A képviselői jövedelmek átalakításának egyik legfontosabb momentuma a nyomon követhetőség és az átláthatóság; meg kell szüntetni a visszaélésnek és a manipulációnak a lehetőségét - mondta a Fidesz frakcióvezetője szerdán délután a Klubrádióban.

Lázár János a rádió Szabad Sáv című műsorában azt mondta, hogy az lenne a kívánatos, ha a jövőben a képviselő ne pénzt kapjon, hanem például egy üzemanyagkártyát, amely ellenőrizhető; ne kapjon lakhatási támogatást, hanem az Országgyűlés hivatala állja az esetleges szállodai költségeket. "Tehát a visszaélésnek, a manipulációnak a lehetőségét meg kell szüntetni" - hangsúlyozta.

A frakcióvezető rámutatott: azt az ellentétet nehéz áthidalni a témában, hogy a választók szerint a képviselők pénze túl sok, míg a másik fél szerint, ha nincs független egzisztenciájuk, akkor sérül a döntési szabadságuk. Hozzátette: jelenleg egyeztetések zajlanak házon belül a témában.

Lázár János véleménye szerint a magyar viszonyoktól nem szakadhat el a képviselők majdani fizetése, de azt is figyelembe kell venni, hogy a közép-európai átlagban a magyar politikusok jóval kevesebbet keresnek.

A műsorvezetőnek arra a felvetésére, hogy megnövelik-e a képviselők fizetését, ha megtiltják nekik, hogy a parlamenti álláson kívül mást is vállaljanak, Lázár János azt válaszolta, "elfogadom azt, ha egy összegszerű vita van, ahhoz egy viszonyítási alapot kell képezni. Ez lehet a magyar átlagkereset, aminek valahányszorosa a parlamenti képviselő éves jövedelme, lehet a kormányzati szférában egy helyettes államtitkári vagy államtitkári fizetés, lehet a közép-európai országok átlaga (...) és a normális középosztálybeli egzisztenciának megfelelő fizetés mellett minden költségtérítésre szánt forint csak átlátható formában mehet".

Az Országgyűlés keddi döntése alapján más keresőfoglalkozást nem folytathatnak, és egyéb megbízatásukért - a tudományos, oktatói, művészeti, valamint a jogi oltalom alá eső szellemi tevékenységet kivéve - nem fogadhatnak el díjazást a parlamenti képviselők a következő ciklustól.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Most szavaztatok magatoknak több pénzt..hiába járatod a szádat csak a szar ömlik belőle...
zsolti
"aminek valahányszorosa a parlamenti képviselő éves jövedelme"

mi az hogy valahányszoros? fel sem merül, hogy inkább az átlagjövedelem VALAHÁNYADA legyen a képviselői fizetés?
Dr.luigilongo60
@zsolti: Hová gondolsz, a keresztényi népnemzeti erkölcsök csak azokra vonatkoznak, akik fütyeszék alatt helyezkednek el a társadalomban.
Ezzel valahogy a papok többsége is így van.
Élj erkölcsösen, légy szerény, ne légy nagyravágyó...mondják ,hogy Ők hogy élnek, ahhoz meg semmi közöd.
adrenalink
Pont a lézerblokkolós Lázár beszél a nyomon követhetőségről...)))
Feraj49
Blabla az egész Lázár szöveg !Már saját maguk sem hiszik a saját hazugságukat.Jaj ,hisz Ő a jövőről beszél,természetesen mindez 2014 lesz érvényes!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.