Magyarország védelme mindenki kötelessége - ez az egyik fő üzenete a 2013-tól életbe lépő új Nemzeti Alaptantervnek, amelyet hétfőn hoztak nyilvánosságra. A tanterv szerint kell majd tanulni táncrendet, megtanítják az internet kritikus használatát, a mértéktartást, az állampolgári kötelességtudatot. Lesz betlehemezés, megmondják, mi a különbség a mesebeli és az igazi hősök között, de előkerülnek a szobanövények is.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Tanitó néni! Igazi hősök a Hunyadi János, meg a Kinizsi, mesebeli hősök az ellenállók, meg a partizánok! Ezt fizika órán is tanultuk, mert a tanár bácsi azt tanította, hogy az ellenállás mértékegysége = partizán / négyzetméter. Itt az interneten olvastuk apuval a nemzeti alaptantervet, és apukám sűrűn gyakorolta a mértéktartást, mikor Hoffmann nénit emlegetve nem használta ki a teljes szókincsét.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
Inkább olyanokat akarna, akik nem éhezve mennek a suliba. És olyanokat akiknek esélye van a továbbtanulásra. Ha ezek az észlények ugyanezen , vagy hasonló feltételek közt tanulhattak volna, akkor ma vekker egy sötét bányász lenne. Mondjuk ma nem bányász...
moiszikf
Valódi történelem,Himnusz,Szózat,ilyesmi? (Szóljatok rám,ha túlzok!)
vukkocska
@Kutyafüle: Te tanultál öntudatot? :) Én nem, azt szülőm nevelte belém , meg az élet. Most az öntudatra nevelés körülményei hiányoznak. A munkanélküliség, a nyomor megalázottá tesz, nem öntudatossá. Nekem szerencsém volt, oly korban éltem én...
Kutyafüle
@vukkocska: Elég sok időt töltök az iskolában, hát elég öntudatosak a gyerekek.
Én még úgy tanultam, hogy önbizalom fejlesztés, de ahány tanévnyitó, annyi szemlélet, és annyi elvárás, aminek meg kellett felelni. Ja, és amennyi főnök, annyi alkalmazkodás.
Disznópofa
Lehet tanítani az iskolában, az élet viszont más tanít. A politikusoknak kellene elől járni a példamutatásban. Ki kellene iktatniuk a nagyképűséget, a lopást, a hazugságot, a kétszínűséget...Elkezdhetik ők is a táncrenddel, a Betlehemezéssel és talán a végére öntudatra ébrednek, mert mi már öntudatra ébredtünk csak a kormány úgy tesz, mintha nem látná ezt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.