Nyilvántartást kell vezetni a Magyarországon tartózkodó külföldi fegyveres erők tagjairól és az itt létesített nemzetközi katonai parancsnokságok állományáról - egyebek mellett erről szól a kormány egyik új törvényjavaslata. Az indoklás szerint az új törvényre a NATO Magyarországon felállított kiválósági központjával kapcsolatos szabályozás, illetve egyéb szabályozási hiányosságok miatt van szükség.

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
Ez nem valami helyes döntés. Külföldi katona ne járhasson fegyverrel egy olyan országba, ahol békés szándékkal tartózkodik. Az országot csak dobbantóként használják, tehát a fegyverét szállítsák direkt a célhelyre és ne a pihenő vagy állomásozó helyére. A védelmét pedig szervezze meg az illető ország ahol tartózkodnak.
dr. prédikátor
Ne használhassák a fegyvereiket!Ki dönti el hogy jogosan használta ?A külföldi katona nem ismeri a magyar szokást, a magyar ember mentalitását!Sőt, ne is viselhessen fegyvert!Semmi szükség arra hogy egy félreértett mozdulat miatt lövöldözni kezdjenek!Egyébként is ,tartsák a fegyvert zárt helyen amig itt vannak/De minek/.
Feraj49
@benhur: Az országhatár akkor is ki volt jelöve.Tehát ha Csehország bármely területére lépünk át fegyverrel fenyegetve Őket,az bizony megszállás,függetlenül attól,hogy valamikor Magyarország területe volt-e vagy sem.Legalább is szerintem.Ettől lehet még más véleményed az enyémtől.
Jóságos Feri
Javasolnám az In-Kal nevü förmedvény-intézmény azonnali lefegyverzését!
Feraj49
@prédikátor: Egyetértek veled. Mo.-on nagyon nehéz magyar embernek önvédelmi fegyverengedélyhez jutni.Én sem mehetnék -csak külön engedéllyel- önvédelmi pisztollyal külföldre,már a VÁM-nál kitaposnák a belem. Itt nem bántja őket senki,szükségtelen ,hogy fegyverrel villogjanak.A katonai rendészeknek sem kell. Kérjék a magyar rendőrség segítségét,vagy járőrözzenek a mi rendőrségünkkel.Nem csak a félreértett helyzetekre gondolok,hanem a részeg katonákra.
Kérdésem,most mi a különbség testvéri orosz hadsereg,testvéri amerikai ?Most másképp hívjuk?Tagország voltunk akkor is!
Sííva
@Feraj49: Tökéletesen egyetértek veled! Lásd Egyiptom! Kicsit bevannak sz@rva a gazdagok! Talán nem kellett volna ellehetetleníteni ennyire a falvakat! A növénytermesztést és az állattenyésztést nullára futtatni! Kisemmizték az országot, és jórésze még azoknak mindíg a vérünket szívja parlamentben, és a támogatják a megélhetési gyerekgyártást, nem fékezik a bűnözési hullámot. Van mitől félniük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.