Új helyzet van Magyarország keleti határainál magyarügyben a miniszterelnök szerint. Orbán Viktor így fogalmazott pénteken az MR1-Kossuth Rádióban az új román kormány első intézkedéseivel kapcsolatban.

"Felszólítom, hívom az ott (Romániában) működő magyar politikai szervezeteket, hogy keressék egymással az együttműködést" - közölte a kormányfő, hozzátéve, hogy bár a politikában szükséges rivalizálni, de a mostani helyzetben a verseny felett ott van az együttműködés, az összetartás mindent felülíró eszméje.

Orbán Viktor szerint egész Európának figyelnie kell, "nehogy itt, a közép-európai térségben hirtelen nemzeti ellenségeskedések irányába forduljon az élet".

A hétfőn beiktatott baloldali román kormány első intézkedéseivel megakadályozta a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) magyar karának a létrehozását. Az új hatalom képviselői kijelentették, szakítanak az arányos képviselet elvével, és tisztán egyéni választókerületes parlamenti választási rendszert alakítanak ki. Nyilvánvalóvá tették ugyanakkor, hogy a parlamentben 2005 óta elakadt kisebbségi törvényt a kulturális autonómia fejezete nélkül kívánják elfogadtatni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bra048
Most ezt tényleg nem értem. ő volt az aki a rivalizálást kitalálta, az RMDSZ-en kívüli romániai magyar pártok gründolásában, az ellenségeskedés szításában elől járt.
Amikor pedig az erőfeszítései eredményeként a romániai magyarok pártjai gyengültek,akkor összefogásra szólítja fel őket. Az már tényleg gusztustalan.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bra048
Most ezt tényleg nem értem. ő volt az aki a rivalizálást kitalálta, az RMDSZ-en kívüli romániai magyar pártok gründolásában, az ellenségeskedés szításában elől járt.
Amikor pedig az erőfeszítései eredményeként a romániai magyarok pártjai gyengültek,akkor összefogásra szólítja fel őket. Az már tényleg gusztustalan.
lópicigáspár
A legnagyobb bomlasztó szólít fel egységre!? Teljesen elment az esze!:-(
Igazsagoszto
Egész Európának inkább arra kell figyelnie, mi folyik Magyarországon,
ahol Orbán elrabolja az ország vagyonát !!
kedwes
Miért a határon kívüliekkel foglalkozik?
Már nem a Magyar nép a fontos?
Vagy csak most, tisztul ki a kép?
gibgab
Az összefogás nála mindig azt jelenti, hogy gondolkodás nélkül követni őt.
zsolti
@gibgab: ja, összefogás = "aki nem ért egyet velem az mszp-s"
Csizmás Kond
...szétrúgni ha már segített akkor most illik biztatni az összefogásra is...
silber13
@kedwes: viccelsz? Hogy az itthoniakkal foglalkozzon ez a hungarofób majom? Azt lesheted! Ennek a lénynek igazi, biberachi vonásai vannak!
overdose
Jó lenne ha a Magyarokkal törödne Orbán nem ezek a mocskos Románokkal ide jönnek elveszik a munkát ,lakást .beisk segélyeket? mi a fene közünk van hozzájuk?
silber13
Egy dologban igaza van! Figyeljen egész Európa, hogy a közép-európai térségben nehogy nemzeti ellenségeskedések legyenek! Mondja ezt a legfőbb politikai kalandor!
Kéretik hát Európának figyelni, leginkább a Budapset- Felcsút vonalra.
kedwes
@silber13: Igazán megleptél! Azt már sikerült összeszednem, hogy. Cigány származású (tény), Izraelita utalásokkal (lásd gyermekei neveit), Náci beállítottságú (Nemzeti Szocialista), plagizál ezerrel, rosszabb, mint a legvéresszájúbb szocialista vezetőink, de ahogy írod: igazi, biberachi vonásai vannak. Hát én nem emelném ilyen magaslatra, még megszédül!
jancsipapa
Mi a problémája? Ott is jöttek a forradalmárok.
Csizmás Kond
Viszont az a felfogás, vagy nevelés, vagy visszamaradottság, hogy a határon kívül nincs magyarság, hát az nagyon szűklátókörüségre utal...ma a net világában.
KöBüKi
Új helyzet akkor lenne,ha ELTAKARODNÁTOK.!!!
lópicigáspár
@KöBüKi: Az nem helyzet lenne, hanem áldás!
silber13
@kedwes: nem baj! Onnan nagyobbat lehet esni! Egyébként ne féltsd őt, nem fog megszédülni, az állandó kőbölcsőben ringatás, fejecskének sok kis kocc-kocca már immunissá tette.
KöBüKi
@zetor: vAN IGAZSÁG ABBAN AMIT IRSZ,DE MOST A 2/3-AL UJ HELYZET ÁLLT ELŐ.!a DIKTATURA LEHETŐSÉGE,A HATALOM BEBETONOZÁSA,TÖRVÉNYEK ÁTRAJZOLÁSA A KEDVES VEZETŐ KÉPÉRE STB!!!A kormányt le lehet váltani,de a törvények maradnak.!
Dr. Felipe
Mé az országunknak még vannak határai? Azt hittem már mindenki behódolt a fejedelemnek.
lópicigáspár
@KöBüKi: Egy kormányrendelettel megoldanám. Amit a fidesz "alkotott" azonnali hatállyal hatályát veszti oszt jónapot. Senkit nem érdekel, hogy törvényes vagy sem! :-)
anka
@lópicigáspár: - én is azt tenném...:)
overdose
Takarodás erre kellene felszólitani őket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok