A CBS News birtokába került jelentések szerint eszméletlen összegeket költött a katolikus egyház arra, hogy elgáncsolja a papi pedofília áldozatait védő törvényeket. Több mint 2 milliárd forintnyi összeget költött a katolikus egyház arra, hogy megakadályozza a pedofil-ellenes törvény elfogadását az Egyesült Államokban - írja a CBS alapján a Mérce.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ez itt nem Amerika

nálunk nem is kalapoznak, ártunk és qurmányunk talicskázza erre is

A hvg.hu tette közzé a CBSNews „Catholic Church spent $10.6 million to lobby against legislation that would benefit victims of child sex abuse” cikkét, ami beszámol arról, hogy
„Több mint 10 millió dollárt költött az Egyesült Államokban a katolikus egyház olyan lobbitevékenység támogatására, aminek a célja, hogy gátolják azon törvények megszületését, ami segítené az egyházi személyek részéről szexuális visszaéléseket elszenvedett gyerekeknek, hogy jogi segítségben részesüljenek.”
Amihez hozzáfűzte, hogy
„Az CBS News által szemlézett jelentés Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, New Jersey, New York, Pennsylvania és Rhode Island államok nyilvános dokumentumainak vizsgálata alapján azt is valószínűsíti, hogy a vasárnapi misén történő kalapozásokból befolyt pénzek egy része is erre a tevékenységre ment.”
Nos itten van az igazi érdekesség, mármint innen – kicsiny hazánkból – nézvést. Nagyon más világ. Na nem azért, mert nálunk ne lenne hasonló gond. Hanem abban, hogy ezt ártunk és qurmányunk kezeli:
segíti az elsumákolást,
sőt egyházelleneseknek állítják be a probléma felvetőit,
s pénzzel tömik az egyházakat! =))
Dr plágium
A papok mindig is kivételezett személyek voltak. Rájuk nem vonatkozott a törvény, legfeljebb az Egyházi Törvényszék ítélkezhetett felette.
De ha mindent elkövetnek, hogy egy olyan törvényt ne szavazzanak meg ami a gyermekeket védi bizony el kell égetni őket!!! Mint anno ők tették a "boszorkányokkal".
jesz
...felgyorsulnának az események ha egy megerőszakolt gyermek szülője hathatósan rendbeszedné a molesztáló egyházfit...érdekes jogi esemény lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.