"Hétfői nyilatkozatomat értelemzavaróan, a szövegkörnyezetből kiragadva, mindössze egymondatos terjedelemben mutatta be az RTL Klub Híradója, így az teljesen mást üzent a televíziónézőknek, mint amit elmondtam" – írja közleményében Zsiga Marcell fideszes országgyűlési képviselő, Miskolc alpolgármestere.

A politikust az Éhségmenet Budapestre érkezése okán faggatta az MTI riportere a Start-programos közfoglalkoztatottaknak szánt havi nettó 47 ezer forintos bérről. Nyilatkozatának azon részét, amely szerint "biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból", az RTL Híradó is felhasználta riportjában.

Erre reagálva Zsiga Marcell ma közleményt adott ki, melyben úgy fogalmaz: "manipuláció és lejáratás" történt, "az MTI Hírcentrum riportere, Szondi Vanda indokolatlanul provokatív kérdést tette föl:"
- És ön szerint meg lehet élni havi 47 ezer forintból? (Szondi Vanda)
- Az MSZP azt hirdette, hogy 28 ezer forintból is meg lehet élni, én azt gondolom, hogy a 47 ezer forint ehhez képest egy jelentős javulás, jelentős eredmény, és azt kell látni, hogy az embereket arra kell szorítani, aki munkát kerül, hogy az legyen az érdeke, hogy munkát végezhessen és munkát végezzen, hiszen 47 ezer forint jóval nagyobb, mint az egyszeri segély összege. (Zsiga Marcell)
- De ön meg tudna élni 47 ezer forintból? (Szondi Vanda)
- Biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból, biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból, igen, azt hiszem igen. (Zsiga Marcell)

"A provokációra adott válaszomnak az RTL Klub és más sajtóorgánumok csupán egy részét közölték, kiragadtak a környezetből egy szövegrészt, manipulálták azt. Az elhangzott mondanivalóm így teljesen más értelmet nyert" – összegezte a politikus.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Te kis hülye köcsög! a riporter kérdésére csak hebegtél -habogtál össze vissza.!!! egy értelmes mondat nem hangzott el a pofádból.te vajon kinek a pénzén tanultál?vagy te is úgy loptad a doktoridat mint a skiccpali? ha olyan nagy a pofád mutasd meg hogy hogyan lehet megélni 47 ezerből!! össze is fosnád magad kínodba.!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
glycerin
A legtöbb ember nem látszik hülyének, míg ki nem nyitja a száját.
nyanya001
Havi 1,5 milliós fizetés

Lasztovicza Jenő csak megyei elnökként havi bruttó 600 ezer forintot keres, országgyűlési képviselői bérével együtt havi jövedelme pedig meghaladja a 1,5 millió forintot.

Ám nemcsak Lasztovicza az, aki jól jár képviselői és megyei elnöki pozíciójával. A megyei elnöki bér szinte mindenhol meghaladja a félmillió forintot, képviselőként pedig az elnökök további egymillió forintra tehetnek szert.
1,7 millió Vargha Tamásnak

Vargha Tamás a Fejér megyei közgyűlés fideszes elnökeként 700 ezer forintot kap, képviselőként pedig további egymillió forintot. Hasonlóan magas fizetéssel büszkélkedhet Gelencsér Attila, a Somogy megyei közgyűlés fideszes elnöke. Gelencsér elnökként havi bruttó 640 ezer forintot, képviselőként további közel egymillió forintot vihet haza.

A szintén fideszes Magyar Anna a Csongrád megyei közgyűlés elnökeként 620 ezer forintot, képviselőként egymillió forint kap, Puskás Imre Tolna megyei közgyűlési elnöki posztjának hála 615 ezer forintot, képviselői pozíciójának köszönhetően pedig további egymilliót vehet fel.
honeykiss
Nyomonkövethetetlen ahogy ezek a pénzüket szerzik...jól ki van az találva,stabilan áll a kiskapu...a vagyonnyilatkozatukba is azt írnak amit akarnak
mondomamagamét
Bízom abban nagyon hogy ezek az emberek mint pl a mi kedves zsiga bácsink megtudja milyen is 47 ezerből élni valószínűnek tartom hogy a második vagy legyen inkább harmadik napon felkopna az álla! csak adná a drága jó istenem hogy egy szaros csavargó lenne aki a miskolcon a centrum előtt kéregetne de esküszöm odamennék és akkorát rúgnék a fejébe hogy rögtön darabokra esne! jellemtelen ganéj...
Pisti271
Én emlékszem egy bizonyos öszödi beszédre.
"Hazudtunk éjjel nappal" Jól megvágottan, a szövegkörnyezetből kiragadva.
- De ön meg tudna élni 47 ezer forintból? (Szondi Vanda)
- Biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból, biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból, igen, azt hiszem igen. (Zsiga Marcell)
Ez egy egyszerű kérdésre adott egyértelmű válasz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.