Magyarországon a büntetés-végrehajtás során inkább az őrzési funkció, az elítélt kirekesztése a fő szempont. Ugyanakkor, már csak a pénzügyi források hiánya miatt is, kevesebb figyelmet fordítanak arra, hogyan vezessék vissza a börtönlakót a társadalomba. Túlzsúfoltak a börtönök, nincs elég nevelő, okatató és pszichológus - minderről Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa beszélt a hvg.hu-nak.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
Bökhetik a társadalomba való visszavezetést, ha nagyrészt olyanok kerülnek a börtönbe, akik soha nem is voltak részesei! Mit lehet kezdeni háromosztályos, pozitív életpéldát sosem látott emberszabásúakkal? Ahhoz is hülye, hogy megértse, mit magyaráznak neki.
KöBüKi
@Zsoel:Le kell őket selejtezni és kész.!
Zsoel
@KöBüKi: Ezt ne nekem mondd, nem rajtam múlik (sajnos).
gergely
Ez nem annyira pénzkérdés,mert az egyszemélyes cellákat csak egyszer kell megépíteni.A másik,hogy a keményfiúkat nem a sikkasztókkal kell összezárni,hanem egymással.Képzeljétek el,hogy a 120 kilós O.Sándor megkívánja a szintén 120 kilós K. Jenőt.:)) Az ilyenek öljék egymást,akikért nem kár és egy súlycsoportban vannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.