A kormány a Kenedi-bizottság megszüntetésével elveszi a lehetőséget a jövő generációk elől, hogy megismerjék a kommunista diktatúra működését és az egykori állambiztonság szerepét a rendszerváltásban - véli az LMP. Az ellenzéki párt - Független Hírügynökséghez eljuttatott - közleménye szerint úgy tűnik, hogy a "Fidesz falaz az egykori állambiztonsági szerveknek, és nem kíván szembenézni a múlttal".

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csutak
@benhur: Én hiszem, hogy elvből is volt aki jelentett!
Lásd a munkásőröket, akik öntudatos munkás emberek voltak és tudták, hogy a tőkés restaurációs kísérlet - magyarul : Ellenforradalom! - bármikor megismétlődhet.
Nagyon sokukat ismertem, mert egy helyen melóztam velük. Ők is szerették családjukat, hazájukat és féltették a szabadságot!
Lám, bár a hatalom visszaélt az ő jóhiszeműségükkel, mégis a tőkés rendszer győzött.
Amiről kevesen tudnak, az a Potsdami szerződés titkosított záradéka. Az alapján nem lehetett példul Francia földön kommunista párt hatalmon!
És az, hogy nálunk Sztálin teljhatalmat kapott! Ez volt az oka, amiért az ellenforradalmat magára hagyta a nyugat.
De a lényeg az, hogy tisztességes -az eszmében hívő emberek- önként tiszta meggyőződésből jelentettek.
Persze ez nem zárja ki a törtetőket.
keresztapa
@csutak: Elismerésem a tökéletes összefoglalásért.
kiscserkész
@csutak: Van igazság az általad leírtakba, de én a tapasztalatomra tudok csak támaszkodni. Az abból áll hogy többször bekóstoltak nálam is, volt mikkor egyenesen, és volt mikkor a már beszerveztek útján. Mind egyszer a hazafiassággal próbálkoztak, máskor az ebből adódó haszonnal. A válaszom minden esetben elutasító volt. Engem apám gerincesnek csinált és én ezt nem is adtam fel a mai napig. Nem tudnák olyan ember szemében nézni akit beárultam, vagy ami még borzasztóbb, hamis dolgokat állítsak róla hogy favorit lehessek valaki előtt. Az utcánkba van egy ilyen spicli család nagyon megkeserítette az életünket sokszor. Én csak annyit kivánok az ilyennek minél elöbb rohadjon ki a cipőjéből.
Csizmás Kond
@benhur: Bandája a cigány zenésznek, van én népzenész voltam.
Dr. Akula
@Csizmás Kond: vessző a van után!
De a cikkre: a komcsik miért ne falaznának a komcsiknak?
A legszebb, hogy itt nem is volt kommunizmus!
Tehát itt csak arról lehet szó, hogy egy valamit elképzelők, (akik közül sokan ezt csak saját érdekeik, és érvényesülésük miatt tették sajátjukká, ahogy napjainkban is ) akár csak napjainkban is, lazán jelentgetnek az elvtársaknak. Ha jól olvastam , itt a neten, vannak bejelentő helyeik! Csak tessék, csak tessék elvtársak! szabad a pálya,
nyomjátok fel ember társaitokat, akik nem értenek egyet veletek! bővüljön az szovjetes Kubatov lista! Fasza gyerekek vagytok!!!
csutak
@benhur: Semmi gond, másképpen látjuk a világot és ez így van jól!
Aki olyan pozícióban volt, azt előbb utóbb bevitték a kiserdőbe.
Aztán vagy egyenes gerinccel jött ki, de beosztás nélkül, vagy gerinc nélkül de beosztásban.
Lásd: Antall József.

@keresztapa: Köszönöm!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.