A színész már elfogadta a sorsát azzal kapcsolatban, hogy büntetett előéletűként nem kaphat állami kitüntetést.

Stohl András őszinte vallomása: „Beletörődtem, hogy nem kapok Kossuth-díjat”

MTI Fotó: Mohai Balázs

Stohl András a Beköltözve Hajdú Péterhez című műsorban beszélgetett Hajdú Péterrel a különféle színészeknek járó kitüntetésekről.

"Volt ez a 'lex Stohl'. Amikor bent voltam a börtönben, akkor hoztak egy olyan törvényt, hogy nem kaphat állami kitüntetést, aki büntetett előéletű. A köztudatban én mindig is az leszek, mert hogy börtönben voltam, de már három éve elévült, ahogy kijöttem... Kaphatok, de biztos sokan felhorgadnának, hogy 'Hú, hát az alkoholista narkós! Ez kap Kossuth-díjat? És ez miért nem?' Én ebbe beletörődtem"

- vallotta be a színész.

Stohl Andrást 2011-ben 10 hónap letöltendő börtönre ítélték súlyos testi sérülést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt, végül azonban öt hónap után jó magaviselettel feltételesen szabadult. 

Forrás: Blikk.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
Stohl kiemelkedő alakítása az "ifjú pápa" szinkronhangja...csodálatos szinkronizálás, nem utolsó sorban csodálatos hangon...
simmering73
Ha elég fürge a nyelved, kitárul előtted a nervilág. Ha van gerinced, akkor meg akkor se kapnál kitüntetést, ha büntetlen előéletű lennél. Ez a magyar valóság.
Havanagi
Majd a Nemzet Micsodája leszel,ha ügyes vagy.Mindenki a Kossuth díjra ácsingózik,még az olyan is,mint Shtoll.Van több száz / ezer ember,aki megérdemelné,sosem kapja meg és emberileg toronymagasan Buci fölött van.Az egész eddigi munkásságából egyetlen alakítása sem tudott megragadni.-Az ! Kossuth díj!
vacsi
Nem az a fő baj, hogy balesetet okozott, hanem, ahogy utána viselkedett! Elmenekült a helyszínről, a vezetés tényét a barátnőjére kente... hiába, látszik, hogy színész: ő csak a filmen, színpadon hős!
Nessy
Ha a Kossuth a calós teljesítményt "díjazná"m és nem a talpnyalást, kevesebb kutyaütő lenne a manapság díjazottak között!Nagyot alakított az " őrült nők ketrece" c. darabban, ( anno az Operettben Haumann Péter aratott sikert a szerepben) . Nem sokkal utána láttam a Danton halála c. darabban, ott is remekelt.
kakukkmadár
Bucikám, igen sajnállak, pedig a díjból jó sok adagot lehetne vásárolni...így jártál. Jó színész ettől még lehetsz, jó ember viszont...
balos
@kakukkmadár: A fideSS csak az ö katyolikusait szereti pátyolgatni,meg is látszik a kultúrhájukon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.