Az eladás oka egyrészt az lehetett, hogy az olajpiaci hangulat nagyjából tetőzött, a finomításban pedig az oroszok kicsit pesszimistábbak. A Szurgut nagyjából, 1,4 milliárd euróért vette a Mol pakettet és 1,9 milliárdon adott túl rajta, ez azért pénzügyileg nem volt egy rossz befektetés a részükről – mondta Kuti Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője a Reggeli Gyorsban. A piac még nem tudott reagálni a Mol pakett visszavásárlására, de a varsói börzén tegnap már volt egy kezdeti megugrás: 5-6 %-os pluszban zártak a Mol papírok. Nehéz egyértelműen meghatározni, hogy a tegnapi bejelentés milyen hatással lesz a Mol papírok részvényárfolyamára, de valamivel több a plusz a történetben, mint a negatív – mondta Kuti Ákos. Egyes értesülések arról szóltak, hogy a Szurgut jóval a piaci ár felett válik meg a részvényektől illetve további csomagot vásárolna, ezért a befektetők fantáziája meglódult, és (ezért akár ok nélkül) is megugrott a Mol papírok árfolyama. Miután a Szurgut kiszállt a történetből, a magyar állam részéről nem számítanak hasonló lépésekre, egyes szereplőket ez kiábrándíthat - mondta Kuti Ákos. Arra vonatkozóan, hogy az eladás-vétel hátterében még mi állhat, csak találgatások vannak.

Forrás: klubradio.hu
Feltöltő: northern
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Magyarország meg 500 millió eurót bukott. Grat. vezír, "így kell csinyányijee"
nyanya001
@Felipe: az oroszok nem hülyék mint azt sokan hiszik!
Január
Ez egy jó befektetés volt a Surgut részéről, ugyanezt csinálták nálunk is, a kapitalizmusunk hajnalán "ügyes" üzletemberek összevásároltak egy csomó ingatlant, -mire az önkormányzatok észbekaptak, hogy bizony nekik arra szükségük lenne - , többszörös áron vásárolhatták vissza......

A vezetőink is kiárúsították az országot, szegény lett az állam, mire észbekaptak, hogy nem működik a csak "szolgáltató" állam, most vehetik vissza - azt amit potom áron kiárusítottak - , aranyárért.
Természetesen az országlakói pedig szívhatnak, várhatják a soha el nem érkező szebb jövőt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.