Második világháborús repülő katonák – köztük Horthy István főhadnagy – tiszteletére repültek a Magyar Honvédség Gripen vadászrepülőgépei július 6-án, szerdán Böhönye felett, ahol emléktáblát avattak hős pilóták tiszteletére a helyi református templom falán. Az alkotás leleplezését követően, Segesden a Lovagias Vadászpilóták – köztük ittebei Kiss József hadnagy– emlékművét is megkoszorúzták.

Forrás: honvedelem.hu
Feltöltő: dragonita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr.luigilongo60
Persze tavaly novemberben Taszár megalakulásának a 60. évfordulójára nem tellett Gripenekre, csak három kávédarálóra, melyek ráadásul civilek voltak.

Egy repülő ezred, mely több mint 50 évig őrizte a légteret, több ezer ember dolgozott ott valaha, hősi halottai is vannak.
Ez a több ezer ember nem érdemelte volna meg?
Horthy megérdemelte?

wbandi.extra.hu/tszr2010/slides/tszr2010-024.html

wbandi.extra.hu/tszr2010.html
Dr.luigilongo60
Elnézést kérek mindenkitől, hogy ezt a témát vissza merészelem hozni hozzászólásra de ha valaki egy kicsit is körbejárja a témát illetve, elolvassa a hozzászólásokat, azonnal rájön jelenlegi kormányunk valós értékrendjének a megfelelő helyén való értékeléséhez.

Mivel személyesen is érintett vagyok az ügyben, mélyen felháborít az egész eljárás mikéntje és az összes valaha Taszáron szolgált katona és civil alkalmazott nevében kikérem magamnak.
Egy szarfaszú senkinek sem hívott, csak Horthy becenévre keresztelt alávaló fasiszta család gecimaradéka többet érdemel, mint a hazánkat több mint ötven éven keresztül örző, több ezer embert tömörítő alakulat?
dr. prédikátor
Lajosom ! a vadászpilóták között van ismerősöd??Pl a Kecskemétiek között??
csutak
@prédikátor:
Élő már nincs, csak helikoppantós:(

Amúgy örülnek a szomszédaim, mert az éjszakai hahacáré után én 2*60wattal (250 literes hangládák:) munkásmozgalmi dalokat hallgatok, a másik szobából:)
dr. prédikátor
@csutak: Azért kérdeztem mert az egyik osztálytársam Kecskeméten volt vadászpilóta.Ma is ott él.
csutak
Sajnos akit jól ismertem azt betegség miatt leszerelték és nem sokkal később elszállt a nagy kék égi repülőtérre:(
Öt felvették engem kirostáltak, és én ülök itt a gép előtt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.