Az állampolgárok tájékoztatásához és véleményének megismeréséhez neveket és lakcímeket kérhet ki a jövőben a Miniszterelnökség az ezeket tartalmazó nyilvántartásból - döntött hétfőn az Országgyűlés a fideszes Koszorús László javaslatának elfogadásával.

A polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló törvényt 241 igen szavazattal, 97 nem ellenében módosította a Ház.

A kihirdetése utáni napon hatályba lépő szabályozás értelmében a kormány által meghatározott ügyekben a Miniszterelnökség az emberek személyre szóló tájékoztatása, valamint álláspontjának megkérdezése céljából neveket és lakcímadatokat kérhet ki a nyilvántartásból.

A kérés teljesítését abban az esetben kell megtagadnia a nyilvántartónak, ha az adatok kiadását az állampolgár letiltotta, illetve ha a kérelmező az adat felhasználásának célját vagy jogalapját nem vagy nem megfelelően igazolta. A Miniszterelnökség az átvett adatokat - eltérő rendelkezés hiányában - kilencven napig kezelheti.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.luigilongo60
A lakások ajtajára esetleg nem akarják kiragasztani mindenkinek a pártszimpátiáját?
Basszák telibe az anyjukat, mocskos Rákosi banda!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vörösfuvalat
Érik a "humán erőforrás" totális ellenőrzése. Érdekes mikor az új alkotmány-tákolmány készült kit érdekelt az emberek véleménye? Mikor visszamenőleges hatályú törvények születtek kit érdekelt az emberek véleménye? Mikor megcsonkították a munka törvénykönyvét kit érdekelt az emberek véleménye? Mikor rászabadították a minimálbér körül keresőkre a 16%-os SZ:J:Á:-t kit érdekelt az emberek véleménye? Mikor új és új " kreatív" adókat vezettek be /szigorúan a nép érdekében/ kit érdekelt az emberek véleménye?
Most meg milyen fontos lett hirtelen? Kicsit bűzlik a dolog.
Dr. Felipe
Tessék mondani? Ez már a gestapo? Vagy azért még nem lövetnek a Dunaparton?
overdose
Mire kiváncsi a bugyim szinére segfejek!
kkalman
Eddig is tudták, hiszen küldözgették a nemzeti konzultációs leveleiket. Én meg nem küldtem vissza.
De ha nagyon kíváncsiak a véleményemre, néhány oldalon már elmondtam róluk a véleményemet. A helyükben nem dicsekednék vele.
abacs62
@Január: Dehogynem olvassák ! Árgus szemekkel figyeli ez a banda hogy mi a véleménye a "zembereknek". Ilyen alattomos, gyáva, kizsákmányoló, az "oligarhákat" kiszolgáló kormánya, még nem volt a rendszerváltás óta Magyarországnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.