Momo, az internetes horrorlény újra lecsapott. A külföldi hírportálok újabb két halálesetről számoltak be, amelyek egyértelműen a Momo nevű „játékhoz” köthetők.

A gyerekeket riogató netes horrormém egyszerűen nem nyugszik. Augusztus legvégén két kolumbiai fiatal, egy 16 éves fiú és egy 12 éves lány dobta el az életét Momo miatt – írja a Nuus.

A két eset egyébként összefügg egymással, pedig egymástól távol élő gyerekekről van szó. A két öngyilkosság között még 48 óra sem telt el.

A fiú, mielőtt végzett magával, a lányt is bevonta Momo öngyilkos játékába, méghozzá a WhatsAppon keresztül. Egy darabig mindketten tejesítették a különböző kihívásokat, majd felakasztották magukat, amikor már nem bírtak továbbmenni. A játék lényege, hogy Momo mindenféle kihívásra hívja fel a gyerekeket, és ha nem teljesítik azokat, elkezdi őket fenyegetni. Maga a figura egy gülüszemű, madárszerű nő, rendkívül ijesztő, és egy japán művész munkája, de neki semmi köze az öngyilkos kihíváshoz, egyszerűen csak lenyúlták a figuráját, majd elnevezték Momónak.

A “játék” eddig csak a WhatsApp-on volt elérhető, a múlt hónapban viszont már a Minecraftban is felbukkant.

A közelmúltban egy 12 éves argentin, egy 15 éves magyar és egy 18 éves indiai fiú is felakasztotta magát, és halálukért sokak szerint szintén Momo felel.

Forrás: Nuus

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Pálinkás Pál: ...én megértettem. Ezért mondom, hogy nem megoldás, ha nem nyitják meg, hiszen gyakorlatilag bárhol lehet. Ennyi.
Pálinkás Pál
@Eriksson: Nos igen...de ha tiltod neki...a barátok kiközösítik...és amúgy is tralál hozzáférést,ha máshogy nem,akkor a haver mobilján!!
Aki Én
@Eriksson: nagyon nehéz kérdés, hiszen ma már akár elsőben is interneten kapod még a leckét is. Nyilván nem az első naptól kezeli egyedül a gyerek, de előbb-utóbb muszáj lesz. Ez az élet, elkerülhetetlen. Ráadásul egész kicsi gyerekek már a játszótéren is okostelefonokat nyomkodnak, ami totál beteg dolog.
Eriksson
@Pálinkás Pál: Könnyen lehet. A bevezetőben is egy 16 éves vitt bele a játékba egy 12 évest.
Eriksson
@Aki Én: Más megoldás nincs, a kölköt kell nevelni. Ami nem biztos, hogy összejön, mert ahogy Pálinkás is írja: "a barátok kiközösítik"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.