A kormánynak stratégiai szövetségesei az egyházak - mondta Szászfalvi László, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton Pápán, a dunántúli polgármesterek első találkozóján.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
barnan
"A Bárka

A Bárka a megmenekülés, a gondoskodás és a fennmaradás szimbóluma.
A Bárka olyan közösség, amely a legszegényebbek, a legkitaszítottabbak,
az értelmi és halmozottan sérült emberek szolgálatában áll, akik segítőkkel együtt élnek. A magyarországi Bárka Közösség 1991-ben alakult, Dunaharasztiban.

Ma egy otthon, a Forrás ház, és egy bejáró sérült embereket is fogadó Bárka Műhely alkotja a Közösséget. A lakóház olyan lakókat fogad be, akik állami intézetben nevelkedtek és nem érezték a családi fészek melegét. A Bárka tanúságot tesz arról, hogy a közösségben, a társadalomban a sérültek és az egészségesek kiegészítik egymást, közös életük érték és áldás. „Szeretlek, így veled vagyok!”- Ez a Bárka alapvető hivatása. Mert ha a sérült ember magányos, akkor fájdalma sokkal nagyobb. „Azért vagyok egyedül, mert semmirevaló vagyok, senkinek nincs rám szüksége.” Az elszigetelődés bűntudatot szül. Ha tehát ott vagyunk valaki mellett, akkor enyhítjük a magány és a bűntudat fájdalmát. A Bárkában hivatásunk az, hogy méltó emberi kapcsolatokat hozzunk létre, és az együttérzés emberei legyünk. „Az Ige testté lett”, közöttünk lakik és valami egészen újra hív bennünket.

Jézus szavai állnak a Bárka alapkövén:
„Amikor lakomát rendeztek, ne hívjátok meg a barátaitokat és családotokat,
hanem a szegényeket, a vakokat, a bénákat” (Lukács evangéliuma 14, 12-13.)

Együtt étkezünk a szegényekkel, a sérültekkel, mert együtt étkezni valakivel annyit jelent, mint jó barátjává lenni, szövetségre lépni vele.

A Bárka Közösségre egy nagyon fontos üzenet van bízva:
• MINDEN EMBER FONTOS,
• MINDEN EMBER TEHETSÉGES,
• MINDEN EMBER ÉRTÉK.

A sérültek teremtik meg a világmindenség egyensúlyát egy olyan világban, ahol az embernek gyorsnak, hatékonynak kell lennie. Az egyensúlyt a gyengék állítják vissza."
Dr. Akula
@gyík59: éppen hogy nem! Hiszen nem azon az úton jár, amit @barnan leírt! Még köszönő viszonyban sincs ezekkel az elvekkel!! Pont az ellenkezőjét gyakorolja. Beteg a lelke.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.