Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász kegyelmet kér Schmitt Pál köztársasági elnöktől - közölte Pelle Andrea, a szülész-nőgyógyász védőügyvédje a sajtóval azt követően, hogy a Fővárosi Ítélőtábla pénteken jogerősen is két év letöltendő fogházbüntetésre ítélte védencét.

Az ügyvéd azt mondta: nem várta, hogy fellebbezésüknek helyt adva felmentik védencét, de arra nem számított, hogy letöltendő fogházbüntetésre ítélik Geréb Ágnest. Arra pedig különösen nem számított, hogy az ítéletet még súlyosítják is oly módon, hogy nem a felerész, hanem csak a büntetés kétharmad részének letöltésével, vagyis több mint egy év után bocsátható feltételesen szabad lábra Geréb Ágnes.

Azzal pedig, hogy az elsőfokú ítélethez képest védencét nem öt, hanem tíz évre tiltották el szülésznői tevékenységétől a bíróság célja - miként arra a bíró is utalt - az volt, hogy Geréb Ágnes soha többé ne vehessen részt otthonszülésnél - fejtette ki Pelle Andrea.

Az ügyvédnő véleménye szerint abban, hogy ilyen súlyos ítélet szabtak ki Geréb Ágnesre, közrejátszhat a közhangulat, továbbá a szakértői felfogás, ami az otthonszülést övezi.

Mindeközben a Fővárosi Ítélőtábla épülete előtt mintegy kétszázan gyűltek össze azért, hogy Geréb Ágnes mellett demonstráljanak. A tiltakozók szóvivője, Rácz Attila azt mondta: egyetlen reményt keltő jogi lehetőségükként Geréb Ágnes és négy bábatársa érdekében kegyelemért fordulnak Schmitt Pál köztársasági elnökhöz. Mint hangsúlyozta: nem csupán a büntetés alól való felmentést kérik, hanem azt, hogy a vádakat és az ügyet teljes egészében ejtsék. "Továbbá tegyék lehetővé, hogy Geréb Ágnes szabad legyen, járhasson otthonszülésekhez és szakmai képzésben részesíthesse a háborítatlan otthonszülés bábáinak új generációit" - tette hozzá.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
deviance
vannak emberek, akiknek semmi keresnivalójuk a szakmájukban... ha meg hibáznak, és valaki neadjisten meghal, akkor nem vonható felelősségre? ez pont olyan, mint amikor a rendőr rossz embert visz be az őrsre...
alfás
@deviance: és már angliából tiltakoznak az ellen,hogy büntit kapott. és nem tudom milyen megfontolásból ugatnak át briték a vizen túlról. de lehet,hogy ellenséget keresnek.
deviance
@alfás: egy ország belügyeibe miért szól egyáltalán bele?
másrészt, ha valamit elbaszok, azért vállalom a felelősséget, akármilyen mértékű
alfás
@deviance: mi sem vakogunk amerikának,hogy miért lehet mindenkinek fegyvere. belügy,oszt jónapot.
moiszikf
Én támogatom az otthonszülést. Magyarok a Kárpát-medencében,a többiek meg kívül,ki-ki a saját otthonában.
glycerin
A személyes érintettség eredményt torzít. A tudomány nem az emberi kapcsolatokról szól, hanem az eredményről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.