy befejezetlen könyv vagyis a mai események is majd valaha ugyanolyan biblikusak lesznek mint ahogy ma a 2000 évvel ezelőttiek...
qxy
Tudván való hogy az egyház emberei úgy írták a bibliát hogy elsősorban, nekik kedvezzen.
Én egyszer egy igen jelentős egyházi személyt meg is kérdeztem.- és tényleg a képeket is olyan emberek festették akik egyházi személyek?.- Igen. Miért kérded? Mert csak azért mert ha tényleg azok akkor nagyon nem értettek hozzá, mert miért is van a képen Évának köldöke?Mert ugye tudjuk miért van. De Évának??.- Hát, hát, izé, izé,Na atyám,ekkor jön az hogy " feltétel nélkül higgy ?" " " " Vagyis ne kérdezz?
levi
Komolyan egy mesén vannak kiakadva amit valaki más máshogy mesélt el? Röhej az egész.
Az egyház meg jóhogy őrjöng, hiszen ha nem igaz az, amiből eddig pénzük és befolyásuk volt, akkor elvesztenek mindent.
Mézike
@levi: Az történelmi tény hogy Jézus létezett.
Csizmás Kond
@Vizual: Akár ez is lehet, de mongyuk ha mégsem ,...mert ugye az iszlám valamikor Kr.u. 600 körül alakult és ez most milyen jól jönne nekik ...
qxy
Na de ez a biblia szerint nem is akkor hanem 200 évvel előtte és tényleg öregen, halt meg és családja is volt.
De ekkor jönnek az akkori fideszesek mert nagy urak és nekik van igazuk, és azt mondják.- Na ez így nem lesz jó Kitalálunk egy másikat és azt az égbe emeljűk.és meg szűletett a biblia.
Mézike
@Csizmás Kond: te ott Mohamed van, nem Jézus!
Mit kezdenének vele?
Kinyírnák a fél világot, csak mert bebizonyosodott hogy az övék az igazi?
Csizmás Kond
@Mézike: igen de ő csak próféta volt nem isteni leszármazott
...szóval a három fővallás közül akik ugyanazon Istent imádják csak a kereszténységnek van istentől származó utóda vagyis példaképe, és ez mindig is nagyon zavarta a másikokat...
Mézike
@Csizmás Kond: Na ne mondd! ki a fene aki azt mondja hogy ő isten kiválasztott népéhez tartozik?
Mindegy hogy a prófétájukat vagy magukat származtatják istentől.
levi
@Mézike: Ma is él Mexikóban eg rahedli Jesus nevű ember. Valóban, lehetséges , hogy akkoriban is élt egy hasonló. Az egyetlen bizonyítéka a torinói lepel lenne...ha nem lenne hamisítvány.
Csizmás Kond
@Mézike: ebbe inkább most ne menjünk bele...elég bonyolult...:)
Mézike
@levi: A biblia mint irott emlék, irodalmi mű foglalkozik Jézussal. Ez tény, hogy akkor élt egy ilyen nevű ember aki köré legendák szövődtek.
A mai biblia alapja körülbelül iu. 600 körül keletkezett. Persze sokszor másolták , sokféleképpen fordították de egy mindegyikben benne van. Az hogy Jézus a megváltó akit isten küldött a földre.
A zsidók ezt nem ismerik el. Az ó testamentum az ő bibliájuk a keresztényeké pedig mindkettő.
Mézike
@Csizmás Kond: na most megsértődtem! És te assziszed hogy mert bonyolult akkor én azt nem értem?
Csizmás Kond
@Mézike: ...amikor gyerekkoromba hittanra jártam a pap ahogy mesélte a bibliai dolgokat semmit nem értettem belőle. Persze lehetett kérdezni és ő válaszolt is de akkor sem nagyon értettük. Egyszer azt mondta, tulajdonképpen az egész biblikus mű egy olyan szövegszerkezet amit nem szószerint kell felfogni, hanem azok jelentését megérteni, de mivel ezek mát rengeteg kultúrán és fordításon estek át ezért nem is biztos, hogy azt valaha valaki meg is érti a mai emberek közül.
...naszóval mi itt mindig a szószerinti kijelentéseken hadakozunk...lehet hogy meg sem közelítjük a z akkori valóságát...
Mézike
@Csizmás Kond: Cirmi! ne idegesíts. Már régebbi kommentjeimben ugyanezt leírtam!
Lehet a bibliát sokféle képe magyarázni...
rendes pap lehetett. Sok olyan is van aki szós szerint veszi, illetve akarja az emberekbe sulykolni. Assszem őket hívják bigottaknak. vagy valami ilyesmi. A másik. A mai vallásos emberek sokszor gyarlóbbak mint mi egyszerű halandók.
