A Blikk szerint így olvaszthat ki fagyos húst 5-10 perc alatt.

Vegyünk két fém edényt és tegyük a mosogató kagylóba. Az egyiket borítsuk szájával lefelé, tegyük rá a fagyos húst, a másikat pedig töltsük meg vízzel és helyezzük a húsra.

A húsdarab vastagságától függően, 5-10 perc elég az olvasztáshoz. Hihetetlennek tűnhet, de működik

- írja a blikk.hu a filantropikum.com-ra hivatkozva.

Az eljárás kvázi tudományos magyarázata egyéb részletekkel itt olvasható.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fekete
Tudjuk.Epp ugy olvasztjak ki ahust 10-perc alatt,mind a Holland lokottek tojasait.Csak egyek is
meg!
qxy
Az igazán profi szakácsok így olvasztják ki ??? Te kis buta az igazi profik előző nap kiveszik a fagyóból. Nem??? Hát de """ Köszi...
Peller Anikó
@qxy: ja, a mégprofibbak meg előtte átteszik a fagyott húst a hűtőbe és így visszanyernek némi áramot is, hümm.
wagabund
az igazi profik a fagyott tömböt beteszik a serpenyőbe újjnyi zsírba(olajba) és takarékon sütik..igen, néha a kézilány megfodítja, sózza, majd méri a maghőt..(a hús maghőjét, te butus!) nyolcvan fokon még egy óra sütés, és hurrá..lehet adni egy piros-ropogós kérget..

(nálunk a kutya szokta végszükség esetén megenni)
wagabund
@Horizont: az már elő van készítve...ugyanis van aki reggel hatra beszédül, felteszi főni a generál-levesalapot, (mindenféle csirkealkatrészből, meg ami van), olvasztja a menühöz szükséges húsokat, stb.. délelőtt tizenegytől már jöhet a vendég. pl. a fagyasztott halat úgy a jégről dobja a forró olajba..és kész a friss hek...(kifogástalan)

sok mirelit cucc a forró zsírban(olajban) enged ki pillanatok alatt, és lesz fogyasztható..(lásd itt a piac büféjében)
Peller Anikó
@Horizont: hát úgy, hogy van egy átlag. Aztán meg vannak olyan ételek ami elfogyott. Az is jó megoldás ha lehúzod az étlapról. Erre való a krétával írt csalogató tábla mondjuk az utcán.

És van olyan is ami marad. Jó az még. Az igazán profik még a moslékból is kiszedetik a húst.
wagabund
@Horizont: de má..bizony..a lényeg, hogy finom legyen...és a vendég elégedett.
qxy
@Horizont: Tudod, ezt lehet alakítani. Na meg a rutin. Én két vendéglőben dolgozok, harmadikba besegítek. háromban meg csak szaktanácsadó vagyok.Épp ez a dolgom. Na azért elő fordúl hogy egy két husi, vagy ami le jött róla kimarad, de mindent el lehet használni . ha tudod mit akarsz tenni . és ami ki megy a szemétbe? az csak a szalvéta, és néha amit a gyerekek ott hagytak. De ezért is hívtak, mert ezt akarták elérni. Hogy van e szakképesítésem erről? nincs de szeretem csinálni értek hozzá és sok mester szakács álmában sem voltak olyan híres emberek akik nálam ettek. és nem egy nemzetközi versenyen hoztam el az első díjat ( nem is szeretnek érte ) De azt mondom nekik. Látod gyerek. te tanultad én meg szeretem csinálni.Ételeket találok ki, és adom el a vendéglőknek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.