Több temető-fenntartási hozzájárulást szednének a sírkertekben dolgozó vállalkozóktól, és jobban rászorítanák őket a számlaadásra. Szeptemberben kerülhet a parlament elé az új temetkezési törvény, amelyben módosítanák a temető-fenntartási díjfizetés szabályait. Emiatt drágábbak lehetnek a temetőben végzett munkák vagy a sírhelyek. A díjat azok a vállalkozók (főképp sírkövesek, de parkfenntartók, temetőkertészek, stb.) kötelesek megfizetni, akik a temetőkben dolgoznak. Jelenleg a díj az adott temető átlag sírhelyárának (sírhelymegváltási díj) 5 százaléka. Emiatt ma egyforma díj vonatkozik arra a vállalkozóra, aki pár ezer forintos munkát végez, és arra is, aki több milliósat. Másrészt mivel nem mindenhol van sírhelymegváltási díj, így temető-fenntartási díjat sem mindenhol szednek a vállalkozóktól. Márpedig a temetőüzemeltetők szerint tarthatatlan, hogy aki munkát végez a temetőben, az ne fizessen a fenntartásért.

Forrás: fn.hir24.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

qwertt
Aljas, szemét hullarablás a mai temetkezés. Az autósokhoz hasonlóan a temetkezés esetében is hét bőrt lenyúznak a szerencsétlen hozzátartozóktól.

Más nyomorán jól és vígan élnek a szégyentelenek!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
qwertt
Aljas, szemét hullarablás a mai temetkezés. Az autósokhoz hasonlóan a temetkezés esetében is hét bőrt lenyúznak a szerencsétlen hozzátartozóktól.

Más nyomorán jól és vígan élnek a szégyentelenek!!!
X-ray
Majd kibacunk az osztrákokkal, átmegyünk oda meghalni... és kötelesek lesznek gondoskodni a temetésünkről is.
kkalman
A NAV meg a halottakat fogja vizsgálni, hogy meg van-e az éves adóbevallásuk, és befizették-e?
Zolee75
1 Hamvasztásos temetés /4 siráso+ 1 mindenes+1 zene szolgáltató+ 1 pap/ alig 400000 Ftból jött ki.
kiscserkész
Már a temetkezési vállalkozások is olyanok mint a bankok. Mindegy hogy ki az, csak fizessen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.