A munkanélküliségi ráta 11,4 százalékról 11 százalékra csökkent, a várakozásokat meghaladó mértékben. A Bloomberg elemzői konszenzusa 11,2 százalékos munkanélküliség rátát vetített előre a tavaszi időszakban. Közgazdászok úgy gondolják, hogy egyrészt az idénymunka, a közfoglalkoztatás, és a feldolgozóipar növekvő létszámigényének köszönhető a csökkenés. A kormányzat politikája azonban nehezen kiszámítható hatásokkal jár: a közszférában elbocsátások jönnek, míg a közmunkaprogram felfuttatását tervezi a kormány. A rokkantnyugdíjasok közül sokan kerülnek ki, akiknek egy része visszakerül a munkaerőpiacra.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hókuszpók
Először munkahelyeket kellene teremteni.
Olyanokat is amit egy csökkent munkaképességű ember is eltud végezni.
Nem szabad elfelejteni, nem minden rokkantnyugdíjas szimuláns.
Hol fogják alkalmazni az 50-60 éves embereket?
SEHOL!
Már a 40 éves is öreg nekik!
lópicigáspár
"a közszférában elbocsátások jönnek" - Akkor hova is akarják újra szolgálatba helyezni a korkedvezményes nyugállományban lévő rendvédelmi dolgozókat? - Megmondom! SEHOVÁ!! Egyszerűen "csak" nem akarnak nyugdíjat fizetni, mert a nyugdíjkasszát kifosztották! Nem kell álomba ringatni magukat a többi nyugdíjasoknak sem (mindnek)! Senkinek sem jut. Nem soknak, csak kb. 2.5-3 millió MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRNAK! És minderről 263 droid dönt!! ORRBÁN TAKARODJ!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.