Ha kell, a minisztérium jogi úton ki fogja kényszeríteni a rezidensek elmaradt bérének kifizetését, szükség van az orvosok kötelező kamarai tagságára, rendet kell vágni a fővárosi kórházak áttekinthetetlen tulajdoni szerkezetében, a háziorvosok visszakapják az első Orbán-kormány alatt bevezetett eszköztámogatást – többek között ezeket a témákat érintette a hvg.hu-nak adott interjúban Szócska Miklós, egészségügyért felelős államtitkár.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
A tárca egyet tehet: ők is kilvándorolnak!
marlin
@silber13: Vagy megadják (végre) a 12 éve "beigért" 400%-ot, meg a terepjárókat!!

Az Országgyűlés jegyzőkönyvéből!! (Egy Gógl Árpádhoz intézett kérdés!!)
"DR. VOJNIK MÁRIA (MSZP): Köszönöm. Tisztelt Miniszter Úr! Alig két hete ön még közel 13 százalékos béremelést ígért az egészségügyi ágazatban dolgozóknak. A nagy nehézségek árán előkerült kormánypárti képviselői indítványt azonban a kormány nem támogatta, és a fideszes képviselők a szavazás előtt visszavonták. Az egészségügyi dolgozókat - újabb kormánypárti indítványra - az 1998. évi bértábla 5 százalékos emelésével akarják "megjutalmazni".
Rövid út vezetett, miniszter úr, a 400 százalékos béremelés ígéretétől idáig! Ez nem a dolgozók munkájának az elismerése, hanem arcul csapása annak a mintegy százezer közalkalmazottnak, akiknek az ön ígéretével van tele a bukszájuk. Aki teheti, elhagyja a pályát; a maradók, akik munkájukkal és járulékaikkal fenntartják az ellátást, nem ezt érdemlik. Az ígéretek már nem elegek, miniszter úr!"
marlin
És 2010-ben falusi középcsatár is "majdnem" megígérte !!
NOL. 2010.február 11.-én

"A mostani fizetésük kétszereséért itthon maradnának az orvosok - nyilatkozta a TV2-nek, saját felmérésükre hivatkozva, a Rezidens Szövetség elnöke Papp Magor. Ez a gyakorlatban nettó 200 ezer, a szakorvosoknak 400 forintot jelentene. ( Most az orvosok átlagfizetése 165 ezer forint.)

Orbán Viktor, tegnap a Tényeknek azt nyilatkozta, fel kell emelni az orvosok és az ápolók fizetését. A Fidesz elvben el is fogadja a fizetések duplázását, de csak több év alatt s leginkább a ciklus végére tartja megvalósíthatónak.

A szocialisták miniszterelnök jelöltje Mesterházy Attila azt mondta a Tényeknek, hogy ugyan Orbán Viktor már sokszor ígérgetett, de a Medgyessy-kormány volt az, amelyik 50 százalékkal meg is emelte az egészségügyben dolgozók fizetését."
lópicigáspár
Ígérni még a szegény is tud! Márpedig ezek nem szegények, max. lelkileg!:-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.