Tízmilliókat vett le a miskolci MSZP a Kós Károly Szakközépiskola számlájáról. Az úniós pályázatból származó pénzt a nyertes cégek visszaosztották a pártnak.

Forrás: demokrata.hu
Feltöltő: jandera9
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr.luigilongo60
@jandera9: Te vagy a fütyesz miskolci magyarhangja?
jandera9
@luigilongo60: nem viszont miskolci vagyok.
Dr.luigilongo60
@jandera9: Ja persze, láttad az iratokat, van hozzáférésed?
Csak arra hivatkozol, amit a szádba ad a fütyeszes propaganda gépezet á la Goebbels.
jandera9
@luigilongo60: Ne sértegess légyszíves!
Én nem szoktam olyasmit leírni, amit a számba adnak, az nem az én stílusom!

Láttam az iratokat, olvastam Káli leveleit, hallottam több hangfelvételt, amelyeket számtalan miskolci újságíró látott, hallott, olvasott.
jandera9
@luigilongo60: Ne sértegess légyszíves!
Én nem szoktam olyasmit leírni, amit a számba adnak, az nem az én stílusom!

Láttam az iratokat, olvastam Káli leveleit, hallottam több hangfelvételt, amelyeket számtalan miskolci újságíró látott, hallott, olvasott.
Csizmás Kond
@jandera9: Te pedig ne idegeskedj, és csak egyszer küld egy beírást.
Dr.luigilongo60
@jandera9: Most már csak az a kérdés,milyen jogon jutottál az iratokhoz és hangfelvételekhez?

Maradjunk annyiban, hogy majd a "független bíróság" elbírálja, addig csak gyanusítás és semmi más.
luciferi
@luigilongo60: a jog ma Mo. -on-ban csak pénz kérdése! Minden mást felejts el!:(((
Csizmás Kond
@luciferi: A pénz pedig a jog kérdése.....
jandera9
Pont olyan jogon jutottam az iratokhoz, mint a többi újságíró.
Lehet itt fennakadni a részleteken, de le vehetnéd a szemellenződ és nem kellene zsigerből minden tényt figyelmen kivül hagynod.
Te véded az mszp-t én meg nem, mindössze ennyi köztünk a különbség, de én tényeket írtam le.
üdv
JA
Dr.luigilongo60
@jandera9: Ha már ilyen jó oknyomozó újságíró vagy, az alábbi dolgokra reagálj légy szíves:
"Négy évvel ezelőtt, amikor az akkori választást követően a Fidesz-KDNP többségbe jutott a közgyűlésben, és átvette az MSZP-től a megyei önkormányzat vezetését, akkor mintegy 500 millió forint volt a pénzügyi hiány. Ezt egy 2006-os Állami Számvevőszéki vizsgálat is alátámasztotta. Most ennek, több, mint huszonegyszerese, 11 milliárd forint a hiány - mondta Kormos Dénes, megjegyezve azt is: az önkormányzat 9 milliárd forint értékben kötvényt is kibocsátott."

Vagy ez nem fontos, csak smarni ügy?

Csizmás Kond
@luigilongo60: Fogalmad sincs a kamatról ?...az a lényege a pénznek.....:)
Dr.luigilongo60
@Csizmás Kond: Valami konkrétumot, ha lehetne.
Csizmás Kond
500 millából lett 11 milliárd.......
gondoltam kamatoztatták.
Dr.luigilongo60
@Csizmás Kond: Az adósságot, felettébb érdekes, inkább ne menj közgaszdának.
luciferi
@jandera9 : 13.24-re: Ezt kinek írtad??? Nekem? Én mem védem az mszp-t.
Másnak? ki védte itt őket? ha magszólítasz valakit, nevezed meg a megnevezezendőt, mert azt nem hiném, hogy itt mindenki mszp-és lenne, aki nem csipázza a törpeharcsát!
Csizmás Kond
@luciferi: Ismersz, én elhiszem, hogy nem vagy MSZP fan, csak azt nem értem, hogy minden azt fikázó beírást miért veszel magadra ?....:)))))
marlin
@luciferi: Már megint??
Az asszonta néni asszonta.....!!
Talán valami bizonyítékot ha lehetne!!
Addig olyan.... rágalmazás kategória ez az egész!!
jandera9
@luigilongo60: Kedves luigilongo,
Kormos Dénes, egy MSZP-s politikus, ő azt állítja, amit te leírtál, hogy 500 millióról 11 milliárdra nőtt 4 év alatt a fideszes többségű megyei önkormányzat hiánya.

