Ezúttal valós a fenyegetés az űrből – figyelmeztet a Katasztrófavédelem az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériumára hivatkozva. Dr. Matthew Mowthorpe, brit szakértő szerint nagy a valószínűsége, hogy a 13 ezer 200 kg tömegű műhold január 16-án csapódik be a Föld felszínén, és ez érintheti hazánkat is.

Az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériuma az EU tagállamok rendelkezésére bocsátotta legújabb számítási eredményeit a Phobos-Grunt űrszonda becsapódásának előrejelzéséről, az orosz Rosszkozmosz Űrügynökség pedig megerősítette, hogy megfelelő időben értesítést ad az űrszonda maradványainak pontos becsapódási helyéről és idejéről.

Magyarországra zuhanhat az űrjármű

A műhold becsapódásáig mind az Európai Unió, mind a Rosszkozmosz szakemberei naponta újraértékelik a lehetséges becsapódás helyszínét és időpontját.

A BM OKF folyamatosan figyelemmel kíséri a Phobos-Grunt űrszonda földre történő visszatérését, és amennyiben az szükséges, a médiaszolgáltatókon keresztül értesíti Magyarország lakosságát.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@wadnarancs: ...szerintem te már külföldön vagy...
wadnarancs
@Csizmás Kond: Sajnos nem:"(
A célok viszont oda vezetnek mert nem érzem úgy ,hogy lenne jövőképem itt kelet Magyarországon.. Sajnos munka az nem nagyon van az emberek nehezen élnek itt.
Tudom el lehet költözni ,de ahhoz el kell adni a házat ahhoz pedig kéne vevő ami nincs..
Csizmás Kond
@wadnarancs: Mindenki maga látja és alakítja a saját sorsát, viszont akinek egy 30 millára biztosított kéglije van annak szerintem egyebe is akad...és nem biztos, hogy azon a kolbászszagú külföldön ugyanilyen körülmény várna.
siretn
Lehet, hogy a Parlamentbe csapódik a képviselőkre és megmenekül az ország :)
csikknorisz
@Atesz30: Ezt a "Magyarországra zuhanhat" témát a múltkori amcsi műholdnál kezdték. Jól fel lett kapva az is, még kabarétréfa is lett belőle. Aztán fingja se volt senkinek, hova esett. Valahova az óceánba. Most ugyanaz a szitu, csak a múltkori "sikeren" felbuzdulva még rátesznek egy lapáttal a sajtókok. Még a közszolgálati is:
www.hirado.hu/Hirek/2012/01/14/12/Nyakunkon_a_riasztas_holnap_Magyarorszagon_csapodhat_be_a.aspx
kopeba
Remélem a parlamentre esik mikor tele lesz idiota nyomoronccal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.