Hosszú nyilatkozott adott Demcsák Zsuzsa Sebestyén Balázséknak a Rádió1-en az ATV-től való távozásról.

Demcsák részletesen válaszolt minden vádpontra

(Fotó: YouTube/ATVzrt)

Furcsa interjút készített múlt péntek reggel Szanyi Tiborral az ATV Reggeli Start című műsorában Demcsák Zsuzsa, ami miatt belső vizsgálat indult a csatornánál, ezt követően szerdán elváltak útjaik.

Demcsák szerdán a Facebookon közölte, hogy ő kérte szerződése felbontását, kóros fáradtságra hivatkozva. A mostani interjúban elmondta, hogy hónapok óta nem volt ideje pihenni, a nyarat is végigdolgozta – mióta tavasszal eljött a TV2-től, a budapesti vizes világbajnokságon dolgozott, aztán rögtön kezdett az ATV-nél –, ráadásul egy magánéleti probléma miatt az elmúlt hetekben sem tudott rendesen pihenni. Egyébként is évek óta kóros alvászavarral küzd, naponta egyszerre maximum két-három órát tud aludni.

Nem volt keddre időpontja

Nem igaz – jelentette ki –, hogy bujkált volna a munkaadói elől, és ezért nem jelent meg kedden az ATV-ben, aznapra ugyanis nem is volt időpontja. Orvosnál járt egy másik egészségi problémája miatt, amiről értesítette is a csatornát. Aztán amikor szerdán leült beszélgetni Németh Szilárddal, az ATV vezetőjével, már tudta, hogy nem csupán egy-két hónapos pihenőt akar, hanem hosszabb időre teljesen ki szeretne szállni a tévézésből.

Egy műsort vállalt, kettőt kapott

Arról is beszélt Demcsák, hogy eredetileg csak az Egyenes beszéd vezetését vállalta el a csatornánál – nagy megtiszteltetésnek vette, hogy beülhetett Kálmán Olga székébe –, felvetették azonban neki, hogy felváltva üljön be oda, illetve a Reggeli Startba. Nem tudott nemet mondani a felkérésre, de már korábban érezte, hogy nem lesz ereje mindehhez. Mégsem jelezte a feletteseinek, mert azt gondolta, hogy képes lesz megoldani, becsülettel végigcsinálni.

Éjfél előtt távozott a buliból

Tagadta azt az értesülést is, hogy a Szanyi-interjúra egy buliból esett volna be. Előző este – magyarázta – volt kollégáival találkozott, az összejövetelről azonban még éjfél előtt hazaindult, igaz, meglehetősen rossz lelkiállapotban. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy a beszélgetés úgy sikerült, ahogy.

Beszélt arról is, hogy nem ivott vagy vett be nyugtatót az interjú előtt.

"Ami történt, az annak a hétnek a kummulációja volt, amit nagyon nehezen éltem meg" – mondta, hozzátéve: nem gondolta volna, hogy ennyire megviseli a szakítás.

Azt mondta, péntek reggel nem mondták neki, hogy ne üljön be a stúdióba, csak a sminkesek kérdezték tőle, hogyan tüntessék el az átsírt éjszakája nyomait.

Jobb csapat volt a TV2-nél

Azokra az értesülésekre is reagált Demcsák, hogy feszültség volt közte és az ATV vele dolgozó stábja között. Mint mondta, a TV2-nél egészen más volt "a kérdezési kultúra", öt-hét perces beszélgetésekhez volt szokva, nem pedig 12-20 percesekhez. Talán türelmetlen volt, hogy ebbe beletanuljon – magyarázta, megjegyezve: a Mokkában a szerkesztők sokkal jobban előkészítették a beszélgetéseket, ennek pedig ő hangot is adott.

Sebestyén Balázsnak arra a kérdésére, hogy vannak-e alkoholproblémái, Demcsák kijelentette: a lehető leghatározottabban tudja azt mondani, hogy nincsenek.

Beszélt az őt ért, méltatlannak tartott támadásokról is, mondván, inkább lenne a Puerto Ricót szerdán letarolt Maria hurrikán közepén, mint ahol most van.

