Négymilliárd forint saját tőkéjű oktatási nonprofit cég áll majd ingatlanjaival a Soros György alapította egyetem mögött. A CEU Oktatási-Szolgáltató Nonprofit Kft. a jövőben 1,8 milliárd forint törzs- és 4,1 milliárd forint saját tőkéjű cégként működik tovább. Ennek előzménye, hogy beleolvasztják a Kis-Buda Center Kft.-t. Mindkét társaság mögött külföldi szervezet van tulajdonosként, az oktatási cég mögött a The Central European University (New York) és a Sctihting CEU Foundation Holland (Rotterdam), míg a Kis-Buda háttere az előbbi, tehát az amerikai CEU. Az egyesített ingatlankezelő szervezet megerősödését egy szeptember 15-ei tőkeemelés tette lehetővé: 1 milliárd forint a jegyzett tőkébe került, további 3,8 milliárd forint pedig a tőketartalékot gyarapította CEU Kft.-nél. A HVG akkor megírta, hogy a hollandiai bejegyzésű alapítvány 1,2 milliárd forintra emelte a törzstőkét, és hogy a magyar cég 97,6 százalékban a rotterdami alapítvány tulajdona, az amerikai The Central...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
jaj, de fáj ez a maffiózóknak! Hát miért nem ők kapták, h egymás között szétosztották volna?
42
Nemsokára orbán lesz a soros?...
Aki egy jótékonysági gyűjtés kapcsán 1, azaz, egy forintot sem bírt adni?
Talán eddig nem bántottam senkit, de talán ezek után - a sok gyűlölet kampány után - fogok tudni?

Talán túl durva leszek (hülye testőr - a magát komolyan vevő testőrnél, aki képes egy darab szart a testével védeni, annál nincs hülyébb), talán nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.