Dr. Kriza Ákos, a miskolci Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, pedig azt állítja, hogy Miskolc adóssága 2002-ben, mikor átvették Káliék a kasszát 2 milliárd volt, ma 2010-ben pedig 70 milliárd.Ezek a számok politikusoktól származnak, az biztos, hogy a megyei és a városi önkormányzat is pénzügyi csapdában van, csak a miskolci csapda sokkal nagyobb.

A cikk viszont arról szól, hogy szedték ki a szocik az iskolákból a milliókat.
Nem MSZP-s és fideszes politikusok beszélnek benne, hanem civilek. Erről az ügyről láttam a dokumentumokat, a költségvetésről, pedig mindenki csak annyit tud, hogy gáz van és a különböző pártok , különböző számokat tesznek közé.

üdv
JA
Dr.luigilongo60
@jandera9: Senki nem mondta, hogy ne bűnhődjön , aki megérdemli.
Az nem tűnt fel még soha, hogy a fütyeszes ügyek már rendőrségi nyomozati szakaszban elakadnak? Ha esetleg átcsúsznak is ,az ügyészség nem emel vádat.
Amennyiben ilyen izgalmas az oknyomozás, hát uccu neki repülj rá a fütyeszes ügyekre is, ellenkező esetben a hiteltelenség vádja téged is utolérhet.
Csizmás Kond
@luigilongo60: Na de szerinted ki kellene megállapítsa valaki bűnösségét...mi itt a fórumon ?
Azt nem hiszem, hogy nincs Fideszes bűnöző de azt sem, hogy azért nem kapták el mostanig mert mindig kitörték a nyakát az ügynek.
nyanya001
@luigilongo60: Ráadásul a mai napra mennyi jutott ebből, miért nem 1 hónappal ezelőtt?
Nekem ezért hitetelen az egész! aki bűnös, bűnhődjön! Ha rágalmazott, az is!
jandera9
@luigilongo60: tudtommal a népszabi és a népszava rá veti magát a fideszes ügyekre- és ez így van jól.
Csizmás Kond
@nyanya001: A hiszékeny meg vezekeljen.....:)))
szaboria
@jandera9: Te is olyan újságíró lehetsz mint én de legalább tudjuk ha valakinek címezünk akkor ott a válasz erre és rá kattintasz..A lényeg a dolognak miért most a választások előtt pár nappal jönnek elő a rengeteg gyanúsítgatással. Egyszerű ahol érzik a vesztüket ott mocskolódnak.
jandera9
@szaboria: Szia te hova írsz?

Ez a választások előtt kb 3 héttel robbant ki.
És valóban hamarabb kellett volna több szempontból is. Az tuti, hogy a pedagógusok elveszíthették volna az állásukat, de akkor sem lett volna szabad eddig hallgatni, a kampányfinisig.
Hiszen kampány ide vagy oda, itt mocskos dolgok történtek, milliók tűntek el és, ha most nem jönnek a választások soha ki sem derül?????
költői volt a kérdés, gondolom érzed.
szaboria
@jandera9: Mivel ismerem a fideszesek trükkjeit már1998-óta addig amíg a bíróság nem ítélkezik addig senkinek nincs joga ítélkezni. A hang felvételek a mai világba semmit sem érnek.
jandera9
@szaboria: és az szerinted nem gusztustalan, hogy az oktatásfejlesztésre szánt nyert milliós megbízásokat olyan cégek kapták, ahol a tulajdonosi kör egyértelműen a szocikhoz köthtő és a cégek 80% a pályázat kiírás előtt egy-két héttel alakult és semmilyen referenciájuk sincs?
M30 Média KFT például Szvoboda László tulajdonában van, ő is megbízást kapott, ő egyébként szocialista önkormányzati képviselő.
jandera9
@szaboria: senki sem ítélkezik, de gondolom, abban egyetértesz velem, hogy a sajtónak nem kell hallgatni?
luciferi
@Csizmás Kond: 14:17-re: az inkvi haverod miatt! Az ilyen egykaptafás fajzat!!!
Dr.luigilongo60
@jandera9: Szerinted a Fideszes önkoriknál kik kapják a megbizásokat?