A jövőről szólva azt mondta, most pihenni akar, ezért a folyamatosan érkező felkéréseket visszautasítja.

(hvg.hu)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
- Van önnek alkoholproblémája?
- Nekem ugyan nincs, legfeljebb ha elfogyott a pia.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szep napot
Szerintem a riport elott Demcsak rabukott a kapitanyra. Szervezetebe akkora mennyisegu alkohol jutott igy, hogy beszelni is alig tudott.
volvós
Tetves alkesz picha !!! Ne magyarázd a bizonyitványod ! Aki
egy sebestyén balázska műsorában önti ki a lelkét...Beégtél,
most mehetsz vissza a " magánéletbe " vár a sok-sok politikus
hálószobája...azok majd " megvigasztalnak "
karma1
Erdekes, a hazugsagokra nincs rakeszulve, egyik huolyeseget allitja a masik utan...A legelso riportban azt mondta, hogy elozo ejjel kulfoldrol ert haza. Mi van, Szlovakiaban volt a buli?
Erre szokta azt mondani Anyukam, hogy :"Aki ejjel legeny a talpan, az legyen masnap nappal is"... Ha nem birja a piat, a drogokat, a lelki megterhelest, akkor ne akarjon kepernyon lenni.
Egy valodi TV-s orulne, a ket kezet osszeteve imadkozna az eghez, hogy megkaphatta Kalman Olga musorat. Ez a hulye picha nem merte fel esszel, hogy mekkora kincset kapott a kezebe, mekkora lehetoseget. Meg magat sem ismeri, ha egy akkora volumenu musor melle bevallalt egy reggeli musort is, ami nenm szol masrol, mint hogy az emberek a felkeles es a szaras kozben megtudjak, hogy kell-e nekik aznap esokabatot venni, vagy sem, es hogy hol volt cunami elozo este. De ennek az agy-nelkuli tyuknak minden kellett.
A felettesei meg ne kerjenek tole szamon semmit, egy ekkora fiaskohoz ok is hozzajarultak azzal, hogy nem tudtak felmerni zsuzsat, es a rengeteg pias balheja utan megis ekkora terhet raktak az insomnias, labilis idegzetere...
Mindenki megerdemelte, amit kapott. Csak egyikuk se fog belole tanulni...Sajnos...
Ludmilla
Zsuzsika,elég lett volna annyi,hogy bocs..
karma1
Ja, kulonben meg NEM valaszolt, csak kitalalt gyorsan egy orvoslatogatast - mert azt el tudom kepzelni, hogy az ATV-tol tobben is kerestek telefonon, es nem ertek el. Az orvosnal barmennyit is idozik, csak ra kell neznie a mobilja kijelzojen, hogy kik hivtak , es azokat szepen vissza kell hivni. Mert ez az elemi resze az intelligens viselkedesnek. Persze, nem kell kiteregetnie, kivel szakitott, de ilyenkor mindig van egy olyan ember, akit be lehet hivni a reggeli musorba, hiszen MINDENKI potolhato. Eleg sokra tartja magat, ha azt hiszi, hogy o nem
Eriksson
- Van önnek alkoholproblémája?
- Nekem ugyan nincs, legfeljebb ha elfogyott a pia.
colibri
"a folyamatosan érkező felkéréseket visszautasítja." - no erről is volna véleményem, de megtartom magamnak. A legjobb most az lenne - és elsősorban neki - ha elhallgatna és tényleg pihenne.
moareka
@colibri: én is ebben kételkedem, persze rohannak a felkérések, egy leír valakihez... én a helyében mélyen hallgatnék hosszú ideig...lehet igazi munkából is megélni, nem csak a képernyőn villogni...
CsipkeRózsa
Első a kötelesség, utána jöhet a szabadidő eltöltése. A kötelességekre fel is kell készülni.
Manhattan
Legfeljebb visszatér a régi foglalkozásához és un. "luxuskísérő" lesz valamelyik politikus mellett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.