Alighanem a prügyi Rontó Rikárdó Brájen az év első újszülöttje megyénkben.

Forrás: boon.hu
Feltöltő: 5hazi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csikknorisz
@farkas: Mifele rasszizmus? Utalt itt valaki szarmazasra, etnikumra? :)
Zsoel
@csutak: Nagyon dicséretes dolog részedről. De ahogy mondtad is: egy fecske nem csinál nyarat. Mindenki mellé nem állhatsz oda egyenként, hogy elmagyarázd neki a civilizált élet alapvető ismereteit. Szerintem is a gyerekeiknél kéne őket megfogni, mégpedig valahogy úgy, hogy ellenérdekeltté tegyük őket a szaporodással. Például: egy gyerek alapellátási családi pótléka legyen mondjuk 20.000 Ft/hó. Ezt pedig meg lehetne fejelni különféle bónuszokkal, mondjuk: rendszeres iskolalátogatás, igazolatlan órák nélkül = +10.000 Ft/hó, gyerek tanulmányi átlaga 3,0 fölött = +10.000 Ft/hó, szülői rendőrségi ügyek elmaradása = +15.000 Ft/hó, és így tovább. Tehát egy gyerekkel, ha mind ő, mind szülei emberközeli életet élnek, össze lehetne szedni havi akár 50-60 ezer forintot is. ELLENBEN: ha még egy gyereket vállalnának, minden összeg feleződne! Tehát az alappótlék 10.000 havonta, iskolalátogatás 5000, magyarán kétszer annyi gyerekre feleannyi pénz jutna. Hamar leállnának a mennyiségi gyerekgyártással, elhiszed? Oké, hogy ez nem kis összeg lenne, de meggyőződésem, hogy ugyanazt a pénzt így is kifizetjük nekik (= kidobjuk az ablakon), látszata meg nincsen, mert csak egyre dagasztják a civilizálatlan, tanulatlan, műveletlen, munkaképtelen embertömeget, most, amikor hovatovább a diplomásoknak sincsen munkájuk. Megfelelő ösztönző programokkal viszont ezeket a gyerekeket becsületes szakmákhoz is lehetne juttatni, amelyekből ma hiány van.
Csizmás Kond
Amíg nem voltak divatban ezek a cigánypártoló politikai kormányok és irányzatok, amíg mindenki a saját keresetéből kellett megéljen addig nem voltak ilyen bajok. Most is azt kell visszaállítani és magától megoldódik minden.
csutak
[email protected]
helyen tettem fel komoly kérdéseket. Várom a választ!
Ez az ország az én hazám is, tehát érdemi választ kértem mit akarnak ezzel a kérdéssel kezdeni!
Ha pozitív a visszajelzés akkor megtehetjük mi átlagpolgárok azt, amit ők nem, azaz kommunikálunk, ismertetjük a lényegét!
farkas
@csikknorisz: "A két purdén kívül, persze, Rontó úrral egyetemben."
Zsoel
@farkas: Ha van ellenérved, mely szerint a következő tények:

- 20 évesen még nem rendelkezni általános iskolai végzettséggel
- 17 évesen (fehér ember gyereke ilyenkor gimi/szakközép harmadikos, esetleg éppen befejezi a szakmunkásiskolát) gyereket szülni, 20 évesen (fehér ember gyereke ilyenkor másod-/harmadéves a főiskolán-egyetemen, esetleg gőzerővel próbál elhelyezkedni valahol, jó esetben évek óta dolgozik) ezt megismételni
- a Rontó név
- egy 2500 fős településen tök véletlenül kifogni egy másik Rontót, aki nem a közvetlen rokonságból származik (vagyis nem a cigányokra annyira jellemző rokonházasság esete áll fenn)

nem cigány származásra (ezzel semmi bajom), vagyis inkább cigány életvitelre (ezzel már annál inkább van) vallanak, kíváncsian várom.

Azonkívül arra is kíváncsian várom az érvedet, hogy puszta tények megállapítása miért rasszizmus? Tudod mit? Tételezzük föl, hogy Rontóék nem cigányok, hanem vegytiszta magyarok, akiknek ősei Árpád apánkkal együtt jöttek a Kárpát-medencébe. Fentebb megfogalmazott ellenérzéseim ebben az esetben is fennállnak velük szemben! Akkor hol van itt a rasszizmus?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.