Hosszú nyilatkozott adott Demcsák Zsuzsa Sebestyén Balázséknak a Rádió1-en az ATV-től való távozásról.

Demcsák részletesen válaszolt minden vádpontra

(Fotó: YouTube/ATVzrt)

Furcsa interjút készített múlt péntek reggel Szanyi Tiborral az ATV Reggeli Start című műsorában Demcsák Zsuzsa, ami miatt belső vizsgálat indult a csatornánál, ezt követően szerdán elváltak útjaik.

Demcsák szerdán a Facebookon közölte, hogy ő kérte szerződése felbontását, kóros fáradtságra hivatkozva. A mostani interjúban elmondta, hogy hónapok óta nem volt ideje pihenni, a nyarat is végigdolgozta – mióta tavasszal eljött a TV2-től, a budapesti vizes világbajnokságon dolgozott, aztán rögtön kezdett az ATV-nél –, ráadásul egy magánéleti probléma miatt az elmúlt hetekben sem tudott rendesen pihenni. Egyébként is évek óta kóros alvászavarral küzd, naponta egyszerre maximum két-három órát tud aludni.

Nem volt keddre időpontja

Nem igaz – jelentette ki –, hogy bujkált volna a munkaadói elől, és ezért nem jelent meg kedden az ATV-ben, aznapra ugyanis nem is volt időpontja. Orvosnál járt egy másik egészségi problémája miatt, amiről értesítette is a csatornát. Aztán amikor szerdán leült beszélgetni Németh Szilárddal, az ATV vezetőjével, már tudta, hogy nem csupán egy-két hónapos pihenőt akar, hanem hosszabb időre teljesen ki szeretne szállni a tévézésből.

Egy műsort vállalt, kettőt kapott

Arról is beszélt Demcsák, hogy eredetileg csak az Egyenes beszéd vezetését vállalta el a csatornánál – nagy megtiszteltetésnek vette, hogy beülhetett Kálmán Olga székébe –, felvetették azonban neki, hogy felváltva üljön be oda, illetve a Reggeli Startba. Nem tudott nemet mondani a felkérésre, de már korábban érezte, hogy nem lesz ereje mindehhez. Mégsem jelezte a feletteseinek, mert azt gondolta, hogy képes lesz megoldani, becsülettel végigcsinálni.

Éjfél előtt távozott a buliból

Tagadta azt az értesülést is, hogy a Szanyi-interjúra egy buliból esett volna be. Előző este – magyarázta – volt kollégáival találkozott, az összejövetelről azonban még éjfél előtt hazaindult, igaz, meglehetősen rossz lelkiállapotban. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy a beszélgetés úgy sikerült, ahogy.

Beszélt arról is, hogy nem ivott vagy vett be nyugtatót az interjú előtt.

"Ami történt, az annak a hétnek a kummulációja volt, amit nagyon nehezen éltem meg" – mondta, hozzátéve: nem gondolta volna, hogy ennyire megviseli a szakítás.

Azt mondta, péntek reggel nem mondták neki, hogy ne üljön be a stúdióba, csak a sminkesek kérdezték tőle, hogyan tüntessék el az átsírt éjszakája nyomait.

Jobb csapat volt a TV2-nél

Azokra az értesülésekre is reagált Demcsák, hogy feszültség volt közte és az ATV vele dolgozó stábja között. Mint mondta, a TV2-nél egészen más volt "a kérdezési kultúra", öt-hét perces beszélgetésekhez volt szokva, nem pedig 12-20 percesekhez. Talán türelmetlen volt, hogy ebbe beletanuljon – magyarázta, megjegyezve: a Mokkában a szerkesztők sokkal jobban előkészítették a beszélgetéseket, ennek pedig ő hangot is adott.

Sebestyén Balázsnak arra a kérdésére, hogy vannak-e alkoholproblémái, Demcsák kijelentette: a lehető leghatározottabban tudja azt mondani, hogy nincsenek.

Beszélt az őt ért, méltatlannak tartott támadásokról is, mondván, inkább lenne a Puerto Ricót szerdán letarolt Maria hurrikán közepén, mint ahol most van.

A jövőről szólva azt mondta, most pihenni akar, ezért a folyamatosan érkező felkéréseket visszautasítja.

(hvg.hu)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
- Van önnek alkoholproblémája?
- Nekem ugyan nincs, legfeljebb ha elfogyott a pia.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
moareka
@colibri: én is ebben kételkedem, persze rohannak a felkérések, egy leír valakihez... én a helyében mélyen hallgatnék hosszú ideig...lehet igazi munkából is megélni, nem csak a képernyőn villogni...
CsipkeRózsa
Első a kötelesség, utána jöhet a szabadidő eltöltése. A kötelességekre fel is kell készülni.
Manhattan
Legfeljebb visszatér a régi foglalkozásához és un. "luxuskísérő" lesz valamelyik politikus mellett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.