Magyarországon az 1989-1990-es rendszerváltáskor 12 cukorgyár volt a következő településeken: Petőháza, Kaposvár, Hatvan, Selyp, Szolnok, Szerencs, Kaba, Sárvár, Ács, Ercsi, Sarkad, Mezőhegyes. Ezek a gyárak hosszú évtizedek óta működtek már; túlélték a második világháborút és az azt követő évtizedek minden viszontagságát is.

Forrás: kuruc.info
Feltöltő: gabrella
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gabrella
@marlin: Azt mondod 91-95 között már ennyit eltüntettek?
Kik?
Neveket nem tudsz?
Csizmás Kond
Gyurcsány adta el a kvótát, és amikor az megszűnt már nem kellett cukorgyár se.
palika
@Tutti: Egy másik igaz történet, itt nyugati féltekén, jött a külföldi tőkés és vett egy gyárat! Tele esztergagépekkel, marógépekkel meg ehhez hasonlóval. Dolgoztak 3 évig, majd ezalatt az idő alatt felvásárolta a környező cégektől a jobbnál jobb, de használt gépeket! Amikor már csak egyedül maradt a környéken, lehúzta a rolót! Az embereket elküldte, a gépek eltűntek, azt a munkát amit itt megszereztek, akinek dolgoztak, az anya cég csinálja tovább! Mindössze két középvezetőt vitt ki magával, onnan a történet! Ja, majd elfelejtettem, ma már a melósok is sokan kijárnak dolgozni neki!
Tutti
@brumi58: @palika: Mindenkinek van egy-két igaz története. Ez nagyon sok történet. Azért történet, mert nem mese. Igaz. És ha mindet elképzeljük, akkor el tudjuk képzelni hogyan rabolták szét ezt az országot. Legyen az bármilyen üzem, gyár, vagy akár kis sarki bolt, egyetem, iskola, óvoda.

Apropó egyetem. Még egy igaz történet:

Él egy magyar lány, aki 8 éves korától tudta, hogy zenei pályát fog választani, mert nagyon szépen hegedül. Sok versenyen játszott, nagyon szép sikerekkel. Felfigyelt rá egy tanár a művészeti középiskolában és az irányítása alatt folytatta tovább a hegedülést. Sikeresen felvették a művészeti középiskolába, okos és szorgalmas lévén sikeresen leérettségizett és felvették a zeneművészeti egyetemre. Rengeteget gyakorolt és tanult, ennek meg is lett az eredménye - kitűnő diploma. Ez a szorgalmas és okos lány már az óvodában tanult angolul. Általánosban is és középiskolában is. Az egyetem ideje alatt eldöntötte, hogy középfokú nyelvvizsgát tesz angolból, mert a továbbtanulásához szükséges (master). Szóbeli nyelvvizsga elsőre ötös lett, írásbeli egyes (már többször). Ezért már második éve nem tudja folytatni tanulmányait, nem tudja megvalósítani azt az álmát, hogy a zenei pályán el szeretné érni azt, amit csak lehet, amit a tehetsége enged. A diplomája, amiért nagyon keményen dolgozott, meg az egyetem páncélszekrényében. Lenne rá lehetősége, hogy egy olyan egyetemen tanuljon itt Magyarországon, ahol nem kérik a nyelvvizsgát, de nagyon kemény tandíjat kellene fizetni félévente.
Van tanulság is, mindenki vonja le.

Ez is egyfajta rablás. Ennek a lánynak volt hite valamiben, amit elraboltak Tőle.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.