A jogerős ítélet ellenére nem kell megkezdenie börtönbüntetése letöltését Geréb Ágnes foglalkozásától eltiltott szülész-nőgyógyásznak csütörtökön, miután a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) engedélyezte a végrehajtás elhalasztását - közölte a KIM szerdán.

A közleményben azt írták, a halasztás addig az időpontig szól, amíg a köztársasági elnök döntést hoz Geréb Ágnes korábban beadott kegyelmi kérelméről. A halasztás engedélyezéséről Geréb Ágnes ügyvédjét és az illetékes bíróság büntetés-végrehajtási csoportját pénteken tájékoztatta a KIM - tették hozzá.

A jogszabályok szerint az igazságügyért felelős miniszter a büntetés elengedése vagy mérséklése iránti kérelem, illetőleg előterjesztés esetén elrendelheti a büntetés elhalasztását vagy félbeszakítását az államfő döntéséig.

A szerdai Magyar Nemzet számolt be arról, Áder János megválasztott köztársasági elnöktől kéri Geréb Ágnes kegyelmi kérelmének támogatását hétszáz magyar orvos és egészségügyi dolgozó. A több száz orvos, köztük szülész-nőgyógyászok és gyermekorvosok arra kérik az államfőt, hogy adjon helyt Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász, szülésznő, bába és pszichológus korábban benyújtott kegyelmi kérelmének.

Geréb Ágnest a Fővárosi Ítélőtábla február 10-én jogerősen két év letöltendő fogházra ítélte négy otthonszüléses esete miatt. Az egyik ilyen szülésnél a gyermek holtan jött világra, egy másik csecsemő pedig fél évvel később meghalt. Az orvos leghamarabb büntetése kétharmad idejének letöltése után szabadulhatna, és tíz évre eltiltották hivatása gyakorlásától is.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

glycerin
Az orvostudomány rövid története:
- Fáj a torkom!
Kr.e. 2000: Tessék, edd meg ezt a gyökeret!
Kr.u. 1000: Az a gyöker pogány dolog, mondj el egy imát!
Kr.u. 1850: Az az ima babonaság, idd meg ezt az elixírt!
Kr.u. 1940: Az az elixir kígyóolaj, nem tesz jót, nyeld le ezt a pirulát!
Kr.u. 1985: Az a pirula hatástalan, vedd be ezt az antibiotikumot!
Kr.u. 2001: Az az antibiotikum nem természetes! Tessék, itt egy gyökér...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.