Csak nem ott is a szocik?
Csizmás Kond
@luciferi: Ja szóval ő nevelt rá ,....:))))
jandera9
@luigilongo60: én a miskolci ügyek egy részét látom, ott a szocik.
jandera9
Ezt is én töltöttem fel, de előbb utóbb kivégez az a két fórumozó :):):):)
jandera9
@Csizmás Kond: Te tartod bennem a lelket!
inkvi
Sajnálom a Kocsis Pistát! Nem kellett volna azért a 300 %-os (pótlékalapra vetített) piti pénzért megpályázni az igazgatói címet! Most jól belerángatták a becstelenségükkel a sűrűbe!
sasi1115
@Csizmás Kond: Pedig elhiheted. Korábban volt egy nyomdával kapcsolatos fideszes okosság by Kövér és haverjai. Pár száz millió ÁFÁ-t nem fizettek be meg ilyen csacskaságok. Lezárták az ügyet mert valami csajszinál volt vége a szálnak és nem találták. Az igazsághoz hozzátartozik hogy a keresztény antidrogos esztergomi polgármesternek volt a valamilyen tanácsadója, tehát elérhető volt. Bocs hogy konkrét neveket nem tudok, de ez az ügy is az Ezüsthajó projekt része volt. A Papcsák story viszont konkrét: az állam nem károsodott, az meg hogy ügyvéd létére közokiratot hamisított az smafu. Az ügyészség (polt) mindent okénak tartott. HAHAHAHA! Téged meg meghurcolnak ha hamis bkv bérletet veszel féláron! Amúgy meg mindegyik összelopja magát, vörös narancs egykutya.
A 14.17-es kommentedre meg csak annyit, hogy a független (nem fideszes) kommentelők és a jobbik szimpatizáns kommentelők is addig jutnak csak el, hogy az mszp-t fikázzák, nem pedig a másik véleménykülönbségére reflektálnak. Mindegyik párt ganéj, de ha volt rossz döntés, biztos volt jó döntés is. Az Mszp halott, de nem mindegyik mszp-s féreg, ebben biztos vagyok.
Hajrá! Ne hagyjátok hogy kimossák az agyatokat és járjatok nyitott szemmel. Nemcsak a Fidesz!
inkvi
@Csizmás Kond: Gyönyörű a villa! Megérdemli! Ebben nem fájdalmas a HÖ sem!
inkvi
Mokrai 5-kor megy a TÜZÉP-re anyag-beszerezni! Éjjel-nappali szolgáltatás van!
Aki dolgozik, ennyit keres! Ez így igaz! Minden dolgos ember palotákban él! Ez egy élhető ország!
Csizmás Kond
@sasi1115: Csak azért nem hiszek az ilyenben, mert ugye te is tudod, hogy csak a tavasztól van Fidesz kormány, és addig a szocik miért nem tették hűvösre az ellenfél vagy zék lopósait ?
....szerintem azért. mert akkor magukat is be kellett volna zárják. Közösen loptak de a szoci felügyelete alatt. Most amikor megfordult a játékszabály akkor már késő bánkódni.
Szerintem ez egy tanulságos dolog.
Csizmás Kond
@inkvi: Amint a néni mondta ízléstelen...
sasi1115
@Csizmás Kond: Azért mert részben töketlenek és a nyomozás elrendelése az ügyészség kezében van. Mi a tanulság ebben szerinted? Az ügyészség Fidesz kézben van (amúgy függetlenek, ugye te is tudod, mint a snitt pali meg a sarlós volt régen mikor a népeket ezzel hülyítették,aztán már vállalták hovatartozásukat), a bíróság meg inkább vörösben játszik még egyenlőre. A nyomozásokat az ügyészség intézte, elrendelte vagy visszaküldte az ügyet. Mint ahogy a Molnár esetében Újbudán. Eddig szart se csináltak és most az önkielégítő választások előtt meghallgatták. Hír, van miről beszélni. Ez minimum gusztustalan.
A tanulság pedig az, hogy a bíróságot is zsebre kell rakni, a jobbikot is meg kell venni.
luciferi
