Nem mindennapi leletre bukkantak csütörtökön a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A kertészeti munkák miatt ásott árkok egyikében ugyanis hatalmas csontokra akadtak. A maradványok kétséget kizáróan egy zsiráftól származnak, és csaknem hetven éve lehettek betemetve az egyik sétány alatt.

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
"Budapest második világháborús ostroma alatt szinte az Állatkert valamennyi állata elpusztult: a több mint kétezer állatból csak 15 maradt életben. Az állatok pusztulását részben maguk a harci cselekmények, lövedékek, robbanások, repeszek, épülettüzek okozták, részben a takarmányhiány és a fűtőrendszerek kiesése. Sok állatot emellett a környék éhes lakói ettek meg."

Az kimaradt, hogy bizonyos állatokkal pedig maguk az állatkerti gondozók végeztek, mert az Állatkertet ért támadások során megrongálódott ketrecekből kiszabadulva veszélyesek lehettek volna az emberekre.
Pálinkafőző Rézüst
@Zsoel: A ketrecek azóta is nyitva maradtak. Akkor most kezdődik a vadászidény??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.