A kis-, közepes- és nagygazdaságok harmonikus egyensúlyát kell megteremteni a magyar agráriumban - jelentette ki Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, aki kinevezését követő első hivatalos szakmai programjára érkezett...

Feltöltő: veddamagyart.info
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

barew7
"Magyarország ugyanakkor az EU-tagállamok átlagánál kedvezőbb ökológiai és éghajlati adottságokkal, valamint megfelelő szakemberekkel rendelkezik a hatékony állatitermék-előállításhoz, miközben környezete az uniós országokénál kevésbé szennyezett. Adott tehát egy kiváló adottságokkal rendelkező ország, amelynek mezőgazdasági termelése 1990–2003 között 26 százalékkal visszaesett, miközben a világé 30 százalékkal bővült. A gyümölcstermesztésben a hazai hozamok a nyugati felétharmadát érik el. Ennek oka az elöregedett ültevények mellett a gyakran hiányos növényvédelem és tápanyag-utánpótlás, valamint a szükségesnél ritkább öntözés.

A kutatók az értékes állati eredetű fehérjék, valamint a kertészeti termékek iránti igény növekedésére számítanak világszerte. A szerzők szerint a lakosság biológiailag értékes fehérjefogyasztása szorosan összefügg az adott ország gazdasági fejlődésével. Több fejlett országban az egy főre eső éves húsfogyasztás meghaladja a száz kilogrammot, hazánkban ugyanakkor ma a húsés a tejfogyasztás ettől elmarad, sőt kevesebb, mint húsz évvel ezelőtt volt."
nol.hu/gazdasag/20110217-zsugorodik_a_mezogazdasag
barew7
@barew7: Mi is volt az a nagy baj az elmúlt rendszer mezőgazdaságával, amit sikerült ilyen profi módon ízzé - porrá zúzni nagyjainknak???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.