Az egészségügyi határ­érték többszörösét tartalmazó méreg­anyaggal, mikotoxinnal szennyezett lisztet vásárolt az egyik fővárosi Spar üzletben a Figyelő. A fogyasztó­védők szerint az illetékesek agyonhallgatják az élelmiszer­ekben jelen lévő toxinok egészségügyi kockázatát. Riasztást adott ki márciusban az Európai Unió élelmiszer-biztonsági információs rendszere, az RASFF, méghozzá a német szakhatóság bejelentésére. Egy ottani forgalmazónál a magyar Eredeti Ziegler Ostya Gyártó Kft. sajtos tallérjában találtak az egészségügyi határértéket meghaladó, a fuzárium gomba termelte méreganyagot, DON toxint (deoxynivalenol)

Forrás: fn.hu
Feltöltő: barew7
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Lipót pékség pedig igen erősen terjeszkedik az országban. Az árai meg mérhetetlenül drága. Van olyan kenyere ami 750,.ft/kg.
nyanya001
@szaboria1: Ráadásul magyar pékség!
Mert azt mondják ne vásárolj a multinál mert
ki tudja mit etetnek meg veled.
szaboria1
A tulajdonos Lipót polgármestere neki miből futja ennyi üzlet megnyitásához ha csak12 dolgozója van.A tv.-be nyilatkozta 12 milliót utal át a tartozási alapba miden dolgozója után 1 milliót.
2 termékében kimutatták a toxint. Ha úgy igaz, hogy a lisztben van akkor vajon még hány termékében lehet.Tuti, hogy nem az összes terméke lett be vizsgálva csak szúrópróba szerűen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.