"Szigorú megfigyelés alatt tartják a holnapi megemlékezésre készülőket. A hatóságoknak mára meglehetősen pontos képük van arról, kik és hányan tervezik, hogy részt vesznek Budapesten az úgynevezett Becsület napján - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint szigorú megfigyelés alatt tartja a polgári elhárítás azokat, akik a magyar és a német katonák 1945-ös budavári kitörésére emlékeznének meg. "

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: dragonita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dragonita
blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=43195&n=dragonita&blog_cim=1945. február 11.
Német részről három időpontra is tervet készítettek (1944. december 24-december 26, 1945. január 1. és január 3.). Hitler, mint a német véderő főparancsnoka ezeket nem engedélyezte, s végül február 11-ére dolgoztak ki egy megkésett, a korábbi lehetőségekhez képest kétes értékű tervet. A terv kidolgozásakor a korábbi terveken kívül figyelembe vették azokat az útvonalakat is, amelyeken keresztül a német sorok mögé szivárgó szovjet katonák saját vonalaikhoz tértek vissza.
(Blog forrásom: Wikipédia)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.