Csökkenthetik a pályakezdőknek fizetendő minimálbért - mondta Czomba Sándor az InfoRádió Aréna című műsorában. Nagymértékben segítheti a pályakezdő fiatalok foglalkoztatását, hogy ha - mint több...

Forrás: Portfolio.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
@Levendula: félek tőle lesz itt bumm, csak nem bébi, hanem olyan gangszta zolis, bumm a fejbe
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bundi
ezzel gondolom azt akarják erőssíteni, hogy minden fiatal itthon keressen munkát
adrenalink
@bundi: De, ha úgy írod, hogy erőSSíteni...
bundi
a gond csak az hogy ezek a marhák összemossák a duális szakképzésben résztvevő fiatalok bérezését a pályakezdőkével és ezzel indokolják a csökkentést.
hvg.hu/gazdasag/20120529_dualis_kepzes_osszehasonlitas
Például:"A hároméves kiképzés alatt évente emelkedik a fizetés mértéke. Különösen rosszul fizetik például azokat, akik kerékpárszerelőnek készülnek: ők az első évben havonta bruttó 375 eurót (113.000 forint) keresnek, ez a képzés harmadik évében 475 euróra (143.000 forint) emelkedik. Ezzel szemben kimagasló fizetésű a tanoncok jövedelme például a belvízi hajósoknál: itt az első évben 863 euró (260.000 forint) a fizetés, ami a harmadik évre 1150 euróra (336.000 forintra) duzzad fel."
Levendula
@bundi: ...vagy a bébibummra akarják őket serkenteni...
bundi
@Levendula: félek tőle lesz itt bumm, csak nem bébi, hanem olyan gangszta zolis, bumm a fejbe
Hellcat
Ez olyan mint amikor a Eltolcsi aszondta hogy ha kevesebbet telefonálnak az emberek majd csökkenek a tarifák...ebben is hasonló logikát látok.
Zolee75
Ezek után legyen kedve dolgozni?Magyarországon??47000 ft-bol lehet megélni mint tudjuk.Kb 1980-ban gazdag ember lett az ki annyit keresett :D
gabrella
Már azt hittem a politikusokét és a létszámukat.
Kaporka
Csökkenteném a politikusok létszámát és fizetését, ugyanis nem értenek semmihez, mert a dolgok nem úgy működnek ahogy azt kitalálták. A vidéket nem fejlesztik, mert szerintük ott nem élnek emberek csak Pesten meg a Dunántúlon. Még elkerülőt se csinálnak, ebbe a viharsarki kisvárosba pöfög a sok kamion mi meg szívjunk gázt. Direkt kicseszés.
silber13
De minek nekik egyáltalán bér? Örüljenek, hogy "Isten kalapjának bokrétáján" élhetnek, a nemzeti Alma Materben okosodhatnak, miközben dicső vezetőik majd meg gebednek az igyekezettől, hogy a deákoknak Kánaán legyen.
nemecsek
ezt csak 2013-ra tervezik úgyhogy ne féljenek a diákok!!!
Pipec56
Így akarják követni a Német szakmunkás képzést?!
lópicigáspár
@Zolee75: 85-ig nemigen jegyeztem a fizetéseimet, de akkor munkahelyet váltottam és hihetetlen 2500,-ft volt az első ottani bérem, aztán 89-ben ismét munkahelyet váltottam és ott már 4500,- forintot kerestem. Bizony kényelmesen meg lehetett belőle élni, de most... pfffff!! :-(
esdi
Ez most milyen irány? Út a feudalizmusba, netán a rabszolgaságba, vagy mi a fene?
deviance
de így a fiatalok nem fognak tudni a szülőktől önállósodni, családot alapítani
esdi
@deviance: Tévedés, a rabszolgák is szaporodtak! Hamarosan mindenkit kiforgatnak úgyis mindenéből... Az új uraknak biztosítják a környezetbarát munkaerőt.
deviance
@esdi: azt még nem vetted észre? a feudalizmus nem szűnt meg, csak átalakult... ugyanúgy megvan a kizsákmányolás, de nem robotnak, hanem különadónak nevezik
Kutyafüle
@Zolee75: Előkerestem a bérbesorolási dossziémat. 1981 juniusban 2800 ft. volt a bérem.
Rézangyal
Nagyon helyes. Csökkentse csak. Pofátlanul túl vagyunk fizetve így is!
kkalman
A Túró Rudi után, mellé, ez még ösztönző lesz a fiataloknak. Aki kimegy az biztos nem akar visszajönni, legfeljebb látogatóba a szüleihez.
sport50
már megint arra hivatkoznak hogy van külföldön.de hát ott a fizetés,a munkanélküli segély,stb.sokkal több!!és akad munka!!ez már megint csak egy üres duma,hogy azt a kis pénzt is zsebre rakják.
abacs62
Ezért megy külföldre sok fiatal, és pályakezdő.Én, a koromtól fogva nem megyek, de ha pályakezdő lennék, azonnal itthagynám az Országot. Előtte megkeresném az alkalmat, hogy szembeköpjem ezt az utolsó moslék felcsúti hülyegyereket: miattad kell itthagynom a szüleimet, és azt aföldet, ahol születtem.
nemecsek
eZEK ÉLETÜKBEN NEM DOLGOZTAK FIZIKAI MUNKÁT!!
Hogyan képzeli el ez a banda hogy egy gyártószallagon 12 órában
kevesebb jár egy gyermeknek mint egy felnőttnek! Az a gyerek
ugyanúgy megérdolgozik a béréért min én a köze 6o éves!!!Lehet hogy az irodában meg kell tanítani kávét főzni is, de a NOKIÁ-ba és a FLEXTRONICS-ban ez
egy baromság!!!
esdi
@nemecsek: A probléma az, hogy te aki közel hatvan éves vagy, majd nem fogsz ott dolgozni, mert a helyedre állítják a fiatalt, töredék fizetésért... Lehet választani: vagy a fiatal menekül el ebből az országból, vagy te_!
kopeba
@Kaporka: Biztos Szarvasról beszélsz.. hogy lehet egy ilyen töketlen polgármestert választani 98 óta . Szerintem csakis csalással.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.