Márciustól az orvos - legalábbis alapesetben - egy vényen, egyszeri kiváltásra, legfeljebb 30 napra elegendő gyógyszermennyiséget írhat fel az új gyógyszerkiadási szabályozás szerint. Krónikus betegnek három havi adagot is felírhat az orvos, de a gyógyszeradagot havi részletekben kell kiváltani.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drficsor
Gondolom, a képviselők nagyon szeretnek orvoshoz rohangálni, a következő lépés, a sok orvoslátogatás miatt, visszatér a vitizdij
nyanya001
Nagyszerű, influenzás időben hadd terjesszék még jobban a vírusokat
meg az amúgy is túlterhelt háziorvosra tettek még egy lapáttal
ne a beteggel foglalkozzon, legyen receptfelírógép az orvos !
Hülye idióta barmok !
szaffy
@drficsor: Meg a recept kiváltási díj.
másvirág
Nem akarom a kormány elörelátó politikáját dicsőiteni .De tény az év közepétöl a beteg már azért könyörög,hogy legyen elég egyheti gyógyszer.Nem tudja kiváltani pénz hiányában.
Nem csak a betegellátásban, hanem a közlekedésben is komoly reformok kerülnek bevezetésre .Bevezetik a "zöld hullámot"!Ez az jelenti,hogy megszünik a "kommunista piros szín "használata . Csak a zöld lesz az autósoknak,és folyamatosan villogó sárga a gyalogosoknak. Ezzel a sport és a természetes "kiválasztodás" minta országa leszünk.
Levendula
Ma telefonáltam a háziorvosomnak. Időpontot kértem tőle. Adott. A jövő hétre. Jövő héten elmegyek hozzá. Feliratom a nagyi havi gyógyszeradagját. Két hét múlva újból telefonálok. Doktornő majd megkérdezi, hogy miért ilyen hamar? Én pedig válaszolok, hogy úgyis a következő hétre fog időpontot adni. És persze meg fog haragudni rám.
Disznópofa
Három havi gyógyszert írnak fel egy adag egy recept, de nem lehet kiváltani egyszerre csak havonta egyet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.