Elkötelezett természetvédő vagyok. Szeretem a növényeket, állatokat. Ahol csak lehet, szót emelek az állatkínzások ellen, a parlagfű terjedése ellen, és hangot adok nemtetszésemnek, ha valakit szemetelni látok bárhol. Egyetlen gyors- röptűvel nem tudok barátságban, békességben élni. Ezek a városi galambok. Nem szeretem őket. Elszemtelenedtek, pimaszok.

Forrás: tudtad.blog.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Evikati
Ma, reggel hatkor már megtörtént a reggeliztetés. Erre ébredtünk:-(
rokA
Undorítóak. Az a "brrrrrrrr-brrrrrrr" hajnalban az erkélyen, vagy az ablakpárkányon, szörnyű! Nem tudjuk mivel elriasztani őket. Mindent végigmásznak, piszkolnak. Egy hétig nem voltunk itthon és kis családdá "nőttek" a teraszon. Egész nap ott csiripeltek a kis kopasz leendő undorító városi galambjaink...
Evikati
@rokA: A szomszédom régi CDket fűzött fel spárgára és azzal riaszt. A szél fújja, rezeg-mozog és néha elröppennek. Úgy látom, már megszokták és nem érdekli őket.Mérgezni nem szabad őket, azt is büntetik. Nem is humánus. Hollandiában olyan magot kapnak, melyben gyógyszert kevernek. Ez megakadályozza a szaporulatot. Nem kellene etetni őket, talán máshol keresgélnék a betevőt.
Garnela
@Evikati: @rokA: @Evikati: Lehet szeretni őket..én pl míg Pesten laktam, etettem őket, és sokkal szivesebben ébredtem az ő csivoitelésükre mint a Kelenföldre befutó, induló vonatok dudájára, dübörgésére..
Tcat
Alapvetően nekem sem tartoznak a kedvenceim közé, bár szerencsére nekünk nem jut ki az írásban szereplőkből. Bár a szomszéd TV antennáján előszeretettel üldögél egy kisebb csapat galamb. Gondolom mi lehet ott a háztetőn... Mondjuk szerintem egy ideje valaki megtizedelte őket, mert nagyon megcsappant az állományuk :) Meg a háztetőnkről is elszoktak. Emlékszem mikor még kicsi voltam, gyakran egész banda csipegette a cserepek közül az anyagot...

A ház légterébe manapság már csak egy gerlepár merészkedik be időnként. Azok végülis elvannak, nem piszkítanak össze alpjában véve semmit.
Zsuzscsino70
Lehet szeretni és lehet utálni őket, de egy valamit azonban ne felejtsünk el: sok betegséget terjesztenek. A porladó ürülékükről nem is beszélve (ebben pl. a TBC kórokozója is megtalálható)
Evikati
@Zsuzscsino70: igen, engem is ez aggaszt legjobban. Naponta törölgetem, fertőtlenítem a közvetlen környezetemet.Ennek ellenére eszembe sem jutna pusztítani őket. Ez azonban nem sokáig mehet így. Egyre többen vannak:-(
gondolkodo
@Evikati: ...és nem véletlenül nevezik a franciák "repülő patkány"-oknak!
Evikati
@gondolkodo: Igen? Ezt még nem hallottam:-) Kösz!
zia
Sajnos a leírt példa nem egyedi......... A mi házunkban egy banya az erkélyen eteti őket, az alatta lakók dühöngenek, veszekszenek, de lepereg.
A győnyőrűen felújított házunkat lepiszkítják, már a falon is ott van a nyomuk...
Utoljára ott tartottak, hogy a közös képviselő írt neki levelet, ha nem fejezi be feljelenti.......de a galambok továbbra is fürtökben lógnak az erkélyén........
ugyeugye
@Evikati: én utálom a galambokat. és valóban, ha jól emlékszem, 30 e forint a büntetés annak, aki eteti a "repülő patkányokat". Egy eső után hányinger az a csúszós gusztustalan takonyállagú vastag galambszar, ami körülvesz néhány épületet. A szálló porról meg már ne is beszéljünk. És hogy néznek ki a köztéri szobrok meg a műemléképületek?
egíébként sztem semmilyen állatnak nincs helye a zsúfolt belvárosokban.

gondolkodo
@ugyeugye: Talán zsúfoltnak tartod a járdát!?
ugyeugye
@gondolkodo: ha kutyaszaros, akkor igen.
zia
@ugyeugye: a kutyaszart fellehet venni, mi nem hagyjuk ott. Sőt ha látunk valakit aki otthagyja, adunk neki zacsit "mert elfelejtett vinni" magával. Nem mindig örülnek neki....
ugyeugye
@zia: én nem a rendes kutyatulajdonosok ellen szóltam. de nekem pl. itt a Szabadság téren sajnos napi szinten van összetűzésem. a múltkor meg a Bajcsyn ájultunk el kishíján a férjemmel. kutya leguggolt,gazdi elfordult, majd mintha mi sem történt volna, sétáltak tovább. mondtam neki, szerencséje h nem közterületfelügyelő vagyok, mert 30 ezer forintja bánná. azt a hülye képet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.