@sasi1115: igen! A Jobbikot most veszik! Köbüki, tégy valamit!
Külünben a sekélyesség elseper..........
Csizmás Kond
@sasi1115: Ha 8 év alatt nem tudták az igazukat kivívni most ne sírjanak. Sem Schmitt sem Tarlós sem Orbán nem az utolsó félévben vedlett át, ismerték, tudták kik. A Molnár ügy sem az idén pattant ki. Az hogy most politikai tőkét kovácsolnak belőle az az ők bajuk.
...és ne feledd csak a gyáva embert lehet megvenni.
gabrella
@Csizmás Kond: Én ugy látom a Jobbikosok nem gyávák csak annyira elegük van a szoci vezetésből. Igazad van és reálisan látod a dolgokat.
Szegény JA-t is hogy támadják az igazság tálalása miatt.
sasi1115
@Csizmás Kond: Nem ez azoknak is a baja, akik ezen nem látnak át.
Remélem 4 év múlva is meglesz ez az oldal, bár addigra szerintem az ilyen jellegű csevejeket is betiltják. Akkor már 4 évről beszélhetsz a 8 évet elefelejtheted.
Ja és akkor a jobbikos visszalépés a fidesz javára gyávaság.
Csizmás Kond
@gabrella: Azt nem mondtam, hogy gyávák lennének, inkább naivak. Hess-el nem lehet madarat fogni, márpedig a gárdás, a lágeres, meg mittudommilyen kijelentésekkel csak azt érik el, hogy komolytalannak veszik.
Csizmás Kond
@sasi1115: Szerintem nagyon előrementél.....messze van a messze.
A gyávaságot másra értettem, nem a visszalépésre.
gabrella
@Csizmás Kond: Értem, csak elegük van a szocikból.
sasi1115
@Csizmás Kond: A visszalépés messze van a majdafolyosónmegbeszéljük és a gyújtsukfel mentalitástól. Szerintem ezt a híveiknek is érezni kéne. Remélem hogy jövő évben is mennek az utcára, mert lehet hogy én is megyek.
Ja és nem csak a gyáva embert lehet megvenni, hanem a gerinctelent is. És sajnos azt is, aki nagyon rá van szorulva (a kommentekben szereplő féreg politikusok nem ez a kategória!)
Csizmás Kond
@sasi1115: Az utca nem megoldás....és ezt a "nagyon rá van szorulva" kifejezést sem tartom helyesnek, mert ugyan tényleg az ember az életéért majdnem mindenre képes, de a politika nem az élet.
luciferi
@Csizmás Kond: "Az utca nem megoldás...."
akkor vajh a fidesz miért élt vele számtalan alkalommal???
Csizmás Kond
@luciferi: S ezt miért kellene én tudjam ?
sasi1115
@Csizmás Kond: Arról beszélek aki 60-70 ezret keres és a féreg vállalkozó 4 óra minimálba jelenti be. Az a nagyon rászoruló. Annak nem utópiák, meg magyarság kell hanem élettér hogy boldoguljon és legyen mit ennie. Megveszi a munkaadó az ember becsületét, konkrétan adót csalat vele. A megvehetőségről és az elvekről való lemondásról van szó. A politika valóban nem az élet, de én is ezt írtam a zárójeles részben. Az utca lesz a megoldás!
luciferi
@Csizmás Kond: mert Te utaltál rá ....mégeccer kédém: ha nem megoldás, vajjh miért csinálták számtalanszor? Neked tudni kéne, ha utalol rá..........
sasi1115
@luciferi: loreál, mert ők megérdemlik és nekik szabad
Csizmás Kond
@sasi1115: Tudod te is igaz , hogy alkalom szüli a tolvajt.
Az a nagyon féreg vállalkozó csak akkor tud valakit éhbérért dolgoztatni, ha a törvény hagyja.
Ne gondold, hogy az aki milliókra termel és csak néhány bejelentett dolgozója van azt elhiszik ingyen. Az ilyeneknek kell véget vetni, csak előbb meg kell érteni néhány sokszor elmondott szöveget.
luciferi
