A költségvetésnek aprópénz, a kisebb pártoknak viszont maga az élet az a párttámogatás, amelyet Orbán Viktor elvenne; a pártok bevételének több, mint felét ez adja. A Fidesz összesen mintegy másfél, az MSZP egymilliárd forint körüli bevételhez jut évente hivatalosan, a kisebb parlamenti pártoknak mintegy feleennyiből kell kijönniük. Ennek nagy része azonban, főleg utóbbiaknál, az állami támogatás.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kedwes
Tessen má’ nekem elmondani, hogy az Én adómból milyen alapon és miért támogatják azokat a pártokat, szervezeteket, akiket nem szeretek?
Had döntsem el Én, kinek adok pénzt, ha adok!
A társadalmi szervezeteket támogassa a tagsága, ha van!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kedwes
Nem adok igazat neked. Igenis orvosolható. Csak vissza kellene térni az alapokhoz.
Azaz mi is a képviselő eredeti meghatározása? Nos, itt van a kutya elásva!
A mai értelmezés – AB állásfoglalás – szerint – a képviselő, amikor csak harcol a voksainkért mindent megígérhet, de a megválasztása után nem tartozik beszámolni a mu8nkájával a választói felé. Így visszahívni sem lehet. Be van betonozva négy évre és feléli, illetve költi az adózók, a szavazói pénzét, nem is kispályásan!
Csizmás Kond
@kedwes: Megüthet a guta, akkor is az adóinkból fognak minden léhűtőt fizetni.
esdi
Az államból nemcsak a pártok élnek. A mi képviselő " hölgyeink-uraink" az egyetemi padból ültek át a parlamentbe. Sem munka- sem élettapasztalat. Az átlag többszörös juttatásáért. Az állam nem mi- hanem ők. Mi csak beszolgáltatjuk a javakat...
coyote3
Ez is csak egy populista duma, ami hihetetlen károkat okoz a demokráciának. Most hogy Sínmacskán keresztül megtömték vekkerék a pártkasszát (és a zsebüket) már Jöhet is a demagóg duma a pártok finanszírozásának megszüntetéséről. Érdekes ellenzékben , amikor majd 3 milliárdnyi tartozásuk volt nem volt ilyen népszerű ötletük. /mondjuk az is megérne egy misét , hogy sikerült két év alatt ebből a nagy tartozásból majd fél milliárdos aktívumot csinálni.../ Ha figyelembe vesszük az állami költségvetés mértékét a 2,5 milliárd csak morzsa. ha emg azt, hogy a Kossuth tér felújítására 6,5, a stadionokra 100 milliárd van elkülönítve, akkor meg egyenesen nevetséges ez az összeg. Na meg az ötlet is...
anka
@Csizmás Kond: - köztük a qrmányunkat is!!!
kkalman
Alapkérdés! Szükségünk van nekünk a pártokra? Főleg annak tudatában, hogy 2011-ben 122 párt volt bejegyezve nagyon csekély taglétszámmal. A bejegyzett pártok taglétszáma összesen nem éri el a felnőtt lakosság 5%-át.
Támogatottságuk, elfogadottságuk ezek szerint "0". Akkor kellenek nekünk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.