Schmitt Pál kedden kétnapos látogatásra Brüsszelbe utazik, a magyar államfő José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével is találkozik. A köztársasági elnök emellett megbeszélést folytat az Európai Unió több más vezető politikusával és magyar európai parlamenti képviselőkkel - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) külügyi hivatalvezetője hétfőn az MTI-vel.

Vajna Márton elmondta, Schmitt Pál találkozik Herman van Rompuy-jel, az Európai Tanács elnökével és José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével, megbeszélést folytat továbbá Martin Schulz-cal, az Európai Parlament (EP) szocialista elnökével, valamint Joseph Daullal, az EP néppárti frakciójának vezetőjével.

Schmitt Pál látogatásának célja, hogy tájékozódjon az európai intézmények munkájáról, és első kézből adjon tájékoztatást a magyarországi folyamatokról - fejtette ki a hivatalvezető.

Vajna Márton hozzátette, a köztársasági elnök a brüsszeli Balassi Intézetben kedd este részt vesz a kárpátaljai Révész Imre Társaság kiállításának megnyitóján.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rézangyal
"Schmitt Pál látogatásának célja, hogy tájékozódjon az európai intézmények munkájáról, és első kézből adjon tájékoztatást a magyarországi folyamatokról - fejtette ki a hivatalvezető."

Elnézést, ha tévedek, de ehhez ugyebár némi ész szükségeltetne alapjáraton. Nos, talán ez az a cucc, amiben skiccpaja, avagy a Nemzet Nagyon Hülye Golyóstolla abszolút hiányt szenved...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
Csak nem törzsanyagot "szerez" a nagydoktorijához?
marlin2
Áldoktorként vagy olimpiai bajnokcsapat tagként megy, mert evvel az elnökösdivel már nem kellene mégjobban lejáratni Magyarországot!!
Január
@marlin2: Ja, tényleg várhatott volna az úttal, hiszen a plágiumvizsgálat eredményét még nem közölték a nagyérdeművel, és mi van, ha rákérdez valaki?
marlin2
@Január: Tisztességes ember ilyen gyanú(!)sítás miatt három napon belül lemond, és nem teszi ki magát (és hivatalát) a hozzám hasonló szkeptikusok céltáblájának!! Ez a jobbik eset!!
Rosszabb esetben pedig három nap után elzavarják!!
Kivételt képez Magyarország és a Dél-amerikai banánköztársaságok!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.