Vizual
@Csizmás Kond: Az iszlám és Mohamed két dolog, még ha egy helyről eredeztetik is. De a vallási vitákba nem szolok bele. Jól szórakozom.
Csizmás Kond
@Mézike: Hát ez az látod...mind mind másként akarjuk magyarázni...:)
Szerintem az egésznek nincs kezdete és nem lesz vége...
Csizmás Kond
@Vizual: "Az iszlám a Föld nagy világvallásainak egyike. Alapjául azon, Isten (arab eredetű, más muszlim országokban is használt nevén Alláh, vagyis Allah) szavának tekintett kinyilatkoztatások szolgálnak, amelyeket Muhammad ibn Abdalláh ibn Abd al-Muttalib, közismert nevén Mohamed próféta adott át a 7. század első harmadának végén Hidzsázban követőinek"
JAJMÁR
@qxy: A Bibliát próféták, szerzetesek, államférfiak, pásztorok, juhászok, apostolok írták, vagyis minden népréteg megtalálható. Egymástól függetlenül, térben és időben is távol, de sok esetben ugyanazt a történetet, de más nézőpontból, más hangsúlyozással. Állítólag Isten ihletésére kezdték el írni, Jelenések és próféciák címszóval.
JAJMÁR
@Vizual: Nem vitás, hogy az emberek többségének van "lelke" :)
Akinek rosszul esik, ha a másikat megbántja valamivel, és megkönnyebbül, ha kiengesztelheti, és bűntudatot érez, ha úgy érzi, erkölcsöt, szabályt sért, annak van lelke,
De nincs mindenkinek. A pszichopatáknak csak hatalmas egojuk van, és törtetnek át mindenkin és mindenen kegyetlenül, bármi áron, de ha kell, - a céljuk érdekében - sírni és örömködni is tudnak, de ez nem őszinte.
Vagyis itt a bizonyíték, és éppen ez különbözteti meg az embereket - mert a lélek sem egyforma -. Egyébként csak olyan lenne az ember, mint a számítógép.
Mézike
@Csizmás Kond: Van kezdete. Az hogy az ember mikor nyiladozott az értelme eltöprengett azon vajon ha meghal hova lesz a lelke?
Aztán kezdett kialakulni a mitológia, a több istenhit, majd lecsendesedett az egyistenhitre.
Mert minden vallásnak ugyanaz az alapja. A lélek .
JAJMÁR
Az az igazság, hogy mielőtt ide beírtam, utánanéztem ezeknek - nem a léleknek, - hanem a Biblia keletkezésének... stb.
Szóval nem csípőből... :)
Persze, tanulja ezeket az ember, de a tudás kopik...

A Bibliát nem úgy olvassa az ember, mint egy regényt, bár vannak olvasható, könnyebb kiadások is. Még a papok is járnak bibliamagyarázó órákra, aztán a misén a szentbeszédben felolvasott részeket megmagyarázzák a hívőknek.
Ismertem egy papot - többet is, de ilyet nem - rendkívüli ember. Mintha egyenként belelátott volna az emberek "lelkébe", és ott "rendet" rakott, ha százan hallgatták, akkor mind a száznak. Úgy tudott beszélni, hogy a légy se zümmögött közben. Szóval ő pap volt :)
(ha valaki azt gondolja, hogy az ő lelkében mindig rend van... :)))))))))
az má' nem is ember.)
levi
@Mézike: Igen ezeket mind jól tudtam. A biblia nem más, mint egy erkölcsi útmutató, és azokkal, akik ezt elismerik és eszerint tekintenek rá, nincs is semmi bajom. Azokkal van gond, akik szószerint veszik .
Nil
A Vatikán nagyon jól tudja az igazságot hiszen a pápák hamisították meg a Bibliát hogy félelemben tartsák a népet - ők is csak az aranyborjút imádják valójában
Vizual
@JAJMÁR: Mindez pedig az agyban dől el és úgy tudom az nem matéria, nem bonyolódom bele.
qxy
@JAJMÁR: Na meg azt valaki cenzurázta is gondolom.
Most is láttam egy festményt, amin egy öreg Táltos oktatja a fiát.
Na én meg kérdeztem.- Ki festette ezt a baromságot? Mindenki le kurrogott. Hagytam is Majd el magyaráztam hogy a Táltos az tudással születik és nincs szüksége tanításra és egy Táltosnak nem születik Táltos fia soha.De akik erről írnak, és előadást tartanak, nem is tudják mi is az igazi Táltos.Na én így gondolom a biblia 80 % át.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.