Jelentősen erősödött a forint szerdán a bankközi devizapiacon: az eurót 306,10 forinton jegyezték, szemben az előző nap délutáni 312,25 forintos szinttel.

Kereskedők szerint az Európai Bizottság eljárása okozta az optimizmust a forintpiacon, mert a befektetők szerint ennek olyan hatása lehet, amellyel megnő Magyarország és az EU/IMF közötti megállapodás esélye.

José Manuel Barroso, az unió központi javaslattevő-végrehajtó intézményének elnöke kedden Strasbourgban bejelentette: úgy döntött az Európai Bizottság, hogy három kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen.

Az eljárások egyike a jegybank függetlenségét érintő szabályozással kapcsolatos, egy másikat a bírói tevékenység felső korhatárára vonatkozóan, a harmadikat pedig az adatvédelmi hatóság függetlenségére vonatkozó szabályokat érintően indítottak. Kereskedők szerint továbbra sem várható, hogy áttöri a forint a 300-as szintet, erős technikai szintnek nevezték a 305,50 forintot.

A svájci frank árfolyama a kedd délutáni 258,03 forintról 252,90 forintra csökkent. A dollár jegyzése szerdán délután 238,45 forint volt, az előző délutáni 245,58 forint után. A japán jent szerdán 3,103 forinton jegyezték, egy nappal korábban még 3,1956 forint volt.

Az euró az előző napi 1,2727 dollárról 1,2830 dollárig erősödött.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Akkor mégis csak függ a valuta árfolyama pártunk és kormányunktól? Mármint akié.
maghiar
@vukkocska: Nem,az árfolyam mindig a sorstalanoktól függ.A párt és a kormány alkalmatlansága csak hab a tortán.
Feraj49
A benzin ára/ stb/ mégsem csökkent,sőt nőt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.