@Csizmás Kond: "Az a nagyon féreg vállalkozó csak akkor tud valakit éhbérért dolgoztatni, ha a törvény hagyja."
Ez így nem igaz!
1) a törvényt mindig ki lehet játszani! (kiskapuk-jó könyvelő)
2) akinek nincs más választása, bizony elmegy éhbérért is...... ne tudd meg.
sasi1115
@Csizmás Kond: Te miről beszélsz? Volt hozzá szerencsém nekem ne! Lehetne adót elkerülni elfogadhatóan, csak akkor a munkavállalóval beszéljék meg mennyit kap a dolgozó, ne azt mondják ha nem tetszik mehetsz. Osztozzanak azon amit a vállalkozás megspórol. Konkrét példa, ha kell a cég nevét is megadom! Minimálbér azt ad max. százat, amennyit te veszítesz annak minimum a dupláját nyeri, nehogymá jól járjál te is. Aztán hónap végén veszi a számlát a haverjától. Játssza a nagy fideszest, magyar nemzet a váróban, zászló a házon. Amikor meg poénból bepróbáltam hogy mennék tüntetni azt mondja hogy csak munkaidő után. Nagy magyar, mindjárt hányok. Az ilyet ne védjed, mert nálam nem jön be. Ha csak két forintot kéne fizetnie, megkeresné a módját hogy lefelezze.
Csizmás Kond
@luciferi: Te tényleg nem olvasol.....ugorj vissza néhány beírást mégeccer !
Csizmás Kond
@luciferi: 1) A törvényt csak akkor lehet kijátszani, ha hagyják, a kiskapukat is azért építik bele, hogy legyen kiút.
2) Akinek nincs választása az azért van mert ott az 1 pont....és tudom mi az.
Csizmás Kond
@sasi1115: Fiatalabb vagy. Valamikor minden munkavállalónak megvolt a maga szakképesítése utáni meghatározott járadéka, az alatt nem alkalmazhatta senki. Ma ezt kell visszahozni.
A ál-számlázást is meg lehet állítani korrekt törvényekkel meg odafigyeléssel csak akarni kell.
Nem védtek senkit , valamit félreértesz...álmos lehetsz.
sasi1115
@Csizmás Kond: Nem vagyok álmos, csak mint említettem nyitott szemmel járok. 34 éves vagyok úgyhogy tudom miről beszélek. De te nem mindig..
luciferi
@Csizmás Kond: ma is érvényben van a képzettség után járó bér kalkuláció!
Csizmás Kond
@sasi1115: Nem elég a nyitott szem, látni is kell.
Voltak régen olyan törvények, hogy nemhogy lopni vagy csalni nem mertek de még az úton elejtett pénzt sem merték felvenni, mert azt is lopásnak vették.
Ahol a macska éber ott az egerek nem cincognak az asztalon.
Részemről itt a vége.
sasi1115
@Csizmás Kond: régen-régen! Most láss. Nemcsak a Fidesz! részemről meg itt a vége.
inkvi
El nem végzett munkát fizetni, előre fizetni (nem előleget) ez napi gyakorlat!
Hány képviselői és egyéb fizetés is ebbe a kategóriába tartozik? Bár ez nem számla alapján működik; talán bérjegyzékkel.
Csizmás Kond
@inkvi: Újra kell értékelni a munkavállalók megítélését.
inkvi
@Csizmás Kond: Az MSZP ebben az esetben a munkavállaló (Kocsis István igazgató) elítélésére törekszik Miskolcon!
Csizmás Kond
@inkvi: a suszter is munkavállaló.....
az igazgató inkább munkáltató.
csutak
Cégviszony függvénye az igazgató beosztása!
inkvi
@Csizmás Kond: Is-is! A "fenntartó" munkavállalója; az "intézmény" élén munkáltató!

@csutak: Miután ez iskola, sőt TISZK: egyértelmű a cégviszony. Viszont fájdalmas a fenntartói összefonódás. "Aki nem lép egyszerre; nem kap rétest estére!" Kocsis István vagy a mennybe megy vagy a pokolba; pedig hiszem, hogy becsületesen akarta az ügyet képviselni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.