Mesterien kezeli a fegyvereket az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete. Eleni Tsakopoulos Kounalakis a dóci lőtéren kápráztatta el a Magyar Honvédség Műveleti Tanácsadó és Összekötő Csoport (OMLT) Afganisztánban készülő 6. váltásának a tagjait. Minden kézi lőfegyvert kipróbált, a célok többségét első lövésére ledöntötte. Az amerikai és magyar katonák „nyíltszíni” tapssal ismerték el a diplomata nem mindennapi teljesítményét. A honvedelem.hu megtudta: a nagykövet asszony kezében nem most volt először fegyver, otthon szenvedélyesen vadászik.

Forrás: honvedelem.hu
Feltöltő: dragonita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dragonita
honvedelem.hu/cikk/25311/katonai-ismeretek-birtokaban
Katonai ismeretek birtokában
A Magyar Honvédség állományába az elmúlt hónapokban több olyan tiszthelyettes került be a polgári életből, akik rendelkeznek a honvédség számára szükséges tudással, ám nincsenek meg az alapvető katonai ismereteik. Az MH Központi Kiképző Bázis (MH KKB) alaprendeltetésének egyik eleme a nem katonai oktatási intézményben végzett tiszthelyettesek tanfolyamrendszerű felkészítése. A legutóbbi ilyen kurzus a közelmúltban fejeződött be Szentendrén.

honvedelem.hu/cikk/25317/muhi:-felkeszuletlenul-a-tulero-ellen
Muhi: felkészületlenül a túlerő ellen
770 éve, 1241. április 11-én a muhi csatában az országot elözönlő mongol hadak megsemmisítő vereséget mértek a magyar seregre. A csaknem egy évig tartó mongol megszállás, a tatárjárás az ország lakosságát szó szerint megtizedelte, területét pusztasággá változtatta. A magyar királyi trónon 1235 óta ült IV. Béla, aki a főurakkal szemben megkísérelte a gyengülő királyi hatalom erősítését. Leszámolt apja, II. András híveivel, törvényt hozatott az eladományozott királyi birtokok visszavételéről, lépései azonban jelentős elégedetlenséget váltottak ki.

honvedelem.hu/cikk/25326/koronaor-jeloltek-–-loveszeten
Koronaőr-jelöltek – lövészeten
A Magyar Honvédség Támogató Dandárának lőterén, Püspökszilágyon április 11-én hajtották végre szakalapozó lövészetüket a Honvéd Koronaőrség leendő tagjai. A katonák a majdani szolgálatuk nélkülözhetetlen eszközeivel, a PA–63-as pisztolyokkal, illetve KGP–9-es géppisztolyokkal tüzeltek álló, illetve fekvő testhelyzetből.

honvedelem.hu/cikk/25322/magyar-kolteszet-napja-a-stefanian-
Magyar költészet napja a Stefánián
Nem akármilyen élményben volt részük azoknak, akik április 11-én ebédidőben betértek a Honvéd Kulturális Központ éttermébe. A magyar költészet napja alkalmából az ebéd mellé legkedvesebb verseiket „szolgálták fel” neves színművészek és a színitanodák diákjai. A házigazda Körtvélyessy Zsolt, Jászai Mari-díjas színművész, a „Lehet egy csillaggal több?!” című tehetségkutató verseny zsűrielnöke volt. Közreműködött Szabó Sándor tárogatóművész és Hegedűs Valér zongoraművész, konferált: Egerszegi Judit színművész.

honvedelem.hu/cikk/25323/„kozos-celokert,-kozosen-kuzdunk”-
„Közös célokért, közösen küzdünk”
Közös bérmegállapodást írtak alá április 11-én, hétfőn a Honvédelmi Minisztérium és a Reprezentatív Érdekvédelmi Szervezetek képviselői a tárca Balaton utcai épületének Manfred Wörner termében. A minisztérium részéről a megállapodást Hende Csaba honvédelmi miniszter látta el kézjegyével.

honvedelem.hu/cikk/25324/egyuttmukodesi-megallapodas-a-hm-mel-
Együttműködési megállapodás a HM-mel
Együttműködési keret-megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium a HM Zrínyi Médiával. Az erről szóló dokumentumot április 11-én dr. Szarka Gábor kabinetfőnök és dr. Gubcsi Lajos ügyvezető írta alá.

honvedelem.hu/cikk/25316/dr-futo-barnabas-megtette-a-feljelenteseket
Dr. Futó Barnabás megtette a feljelentéseket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.