Hofi Géza remek poénjainak kitalálásában egy volt államvédelmis kihallgatótiszt is tevékeny részt vett.

Nem véletlenül engedhette meg magának a rendszer és vezetőinek kifigurázását Hofi Géza, a poénjainak nagy részét ugyanis egy volt ÁVH-s írta a humorista pályatársai szerint – olvasható a Blikk cikkében.

Sas József, Farkasházy Tivadar, Szirtes Tamás és Horváth Ádám az RTL Klub XXI. század című műsorában mondták el, Hofinak Komlós János volt a támogatója, vele együtt írta meg a fellépések egy részének szövegét Hofi. 

Hofi poénjait egy volt ÁVH-s írta

Fotó: FORTEPAN/Rádió és Televízió Újság

Komlós János amellett, hogy humoristaként és konferansziéként is ismert, az a Rákosi-korszakban az ÁVO hírhedt kihallgatótisztje volt Szegeden, Pécsen pedig már az államvédelmi hatóság megyei osztályának feje lett. 1953-ban civil munkakörbe került fedésként, kémelhárítással foglalkozott, majd az 56-os forradalom után került bele a kulturális életbe, előbb újságíróként, majd 1967-ben megalapította a Mikroszkóp Színpadot. Ekkorra már ismert volt humoristaként is.

Hofi a pályatársai szerint ennek a hátszélnek köszönhette, hogy a 70-es években már a Komlóssal együtt kitalált egyszerű melós figurája még Kádárt is kifigurázhatta a tévében. Az elbeszélések szerint még maga Kádár is jól szórakozott a műsoron, melyet később Németországban is vetítettek feliratozva. 

Farkasházy Tivadar ugyanakkor hozzátette, az egyszerű, nyersen fogalmazó, mindenről az igazat kimondó gyári munkás figurája az egyben Hofi is volt, ő mindig megtartotta ezt az alulnézetet, ezért is szerette annyira a közönség. 

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Egy valamit ne feledjünk a Kádár azt mondta ,,aki nincs ellenünk, az velünk van,, ma viszont azt mondják ,, aki nincs velünk, az nincs is,, hát azért ez óriási különbség!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Ezt viszont az élet írta:
Rákosiról: Aki nincs velünk ellenünk van.
Kádáról: Aki nincs ellenünk az velünk van.
Orbánról: Aki velem van az nincs magánál.
Hofi írta, (Komlós János ÁVÓ-s már nem élt) : Az Örökké Élő Géza az egyik ’90-es évek eleji kabaréjában az ilyen újsütetű keresztény-nemzeti-konzervatív-demokratákról azt mondta, hogy “Te! Most már ott tartunk, hogy lassan a szar húzza le a vécét!” … Hát már ott tartunk. … A szag is olyan. … Bennem meg elmúlt a Daedalon hatása, így e posztnak most itt a vége!
A fidesz-kdnp egykori ÁVÓ-s tisztjeit és III/III-as tagjait mikor hajlandó a szarházi hatalom a közvélemény számára nyilvánossá tenni? B*szódjatok meg.
human
@Eladott Ország: Mert komcsizni még évtizedekig lehet így, pedig a fideszesek és rokonaik közt is volt bőven. Ugyanígy offshore lovagoztak annak idején, holott 160 milliárd tűnt el a saját offshore lovagjaikon keresztül (letelepedési kötvény).
Eladott Ország
@human: Azért álltak rá újabban a libsizésre, mert a kommunistázás már nem megy, mert ők is azok voltak, ifjúkommunisták, kommunisták, kisztitkárok, párttitkárok, munkásőrök és III/III-as besúgók. Csak az illiberális fogalmával nincsenek tisztában, akkora barmok.
Nézzük mit is állít magáról Orbán Viktor.
(az illiberális szó jelentése az angol-magyar szótár szerint)
- álszabadelvű, kicsinyes, közönséges, ordenáré, műveletlen, szűk látókörű, korlátolt.
Orbán Viktornak valóban sikerült megfogalmaznia magáról a társadalom nagy többségének róla kialakított véleményét, gratulálunk neki a felismeréshez
szaboria1
Azért Hofi 22 évig Komlós nélkül írta a Kabaréit és a legsikeresebbek akkor keletkeztek.
quadrocopter
@Eladott Ország: Habony gyenge angolból, ezért maradtak a jól hangzó illiberális szónál!
human
@Eladott Ország: Hiába váltották le a komcsizást a libsizésre. Már megint a saját csapdájukba estek, hisz liberálisok voltak a kezdetekben. Szóval már megint azokat szidják amik maguk voltak régen :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.